Dentine кариес диагноза, лечение и профилактика

кариес на дентина

На този етап на развитие на кариес засяга не само зъбния емайл, но се намира под дентина. Доста голям и дълбоко кариозния кухина, в която хранителни остатъци попадат, при което се образува благоприятна среда за бактерии предизвика развитието на болестта.Този етап от развитието на кариес вече започва да дава тревожност пациент. Създадена кариозния кухина е чувствителна към различни външни стимули и краткотрайна болка реагира на гореща и студена или кисел. След отстраняване на дразнителя, болката спира, като че ли от само себе си. Но ние не трябва да се заблуждаваме, напразно илюзии - дентина кариес при себе си няма да изчезнат без лечение.

диагностика

Дентин кариес (кариес средните) - сериозно заболяване, което трябва да се лекува своевременно. Диагностициране на проблема, обикновено не е трудно за един опитен зъболекар, тъй като на този етап на болестта е била образувана кариозния кухина, тя може ясно да се види, и това е изпълнен с омекотена дентин. В диагнозата на заболяването трябва да се разграничава от симптомите на тези заболявания, като хронична периодонтит. дълбок кариес. и ерозия клин дефект твърда тъкан.  • в хроничен периодонтит болка кариозния кухина не реагира на допир, с кариозни лезии усещане причини малък краткотрайна болка;
  • с поражението на дентина кухини не са толкова дълбоки, и пулпата на зъба, обикновено не е засегната. С дълбоко - страда не само дентина и пулпата но.

Ако времето за откриване на заболяването, може да се излекува без локална анестезия. Лечението включва отстраняване на заразените зъб тъкан. Лекарят трябва внимателно и задълбочено, за да се премахнат всички омекотена дентина за да се предотврати повторение. Това е последвано от спиране зъб.

Ако гниене е открит късно, а кариозния кухина е болезнено, е необходимо да се харчат лечение под местна упойка, пациентът не страда от болки по време на лечението.

Ако се окажете на отвора за зъбния емайл, не се отложи посещение на зъболекар за "след това", тъй като средната кариозност - тя е в напреднала фаза, която може да се движи доста бързо на сцената на по-задълбочено с всички усложнения произтичат от това. А лечение сложна форма на заболяването е много по-трудно.

предотвратяване

обща превенция - трябва редовно да си миете зъбите, изплакнете устата си след хранене и посещение на зъболекар редовно.