Диета за хранене на телета

13.2. СХЕМИ и хранене ТЕХНИКА за отглеждане ТЕЛЕТА

В съответствие с плановете и наредбите на растеж за хранене, които отглеждат схеми за хранене академичните среди са предназначени юници и телета под 6-месечна възраст с живото тегло на животното и 130-175, съответно в 160-210 кг.юници хранене схеми изчисляват на 550 800 грама на средното наддаване на тегло и ежедневно се различават основно от броя на храни и млечни концентрати, които са най-скъпата храна за домашни любимци (раздел. 151).

Съгласно режими на хранене (Таблица. 152), юници до 6 месеца подава от 180 до 350 кг цели възраст и от 200 до 600 кг обезмаслено мляко. Минимално количество пълномаслено мляко (50 първите 10 дни от живота кг), предвидени в случай във веригите хранене юници използвани мляко заместител (заместител на мляко) в количество от 21-24 кг сух прах. За получаване 10 кг възстановен мляко изразходват 1,1-1,2 кг сухо мляко заместител.

151. потока на храна за отглеждане на телета под 6 месечна възраст, кг (на схеми Виджай)

Диета за хранене на телета

Flow концентрати за отглеждане юници, вариращи от 175 до 225 кг.

Освен млечни концентрати и юници до 6 месечна възраст се хранят в кабина период 260кг сено и 400 кг силаж или сено, 160-180 кг на корените на.

През лятото, пилета, хранени много зелена: през втория месец - 75-145 кг, а в трети - 180-190 кг през четвъртото - 310-320 кг, на петия - 430-465 кг, а шестият - 530-560 кг.

телета Схема хранене под 6 me'syachnogo на изчислени за да се получи средно дневно увеличение на 750-1000 г, в зависимост от предназначението на живо тегло (маса. 153).

152. Схема 2 № хранене телета под 6 месечна възраст в периода на щанд (телесно тегло в края на 155 килограма)

Диета за хранене на телета

153. Схемата за подаване на телета под 6 месечна възраст, когато растат производители до 16-месечна възраст, живо тегло от 450 кг (щанд период)

Диета за хранене на телета

В съответствие с растежа в първите 6 месеца от живота, всеки хранени попчета от 320 до 450 кг пълномаслено мляко, обезмаслено 600-1000 кг, 183-217 кг фураж, 220-230 кг сено и 200 кг силаж, 100-120 кг корени. През лятото волове вместо сено, силаж и кореноплодни растения се подават в количество от зелена маса на 800-900 кг (таблица. 154).

154. потока на храна за отглеждане на телета под 6 месечна възраст, кг (на схеми VNZha)

Диета за хранене на телета

Успехът на отглеждането на здрави, добре развита отглеждане в първите 6 месеца, в зависимост от условията на тяхното съдържание и технология на храненето фураж.

Новородени телета за 2-3 часа е желателно да се запази на майката в близост, което предотвратява появата на стрес и има благоприятен ефект върху тяхното здраве. Тогава телета са били поставени в индивидуални клетки в превантивна за 10-15 дни, осигуряване на добро хигиенно състояние с вентилация и топлина. След това, телетата са поставени в машини група от 10-12 цели с оглед на по-нататъшното им използване в производството.

Те съдържат телета в топли, сухи райони с добра канализация. Храненето се извършва редовно в определено време, в съответствие с хигиенните изисквания за използване за домакински съдове и инвентар.

През първите 10-15 дни след раждането, единствената храна на телета е мляко, дневната вилата, която е 5-7 кг. Разпояване млечни телета три начина - сукалчета (краве вимето) teatcup (ръчни зърното поилки) и директно от кофата (силни телета). Необходими за постигане на бавно поливане на мляко за телета на малки порции, което предотвратява образуването на плътен абомасума несмилаем съсирек.През първите 3-4 дни след отелване крави отделя коластра, която е първата храна за телета.

Коластра неговия химичен състав е значително различен от мляко и е с висока хранителна стойност, особено в първите дни на кърмене (таблица. 155).

155. Промените в състава на коластра%

Диета за хранене на телета

Поради това е от съществено значение за новородени телета през първите дни от получаването на достатъчно коластра. Разпояване коластра най-малко три пъти на ден, едно време лятна резиденция не трябва да надвишава 1,5-2 литра. Хижа телета коластра предлага изобилие средна телесна наддаване на тегло в диапазона 1-1,2 кг.

В зависимост от правилата на поливане цяло и обезмаслено мляко период продължителност на млечни продукти в телета може да бъде от 2 до 4-5 месеца. Използвайки само пълномаслено мляко или заместители на мляко продължителност цяло хранене мляко е 2-3 месеца. Продължителността на хранене с мляко се увеличава до 4-5 месеца, ако схемата се използва в началото на отглеждане на телета пълномаслено мляко (1-2 мес.), А след това - обезмаслено.

Трябва да се има предвид, че обезмасленото мляко, за разлика от цялата съдържа много малко витамини А, D, E, K и има половината от храненето на енергия. Ето защо, телетата се хранят нискомаслено мляко с 3-4 седмична възраст, постепенно се увеличава, като същевременно намали вилите на пълномаслено мляко.

За по-икономично използване на мляко и млечни продукти, с цел Нехранителни в някои ферми, и промишлени комплекси, особено когато отглеждане все прилага цели заместители на мляко (Таблица. 156).

156. Рецепти сухо пълномаслено мляко заместител на телета (VIZH)

Диета за хранене на телета

Преди хранене заместител сухо мляко се разрежда (намален) вода, стриктно отговарят на ветеринарните изисквания. Възстановените заместители разпояване при температура 35-38 "С

сума от приложение зависи от схемата за отглеждане на телета, приета в сектора. Един килограм заместител намалява (около 130 г сухо вещество) замества кг пълномаслено мляко.

Използването на цели заместители на мляко избягва млад заболяване чрез млякото на болни крави, особено по време на болест.

Едно от основните условия за успешно отглеждане на телета е рано да се научи да ги яде концентрат и груб фураж, насърчаване на по-добро развитие на храносмилателната система. Ето защо, като същевременно намали нормата хранене млечни телета с увеличаване на възрастта в тяхната диета се прилага сено и концентрати.

С яденето сено телета започват да се обучават с 10 дневна възраст. Желателно е да се използва в началото наклонен, добре озеленен с трева бобово растение сено. Оценка сено телешки постепенно се увеличава и се регулира до 3 месечна възраст, 1,4 до 1,3 кг и след 6 месеца - до 3 кг. Едновременно с вила за сено диета се прилага при телета сол и тебешир.

Хранене на телетата се концентрира започне с 10-15-ия ден. Тъй като първото хранене даде добра пресява овесена каша в количество 100-150 грама на ден. След това постепенно привикнат телета да консумират концентрати смеси, състоящи се от земята царевица (овес, царевица), пшенични трици, меласа, тревно брашно, дрожди, костно брашно и други компоненти. Къща концентриран фураж се регулира до 3 месечна възраст до 1,2-1,6 кг на ден.

В първите дни телетата желателно да се осигури концентрати от мляко, и след това обучени да консумират им концентрат в суха форма, която допринася за развитието на търбуха.

157. Рецептите на фураж-начало за телета,% (AUIAB)

Диета за хранене на телета

Сочен храна (корени, висококачествен силаж) постепенно храна на телета от втория месец на живота. Използването на фуражи, богати увеличения биологични полезността диети подобрява храносмилането процеси и използването на телета хранителни вещества. Силаж могат да бъдат заменени с еквивалентно количество хранителен силаж. Както телета минерални източници осигуряват готварска сол, костно брашно, креда, трикалциев фосфат и други минерални добавки.

През летните паша период телета привикват към яденето на зелен фураж, като се започне от второто десетилетие след раждането. От 2-месечна възраст, те са в състояние да се хранят 3-4 кг зелен въпрос на ден, на 4 месеца - до 10-12 кг за 6 месеца - до 18-20 кг. Ако пасището не е достатъчно трева или лошо е ял, че е необходимо да се гарантира, че телетата зелен дресинг. С добро хранене и достатъчно осигуряване на високо качество на зелен фураж може да намали разхода на концентриран фураж (до 30%) за телета от 3-4 месечна възраст.

При липса на подходящи пасищни ферми трябва да организира телета големи химикалки ежедневна поддръжка на открито. Active упражнения на открито трябва да бъде за телетата и през останалите сезони на годината, включително и използването на студено съдържание метод в шперплат малки къщи през зимата с първите дни на живота си. Това допринася за втвърдяване на телета, повишен апетит и устойчивост на различни заболявания.