Домашна клавиатура с подсветка или как да работите с клавиатурата на тъмно

Много компютърни потребители са се сблъскали със същия проблем, когато трябва да се работи през нощта и клавиатура в същото време не може да се включи светлината в стаята. Това обикновено се случва при хора, които живеят с родителите си или имат малки деца. Въпреки, че повечето потребители предпочитат да използват компютъра е на тъмно, защото на видимостта контраст на монитора. В този случай, задното осветяване на клавиатурата в такива случаи е задължително.

Backlit клавиатура с ръцете сиФактът, че в тъмното не можете да видите знаците, написани на бутоните, така че трябва да се сложи на клавиатурата по-близо до монитора, или включване на светлините. Някои производители на персонални компютри да вземат под внимание особеностите на работата и започва да произвежда специални клавиатури или лаптопи, които са внедрили вътрешно осветление. Светлината идва от клавиатурата през отворите в бутоните, които са под формата на писма. Такава клавиатура с подсветка е много удобно, но има значителен недостатък, защото начинаещите потребители не притежават "сляп" писане и затова постоянно търсят по клавишите, през които светлината идва. Това се отразява негативно на визия и дългосрочна употреба на такова устройство има умора на очите.

Backlit клавиатура с ръцете сиРешава и двата проблема клавиатура с подсветка с ръце. Фактът, че това е направено от потребителя, което означава, че всички точки, могат да бъдат взети под внимание в процеса на производство. В този случай, има две най-често срещаният метод за производство на такъв подсветка.

Първият метод включва наличието на специална секция на компютъра, който е оборудван със специален рейка клавиатура разположена под повърхността на масата. Такава задно клавиатура е направен от LED лента или група светодиоди, които са фиксирани под повърхността на масата, рафт над клавиатурата. Свържете го чрез адаптера за захранване с правилното напрежение.

Backlit клавиатура с ръцете си

Вторият метод предполага, че осветлението на клавиатурата, за да бъде монтиран директно върху него. За тази цел тя е прикрепена маркучи към проводниците в края на която е заварена LED. Тези маркучи са сгънати под формата на улични лампи, които трябва да се изтъква необходимостта потребителят да се поставят. Вторият край на кабелите, идващи от светодиодите могат да бъдат запоени вместо клавиатура крушка, която светва, когато натиснете "Scroll Lock" ключ. По този начин, когато натиснете този бутон, ще се извършва светлина превключване и натиснете отново, за да деактивирате. Тази светлина е много удобен и лесен за управление.

Backlit клавиатура с ръцете си

Ако имате нужда от подсветка за лаптоп клавиатура, и не искат да губят подвижност, можете да използвате най-простият метод. Трябва да закупите една малка и ниска консумация на енергия фенерче, която има планина, под формата на скоба. Той може да бъде монтиран на лаптопа в удобна позиция за потребителя и да се включи, ако е необходимо. Ако, обаче, намери фенерче с клип е проблематично, можете да използвате обичайния малък фенерчето и двупосочна лента. Можете да използвате и специални лампи, захранвани от USB.

Backlit клавиатура с ръцете си