Дървен стол с ръце на последователността на работа

Столът е неразделна част от съвременния живот. Тези мебели са разлики в размера, конфигуриране, материали и други функции. Дървен стол с ръцете си ще направи интериора на разнообразието, значително да намали разходите за материали и да спести време в търсене на правилната версия на магазина. Наличието на достатъчно количество материал и инструменти, е възможно да се извършват монтажни работи без проблеми.Рисунки стол с ръце

Изготвяне на дървен стол.

Първи стъпки

Като подходящи основи за производство на стол използване бук, бор и дъб. За провеждане на самостоятелно сглобяване на този проект трябва да се вземат предвид вида на модела, неговата функционалност и стилистична идентичност.

Направете дървен стол с ръце е лесно. Най-често голям брой начинаещите майстори прави елементарен вариант на дизайна. Тази конструкция на дървесината с плосък гръб и плат седалка.

, Трябва да се направи рисунка на бъдещето на основата, преди да започнете. трябва да бъдат подготвени необходимите части и празните места. Столове от дърво ще бъдат практични и украсяват интериора на разтвора. Те ще се слее добре с цялостната ситуация в стая, мебели и други атрибути на стаята. Конструкции от този тип са подходящи за стаи, декорирани в двете посоки.

Рисунки стол с ръце

Инструмент за изготвяне на дървен стол.

Това е класическа ситуация печеливша, която винаги е на мода. Столове, направени от дърво са перфектно съчетани с маса от същия материал. Добри резултати дават комбинация от естествен камък и стъкло. Говорейки на дърво в съчетание с пластмаса или метал, трябва да се отбележи, че такава комбинация от доста сложни ограничения за подбор са ясно Изборът на цвета, което задължително трябва да се комбинира.

Сгъваем дизайн допълват една стая с малък размер. Избраният модел е полезен, когато посреща гости.

Списъкът с необходимите инструменти и материали

За дървен стол, разбира се, се нуждаят от дървен материал. Особено внимание следва да се обърне на качеството на материала. Възли и пукнатини не трябва да бъде. Като основни скали често използвани бук, бор и дъб. С изключение на бор, останалата част от породата е лесен за нокти, но резултатът е зашеметяващ. Материалите, необходими:

 • дървен материал 40x60 мм, 40x40 мм;
 • силна плат за седалката;
 • гъста пяна за седалката;
 • 10-15 мм борда;
 • шкурка;
 • лепило за мебели;
 • винтове.

Брус е напълно възможно да се подготвите. Достатъчно е да се свали всичките си чипове и да направи повърхността гладка. обработка на самолета се извършва с помощта на голям зърно шмиргел кърпа първо и глоба - по-късно.

Схема за монтаж на стола.

 • абразивна кърпа;
 • Стаплер строителни цели;
 • Видях с фини зъби;
 • проводници;
 • чук;
 • длето;
 • абрихт;
 • електрически пъзел;
 • рулетка;
 • отвертка.


Подробен план на блока на стол

Необходимо е да се подготви бара 2: един е предназначен за гърба, а другият - за предните крака. Първо дължина от 80 см, а вторият -. 44 см са направени отвори за основата, те трябва да се намира на същото ниво. Завършени табла са подредени един върху друг. Разрез краката трябва да бъдат съгласувани. С помощта на молив маркирани слотове. Много е важно да се направи при 2 слота за основата. Те са изработени в съседни крака. Резултатът е един вид кутия на крака.

С длето е необходимо да се направят дупки, стружки и стърготини премахнати. Задните крака на стола почиства, краищата внимателно омаловажавам, внедряване постепенен преход, и се довеждат до отлично състояние.

След като са направени на краката, а след това направи ВРИС и надлъжни релси. И двата варианта на части - 2 броя. За предприемането на производството на баровете в размер на 4 броя, с бъдещия размер на шиповете са маркирани. Те ще се срещне с 10-12 мм. След това изрежете шипове. Извършването на тази дейност, е необходимо да бъдат изключително внимателни, защото тръни имат здраво във вдлъбнатината. Пропуски не трябва да бъде.

Рисунки стол с ръце

Шофиране монтирате седалката на стола.

Сега правя гърба. Като материал е най-добре да се използват остриета дъски. Задни лагери се извършва вътре в каналите, които са еднаква дебелина и височина на облегалката. В тези дупки, да се върне. Седалището е фиксирана с винтове. За да се даде на стола желаната степен на твърдост и да се осигури лесно закачане искате да прикачите малки подпори.

От външната страна на краката и облегалката са изработени над нормата, а след това полирани.

Готов база стол лакиран и полиран.

След това, продуктът трябва да бъде напълно суха.

Работа с покритие или емайл трябва да е в добре проветриво място. Въпреки това, можете да си купите един пирон, без мирис, устойчиви, за да се предпазят от нежелани последици. Тези покрития се произвеждат на базата на вода. Заявление в основата на по-тъмен цвят лак маска позволи някои нередности и хетерогенност на дървото.

За да направите седалка мека пяна, за да бъдат отрязани с правилния размер, го увийте в завивката избран. готовия плат основа се фиксира към изграждане седалка телбод на.

След като всички части на цялостния дизайн и нокти да изсъхне, е необходимо да се събират изпражненията, шипове лечение на лепило и чук, за да закара до дупката. Стачките трябва да внимават да не се повреди боята. Краят на работата ще завинтване на мястото на гърба и седалището. Както скрепителните елементи са взети винтове.

За да се определи мебели винтове, е необходимо да се приложи бормашина, разработени за такива шапки. Те могат да бъдат прилежно скрит. За да направите това, вземете дървени стърготини и PVA лепило. Сред тях е гъста маса, която се прилага към капака и изсъхва. По време на нанасяне на лака стол тези точки също се обработват, в резултат на което те стават почти невидими.

Монтажът на сгъваем стол и оплетени

Дървен стол се различава малко тегло. Тя е изработена от две дъски, тя се фиксира ламели почивка 3, седалка на щита и ниски тънки плочи.

Да добре е да имате седалката в желаната позиция и щита имаше наклон, трябва да направите шиповете. Местата за сядане се проведе на щифтове, изработени от метал. Независимо могат да бъдат произведени и сплетен изпълнение на стола. Това ще изисква:

 • тесни ленти, ремъци или ленти;
 • ноктите;
 • дървен материал от дъб;
 • видях;
 • винтове;
 • чук;
 • Датски масло;
 • бормашина;
 • шмиргел кърпа.
 1. Да започнем с това барове се измерва въз основа на дължината на краката. След това е необходимо да се вземат дължина 4 бара на 14 и 18 см.
 2. Нишите са направени в точките на свързване да укрепи по-рано.
 3. За летвите гладка, че е необходимо да се полира позициите си с помощта на шмиргел кърпа. След това можете да продължите към монтажа на ракита изграждане на стола. Работата трябва да започне с довършителни крака. Те са свързани с помощта на винтове.
 4. След като скелет на стола е готова, тя може да бъде покрит с датски масло или лак за мебели.
 5. След това можете да извърши тъкане с помощта на ремъци. Като такъв материал, използван ремъци от кожа или друг материал. След това, основата може да бъде тъкани.

По този начин, технологията на производство е проста. Разбиране на принципите и методите на самостоятелно производство, че е лесно да се изгради структура за веранда, градина, хол, детска стая.