Други пациенти в сравнение съвети spetsmedpomosch

Този раздел е посветен на тези, които не са безразлични роднини, които по случайност трябва да общува с лекарите (реанимация, неврохирургия и др.)

Това е трудно да бъде роднина критично болни пациенти - непознати, привидно сдържани лекари (реанимация специалисти, неврохирурзи и др ..) лечение на пациент за плътно затворени врати и прозорци боядисани. Тези врати са звуков шум от действието на някои механизми и серво сигнали за болния апарата. Непрекъснатото несигурността в стегнатите думите на лекарите и пълна несигурност за хода на лечението. Какво може да бъде по-лошо от неизвестното?И това е само част от по-трудна ситуация ...

Така че, това се е случило ... вашия роднина, любим човек или приятел, след дадено събитие е в интензивно отделение, където той донесе бригада линейка. Ти премина смелите охранители в болницата и отиде до вратата с реанимация на надпис. Те търсили, намери и натисна бутона за повикване, за да позвъните на медицинския персонал. Веднага след като се появи вашето обаждане на лекар (това е важно да се знае и да се помни кой е той позиции: дежурен лекар дойдох при вас, или ръководител на катедрата по реанимация). В повечето случаи, разговорът във формата на монолог, лекар с много медицински термини трае около 5 минути, въпросите се заби в гърлото роднините смачкани ужасни неразбираеми думи. Като в сън, тези хора се прибера вкъщи или да работят с постоянен разговор по мобилния си с други роднини и приятели. Трескаво се опитва да намери начин (общи приятели) в интензивното отделение, започва събирането на всички слухове и отзиви за болницата. Всички препоръки познати се свеждат до едно: да се дават пари. Въпрос: "Кой. Колко? Може да прехвърли на пациента като "не е напълно унищожен," друга болница? И не се влоши, ако транспортирането на пациентите в линейка? ".
Съвети: съберат мислите си и да се спре "истерия", да прекарва време на мобилните разговори с описание на връзката си с този проблем, на отделния пациент и състоянието на лекар. Опитайте се да разберете мнението на специалисти за болница, интензивното отделение, неврохирургия и травматология. Необходимо е да се учим от книги, интернет или приятели лекари за това заболяване и нараняване. След това, не забравяйте, първото ви впечатление от болничното крило на интензивни грижи и лекарите, за да общуват с вас. Ако прегледи на болничните специалисти предимно положителни, ако заболяването или нараняването, могат да се лекуват на специалистите в болницата, можете да се мисли за парите ...

На обратната страна на проблема:

Пари няма да промени нищо по-добро за страната на пациента, ако лекарят ги разглежда само тяхното постигане, ако в името на събираемостта от роднини, той е готов за лечение на пациентите си, дори и в неподходящи условия за неговата болница. Ние също трябва да се има предвид, че прехвърлянето на пари ръководител на медицинския отдел (официално), които са замесени в незаконен акт - подкуп.

Най-лошият навик - да се даде на алкохол!

Най-грешен подарък за посещаване на дежурния лекар или е алкохол. Какво мислите роднини, когато са представени с течност, опияняващия ума на човека и професионални умения, което е повече от всякога е необходимо да следите състоянието на пациента си? Ако искате нещо да се получи, най-добрият подарък ще бъде на банката кафе, чай и нещо за чай, за да се бори със съня дежурен кръг медицинския персонал часовник през нощта.

Вечният въпрос в България: какво да правя?

Да започнем от самото начало. Вашият приятел или член на семейството е бил лекуван в болница интензивно отделение грижи във вашия район. Бъдете сигурни, да отиде да говори с лекаря (за предпочитане кислороден апарат), най-точно запомня диагнозата, имайте предвид дълбочината на комата, наличието на подпомагане на дишането - механична вентилация (вентилатор) и дали има нестабилна хемодинамика, под формата на ниско кръвно налягане? След това, чрез приятел на лекари или чрез интернет, за да намерите ревюта на тази болница и резултатите след травма и заболяване. Опитайте се да разберете къде най-добрата сделка на злополука или професионална болест, условията, при които е възможно да се излекува квотата? Ние говорим за специализирани медицински центрове, намиращи се предимно в столиците и големите областни градове. Опитайте се да събира информацията в лице, а не заплащането на такси от други роднини - информация за лице за вземане на решения може да бъде лишен от емоционална оцветяване. Не се препоръчва на няколко членове на семейството, за да се включат в различни посоки в търсене и избор на място за хоспитализация: запомни баснята на лебед, рак и щука ...Подобно на най-доброто - това излезе, както винаги!

Сега парадоксална ситуация: благодарение на националния проект "Здраве" (и огромния обем на нефт, продадени в чужбина) регионални болници са обновени със съвременна диагностична и медицинско оборудване. Но проблемът остава на специализирани грижи - това е липсата на медицинска специалност. Досега никой не е успял да се подобри положението по покана на експерти от столиците на страните от ОНД. Трябва да имате опит в лечението на тези заболявания и увреждания с помощта на съвременна техника и наличието на научни и практически училища в тези ремонтирани регионални центрове. Има няколко души, които биха искали да видят близките си като "експериментални материал" в разработването на модерни техники за начинаещи. Кой иска да бъде търпелив, когато лекарят изпълва ръката му. И лекари с дългогодишен опит са налични само в столицата и редица големи градове в България.

Най-подходящото стъпка е да се поканят консултант за професионален съвет в неразбираем за медицинско състояние на роднини.

Консултант - квалифициран лекар с научна степен (PhD и Мериленд), със специализация и опит в областта на медицината. Консултация - на пълен работен ден или консултант на непълно работно време за цялостна оценка на състоянието на пациента (включително за възможно транспорт реанимобил или санитарен самолет). Консултации във всички здравни заведения са направени по искане на роднини и уведомяване на местните лекари. Време и място на консултации, избрани по взаимно съгласие на консултанта и роднини, това, което следва да уведоми местните лекари. Пристигане консултант време на пациента зависи преди всичко от трафика и наличието на въздушни и железопътни билети.

Съвети може да включва:

  1. Препоръки към лекарите за по-нататъшни медицински и организационни тактика на лечение на пациентите,
  2. Съвети за по-нататъшни медицински роднини и организационни тактика на лечение на пациентите,
  3. Препоръки по вид и време на транспортирането до специализирани центрове,
  4. Експертни съвети и помощ при лечението на пациент в тези центрове. Консултантът действа като медицински представител на пациента, за да специализирана болница.

Най-добрият вариант за загрижени роднини на пациента - договор с консултант (специалист в областта) от желанието да види своята медицински представител на пациента и в случай на прехвърляне на специализирана болница.

Този вид услуга включва:

  1. Необходимите подготовката за транспортиране на пациента,
  2. Помощ при организирането на хоспитализация в специализирано лечебно заведение,
  3. Транспорт до реанимобил или линейка равнина,
  4. Експерт надзор и участие на нашите консултанти в тактиката на проверка и лечение на пациента от допускане до специализирано лечебно заведение за прехвърляне на пациента от интензивното отделение (ИО или) във всяка друга болница отдел, интензивно отделение на друг или друга болница.

Това означава, че ви наемат професионални експерти за важните за вас и работата на пациентите в областта, в която вие не разбирате нищо. Медицински представител поема почти всичките си проблеми с пациенти.

Тази дейност има определени ограничения, наложени от вътрешните правила на специализирано медицинско заведение, рутинна работа и така нататък.
Разбира се, че е трудно при тези бележки да пишат наръчник за тежко болни роднини. Но вие имате възможност да се обадите на нашата служба за съвети в SPETSMEDPOMOSCH и да получите безплатни съвети относно следващите стъпки по пътя към възстановяване на пациента.

Превод от болница в болница
Ако сте болни ...