Детски фитнес - какво е това и защо, как да се запази здравето

Детски фитнес: какво е това и защо

Детски фитнес - един от най-важните направления в най-големите фитнес клубове, които трябваше да спечели фенове сред много млади клиенти и техните родители. Според експерти, за хармоничното развитие на детето започва с правилно избран физическа активност. Колкото по-рано започнем, толкова по-добре за здравето на тялото и духа. Първите му стъпки в фитнес деца могат да направят най-рано от три години.Всеки родител иска детето му да расте здрав, умен, красив и щастлив. Детски фитнес ще помогне за постигането на тази цел.

Каква е основната разлика от възрастните децата фитнес?

В адаптиран натоварване и други психологически подход, защото децата трябва да се интересуват. Детски фитнес за тези, от три до десет години. Точно това е възрастта, когато е необходимо да се насажда уменията на здравословен начин на живот, способността да се грижи за себе си и тялото си. Фитнес е идеален да се справят с тези задачи.

Родителите, които носят децата си на фитнес, често питат: "А какви са предимствата на детски фитнес преди спортната секция или същите редовните часове по физическо възпитание"

На първо място. фитнес хармонично развитие на детето, а в спортните секции осигуряват натоварване неравномерно.

На второ място. физическо възпитание "миризма" obyazalovke: децата не могат да избират какво да правят и как. След това постави в оценката на класна стая. В детския фитнес нищо не може да бъде.

Но най-важното - фитнес за деца помага на децата да развият двигателни умения и да ги прикрепя към здравословен начин на живот.

В класната стая под надзора на опитни инструктори детето се запознава с възможностите на тялото ви учи да се забавляват и увереност на движение и физическа активност. Занятията се провеждат под формата на игра, тъй като играта - необходим елемент от живота на детето.

Бебе в урок с инструктор ще продължи очарователно пътешествие в света на игрите, фантазия и здраве, да се научи да танцува, да се чувстват музиката и ритъма. Game пауза, елементи от спортни игри се превръщат монотонни тренировка вълнуващи и забавни уроци, които развиват координацията, подобряване на способността на бебето да се движите в пространството, както и да научат как да общуват и играят един с друг.

Твърде много деца посещават фитнес упражнения всеки ден, без принуда от възрастни. Това не е изненадващо, тъй като летвата - наистина забавно. Повечето детски програми са проектирани по такъв начин, че всички деца имат по-забавно и вълнуващо.

Как да се изгради фитнес занимания за деца

Обикновено активност продължава четиридесет минути. На първо място е забавна тренировка, която включва упражнения за общо физическо развитие - преди всичко за укрепване на мускулите на корсета. Третата част на курса - танците. Освен това малките деца да се научат да правят прости стъпки с музиката, както и по-големите деца се учат по-сложни движения. Задължителната част на курса - играта. Децата зарадваха с игрите. Те обичат почти всичко - етикет, викторина, екипни състезания.Разбира се, че основната цел на детски фитнес - е да се засили тялото и здравето. за постоянни спътници на живота са се превърнали в отлично настроение, добър сън, добре развита опорно-двигателния апарат, красива поза. Всичко това ще попречи на развитието на заболявания като сколиоза, плоски стъпала.

Обучение и развитие на деца фитнес с използването на различни класове оборудване са насочени към укрепване на опорно-двигателния апарат, създаването на мускулната система, подобряване на подвижността на ставите, внимание към разработването, съгласуването, сила, гъвкавост и издръжливост.

Положителните резултати при децата от фитнеса

Много родители съобщават, че след месеци на фитнес деца стават все по-усърдни в клас в училище, по-добре се съсредоточи вниманието им. Както се казва инструктори, след училище, много деца, най-накрая стават по-спокойни, защото тяхното неудържим енергия е получил достъп.

Фитнес решава друг важен проблем - координация.

Не е тайна, че много деца тези умения не са добре развити в резултат на дълго седи зад бюро, компютър, или просто на дивана пред телевизора. Лошо координиран човек не може да стане здрав, красив, успешен. Има дори едно мнение, че по-рано годност влиза в живота на едно дете, толкова повече той ще бъде в състояние да постигне в бъдеще в различни области. Тъй като това ще се събират, спорт.

фитнес упражнения, дори и в най-крехката възраст на детето дисциплина.

Също така на уроците на децата постепенно идват да се разбере, че те са много под сила. След като направите контролира мускулите си, за да изпълнява възложените му цели инструктор - средства и друг живот предизвиква ги по рамото.

Когато едно дете може да започне да се направи фитнес

За да започнете да се развива с фитнес трябва да бъде най-крехката възраст. Това се случва, че 8-9-годишните, които са запознати с този спорт, идват в групата и просто нямат време - те се уморяват бързо, не може да се повтаря този или онзи елемент. Като правило, тези деца не разполагат с физическо възпитание, дори и в училище. Така че, може да получи хармонично физическо развитие за тях - на проблема. Това води до факта, че някои деца до дванадесет години имат проблеми с вестибуларния апарат, развива затлъстяване, плоски стъпала.

Колкото по-рано детето ще доведе до фитнес,-доброто бъдеще за него.

Класове са съобразени с възрастовите особености на децата.

Деца от три до четири години, занимаващи се само тридесет минути, защото те не могат да се претоварят. Урокът се провежда в един забавен начин. Децата се учат основно упражнение.

Децата от шестгодишен курс на обучение за развитие на координация, работа в екип. Инструктор вече дава упражнения за развитието на логиката.

С осем години Добавена работа с обекти - като прескочите въжета, топки, обръчи. И, разбира се, от игрите, които децата обичат.

Необходимо е да се каже няколко думи за работата с момичетата. Естествено, младите дами искат да растат здрави и красиви. На аеробни упражнения за момичета от осем до десет години, с акцент върху хореографията. Целият процес на обучение има за цел да създаде красива фигура. Това означава, че развитието на вашия поза, да научим децата да се движат грациозно към музиката.

Специално внимание е отделено на обучение по водата. Децата идват на фитнес в басейна заедно с техните майки. Вече три години може да започне да запознае детето с водната среда. И майка ми, той ще бъде комфортно и удобно да се научи да плува. Съвместни учения се обединят и укрепват връзката майка-дете.

За най-малките класове се провеждат под формата на игра за около тридесет минути. Основната задача на треньора - да научи малкия човек, за да се насладите на дейностите във водата, не се страхувайте от непозната среда, задръжте дъха си. Всичко това е много благоприятен ефект върху тялото на детето.

По-големите деца от пет до седем години, за да се научат уроците на дъската за плуване, да овладеят плувни стилове. Научете се да се потопите свободно и да се чувстват във водната среда. Прикрепете към фитнес в ранна възраст, хората ще продължат да не забравят за своето здраве и красота.

Сподели с приятели