Дрехи за кръщението на детето с ръце

Дете Кръщението е първият и най-важен християнски обред, духовната раждането. Това тайнство, за разлика от много религиозни обреди, предназначени да променят вътрешния живот на детето, а не земна мисия. Тройна потапяне бебе в басейна, придружен от молитви, налива вода или по-голямо дете отдава душата към Бога и Църквата.Голямата загадка е немислимо без необходимите атрибути: гръден кръста, свещи и кръщенета комплекти (риза и kryzhmy). Всеки един от тези останки от неговото символично и духовно значение.

Какви са дрехи за кръщение?

Това церемониално облекло, в която бебето е облечена в тайнството на кръщението. Няма значение, че е момче или момиче.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

Облечен в дълга бяла дреха се очиства от греховете на кръстени и от задължението за провеждане на чисто живота. Бялата палитра символизира проява на радост се обърне към Христос.

Задължителни изисквания за дрехи за кръщение са едно. Той трябва да:

 • е нова, това означава, че се поставя началото на светъл живот на чистота и духовност
 • Той е удобен, лесен за премахване и облече, което е продиктувано от особеностите на тайнствата
 • Тя се състои от два задължителни елемента: kryzhmy и риза.

Тези изисквания трябва да се добавят само още един, продиктувано от загриженост за едно дете - кръщелното облекло трябва да бъдат изработени от естествени материи (омекване на лен, памук, батиста), дишаща и абсорбираща (за предотвратяване на алергии и други проблеми).

Всички други признаци на износване за кръщението на конвенционален, по избор и изобретил миряните:

 • Elegance: разбира се, кръщенета - голям празник за цялото семейство, но тъй като дрехи, избрани с дантела, панделки, пайети и други декорации.
 • Завършеност: за тайнството се нуждае от гардероба на 5-7 неща: шапка, гащеризони, костюми, рокли, панталони, шапки и т.н.
 • Богатството на всички или на част от дрехата трябва да съдържа символа на кръста, датата на церемонията, както и другите.

Защо не мога да шият или да си купите дрехи за кръщение предварително

Този знак не е свързана с никакви отрицателни последствия или проблеми за лицето се кръсти. Само една ситуация може да възникне, че любовта, придобити 20 размер риза ще бъде малък, за зряла герой. В крайна сметка, в него почти не се качи в размер на 24 костюм миналата седмица. Или обратното. Надявам се, че кръщелница в един месец, за да стигнат до масата на 7 кг, с всеки ден става все по-трудно постижимо. И по време на мистериите на детето буквално удави в роклята, големи по размер 2-3.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

Kryzhma: какво е необходимо и как да се направи свои ръце

Kryzhma - квадратна пелена бял (може да бъде изолиран). Ако тайнството на нея, след шрифта увити бебето. Задължението за производство или покупка kryzhmy намира на кръстница.Излишно е да казвам, че символично памперса трябва да бъде зашит от естествена материя и да надвишава размера на детето? Но всичко останало - декорация kryzhmy дантела, бродерия на ъгъла на датата на тайнствата и името на кръстени - въпросът за желание и вкус. От коректността на кръщенето тези моменти не се отразяват.

След накисване в kryzhma на шрифта в измиване не е необходимо. Водата в купата като цяло има лечебни свойства. Децата не получават студени след гмуркане в басейна, дори и през зимните месеци.

След kryzhma причастие остава в къщата, където бебето живее. Реликвата е надарен с чудотворна сила - да излекува детето от болести и уроки.

Kryzhma направи собствен - голям духовен дар кръщелник (-tse) на кръстницата.

За да шият реликвата, е необходимо да се подготви:

 • 2 разрез бял плат (1x1 т)
 • Един сегмент на syntepon (1x1 т)
 • proshvu бродерия дантела (4м)
 • игла и конец за декорации
 • шевна машина.
 1. Първоначално, по периметъра на първата отрязана тъкан тропоската, а след това шият proshvu. За да се стягам ъглите не се увиват тъканта не нарушава, те сгънати като акордеон.
 2. В следващия етап се шият заедно два рязане тъкан, оставяйки място за вмъкване подложка полиестер.
 3. Получената торбичката се добавя пълнител изправят kryzhmu ъгли и зашива до края.
 4. Finally're шевове в ъглите и страните на крайните блага за осигуряване на вътрешната подложка полиестер.
 5. Ако желаните ъгли kryzhmy украсени мъниста бродирани колани лъкове и други декоративни елементи.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

Бяла риза с ръцете си за кръщението

Веднага след церемонията на детето си слага бяла риза, което показва, че кръстен човек започва нов живот в Христос и трансформиран от Божествената светлина.

Традиционно голям ризата разполага с проста кройка на минимален брой крепежи, дантели, не ограничава движението и не причинява неудобство на хлапето. Такива дрехи кръстница да направите своя собствена. Начинаещите иглени жените по-добре да спрат избора на два вида изрязани ризи:

 • удължена с прави страни
 • удължена с наклонени страни.

Риза като свещена реликва също е надарен с лечебни свойства. В случай на заболяване на майка дете облече ризата си, поставени в началото на тялото (ако е малък), или се оставя под възглавницата на пациента.

Минете в други ръце не може да риза. Лечебната правомощия във връзка с другите деца, тя не притежава.

Обяснете в производствен процес думи риза трудно. Може би ще е по-добре да се види веднъж тук този майсторски клас. от десет пъти, за да слушат и не забравяйте, последователността от действия.

Кръщене облекло за момичета

Много майки мислят дали да се купи за кръщенета роба дъщеря, шапка (шапка), обувки и други предмети гардероб?

Внимание! Правилният отговор - това е възможно, но не е необходимо. По-точно всички приходи от личните предпочитания на родителите. Църква лоялни към всеки тип облекло. С други думи, рокля за момчета и момичета не е основна разлика.

За тайнството е достатъчно, за да донесе кръст (да купят на място), риза и kryzhmu. Ако родителите искат да видят дъщеря им в рокля и боне, моля, свещеникът няма да бъде против.

Това е забавно! На Запад, католици държат на церемонията, не потопени в бебе купа. Оттук и сложни модел кръщелни рокли, Сукмани и шапки.

Тайнството славяни минава по различен начин, така че кръстен трябва да бъдат бързо и лесно да ризи, а всичко останало - превишението.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

И ако капачка е необходимо за кръщение?

Този въпрос стои пред майка ми не само момичета, но и момчета. Не. Cap за кръщение не е задължителен атрибут проведе причастие.

На входа на главата на църквата да покрие само омъжените жени в знак на подчинение и израз на уважение към Господ и към мъжа си. За едно малко момиче да носи шапка, не е необходимо, освен това, че студа и проектите.

Освен това не забравяйте, ритуалът на пострижение на косата, като част от тайнството на кръщението. В този случай, на капачката напълно ще се намеси.

Най-накрая!

За обред последвано от кръщенето. Това е празник за цялото семейство, което дава надежда за по-светло бъдеще и вяра в мотото на "всичко ще бъде наред!".

Разбира се, за да отпразнуват важно събитие трябва да бъде облечен, в добро настроение и с близки роднини (приятели). символичен дрехи бебето волята просто уникален! Angelok един вид!