До каква лекар за лечение на косопад и кога да звъни

Дебела и красива коса - знак за здраве и красота. Ако мъжете след определена възрастова граница плешивост се превръща в необходимо зло, жената попада в истински паника, когато видят косата на парчетата на гребен. За да започнете противопоставяне на проблема на ранен етап, е необходимо да се разберат причините за възникването му.Как да се определи дали е необходимо лечение на лекар

На първо място ние трябва да разберем, че малко загуба на коса е нормално. Козината се актуализира, така че на всеки няколко седмици имаме за почистване на четката или гребена падна от нишките. Въпреки това, тази актуализация не трябва да се забелязва. Ние трябва да звъни, ако забележите драматично намаляване на плътността на косата с 10-50 процента. Жената едва ли пропускайте този симптом, тъй като обикновено косата губят обем.

Загубата на коса до каква лекар за справяне

Преди да решите кой лекар да се свържете с изобилие от косопад, трябва да се определи причината за проблема. Малко хора могат да доставят независимо диагнозата, но тласък за косопад, често са следните фактори:

 • силен стрес или нервен шок;
 • хормонални промени: бременност, започване или прекратяване на орални контрацептиви;
 • проблеми с щитовидната жлеза;
 • строга диета, пост, промяна на хранителния режим;
 • използването на стероиди в активен спорт;
 • дълги полети, изменението на климата;
 • нездравословен начин на живот, свеж въздух дефицит на физическа активност;
 • нарушения на съня;
 • процедури фризьорски: често оцветяване или избелване, къдрене, топла стил;
 • менопаузата при жените може да изостри проблема;
 • витаминен дефицит;
 • химиотерапия (най-тъжният причини, в който косата се падат).

Към кого да се

Ако знаете, че животът ви наскоро е бил от всички фактори, изброени по-горе, които могат да застрашат здравето и красотата на косата си, не отлагайте посещението при лекаря. Основната част от проблемите, свързани с коса, може да реши лекар-trichologist - той е замесен в скалпа. Но ние не можем ясно да се отговори на въпроса, до каква лекар за лечение на косопад, защото trichologist - не е панацея.

Често косопад - вследствие на заболяване, както и необходимостта за лечение на причината. Ако подозирате, че вашият проблем е причинена от някакви здравословни проблеми, първо посещение:

Загубата на коса до каква лекар за справяне


дерматолог

Този лекар може да ви помогне, ако проблеми, свързани със състоянието на кожата на главата. Често косата започва да пада, когато освобождава твърде много себум. Дерматологът може да предпише витамини, които помагат за цялостното възстановяване на организма, но на специализирани изследвания предлагат не мога. Лечение на косата ще бъде най-добре да отидете на trichologist.

Лекарят-trichologist

Не всеки е запознат с този лекар, но той просто може да ви каже как да се справим с косопад. По време на консултацията, trichologist ще диагностицира, като се използва специално оборудване. Така че е възможно да се открият заболявания на кожата на главата, корените на косата, както и да забележите такива явни симптоми:

 • коса започва да расте по-лошо;
 • съвети започнаха да се разделят;
 • повишена пърхот,

Лекарят ще ви насочи за консултация с други специалисти, за да се създаде цялостна картина на състоянието на тялото, а след това възложи на терапевтичните или козметични продукти, които ще ви помогнат:

 • спрете и да се предотврати загуба на коса;
 • се върне на косата естествен блясък.

Загубата на коса до каква лекар за справяне

ендокринолог

Често, нашето тяло реагира на резки промени, включително и просперираща. Причина тежка загуба на коса може да бъде хормонален колебания в тялото, например, често жените косата падат след раждането. Това се дължи на факта, че през първите 9 месеца на част от тялото използва за предаване на хранителни вещества, едно дете, а след това едва ли може да бъде реконструиран назад.

Жените по време на бременността, след като е необходимо раждане и аборт да се консултира с гинеколог-ендокринолог, мислят за лечение и профилактика. Често помогне за контрол на хапчета, ако лекарството е избран правилно, тя работи не само като контрацептив, но също така помага да се възстанови хормоналния баланс, което води до подобряване на външния вид. Въпреки това, преди да реши да се пие таблетки, трябва да преминат на пълния набор от анализи по отношение на хормоните.

къде да отида

Trichologist все още е рядко лекар в клиниката безплатно област, е малко вероятно да го намерите. Повече късмет за тези, които използват здравни услуги за LCA програми: като правило, застраховка предлага услуги в няколко болници, някои от които помагат в такива случаи. Консултирайте се с trichologist е най-добре да се прилага за платени медицински център, който предоставя такива услуги.

Можете да намерите лекар в специализирани научни институти, козметични клиники, а понякога, в клиниката STI. Във всеки случай, на първо място е препоръчително да отидете на консултация с дерматолог в лечебното заведение, където са наблюдавани. Той може да направи предварителна диагноза и да се изпрати към определен специалист-trichologist.

Загубата на коса до каква лекар за справяне

Подготовка за Вашето посещение

Вие не можете да миете косата си непосредствено преди trichologist на рецепция: естественото състояние на вашите корени скалпа и косата ще бъдат разбити, и лекарят няма да може да се постави правилната диагноза. По-информационен косата се измива преди ден-два. Освен това, преди изпита не може да използва стилизиращи продукти (лак, пяна или мус) или терапевтични лекарства, които сте избрали. Просто измийте косата си добър шампоан и не забравяйте това, което се нарича: лекарят ще поиска това, което означава, че можете да използвате грижи.

изследване

На първо място trichologist проведат разговор, за да разберете възможните причини за загуба на коса и да препоръча решения. Пълният текст на проучването включва биохимичен анализ на косата, диагностика с помощта на специална камера. Възможно е, че допълнителни тестове за хормони и консултации с други специалисти, които да идентифицират болестни процеси в организма, от който трябва да избяга. След trichologist ще даде съвети за грижа за косата, начина на живот и хранене.