Цветя лютиче - засаждане и грижи, снимка Лютика, растящи в градината; градина лютиче или азиатски - когато

 • Как и кога да засадят лютиче
  Ranunkulyus лютиче (Ranunculus от Латинска Rana дума - .. Frog) - род тревисти многогодишни растения от семейство ЛЮТИКОВИ. Видни представители на остър сок, което прави всички части на отровни растения. Приликата с жабите в тези растения се проявява в това, че много видове лютиче в природата живеят във вода или в близост до вода, както е посочено земноводни. В света на разпространението на около 360 вида лютичета растящи в северното полукълбо в умерените и студен климат, но в културата се отглежда главно градина лютиче или Ranunculus asiaticus, неговите много сортове и видове, които красят нашите градини цъфтящи в средата на лятото за един месец. Това шокиращо разнообразие от цветове и продукти за красота формира на усилената работа на животновъдите имат нищо общо с дивите си роднини - или поле лютиче пълзящо лютиче, заразяват нашите предци. И всичко това, защото в средата на XVI век, някои видове от това растение се интересуват градинари, и в края на седемнадесети век лютиче растението, както и му по това време, получени хибриди са станали толкова популярни, като лалета или карамфили.  слушате статия

  Цветя лютиче - Описание

  Лютиче цветна градина - тревисто многогодишно растение с височина до средно ниво от 65 см Коренището той грудкови, месести, стволови листни, разклонена, оставя troychatorassechennye като Далия листа .. цветя с диаметър 8-10 см проста, хавлиени или gustomahrovye ярки цветове: лилаво, бяло, сьомга, розово, червено, оранжево, кремаво, жълто - набор от цветове, с изключение на синьо и синьо, има двуцветни сортове. Дълъг живот във ваза запази свежестта - най-малко една седмица. Но въпреки всички тези предимства, лютиче цвете отровен, така че да се пази от деца и домашни любимци.

  Как и кога да засадят лютиче

  Лютиче градина - расте от семена

  Как и кога да засадят лютиче

  Засаждането в градината на лютиче

  Кога да засадят лютиче.

  В средата на май, когато остави зад снощи замръзване, направени кацане лютиче градина. Най-доброто място за лютиче в градината на - слънце или частична сянка зони, защитени от въздушни течения и резки пориви на вятър. Почва лютиче предпочитат неутрална или слабо кисела (рН 5,5-6,6), хранително вещество, и лека-пропусклива и умерено влажна, като твърде мокри корени почвата Лютика може гниене.

  Как и кога да засадят лютиче

  Как да се засадят лютиче.

  В долната част на всяка яма вкопана на разстояние 15-20 см един от друг, поръсете малко дренаж материал - пясък или разширени глина агрегат, след това поставете разсад в дупката с торф хумус гърне, а ако растат разсад в пластмасов или керамичен съд, а след това преминава разсад в една дупка с буца пръст, градинарски почва излее дупка, тя се засилят и се изсипва част. Тази година, за съжаление, лютичета от семена е малко вероятно да цъфтят, но на следващия - със сигурност.

  Как и кога да засадят лютиче

  Лютиче - грижи

  Как да порасна лютиче.

  от лютиче в грижата за градина включва добре организирана напояване, разрохкване на почвата, плевене, торене въвеждането, навременно отстраняване на изсъхнали цветя и болест или вредители, ако възникне такава необходимост. Монитор също ще трябва да се гарантира, че не е лютиче растеше отвъд, че сте го инсталирали, и изпъди от градината или цветната леха други, по-малко агресивни растения. Навлажнете района с лютиче трябва да бъде редовно, без да прескочите напояване и предпазване на почвата подгизналия като лютиче са много чувствителни по този въпрос. Както можете да видите, лютиче засяване и грижи за тях в градината - един прост въпрос, който е силата на дори начинаещ градинар.  Как и кога да засадят лютиче

  Тор лютиче.

  През маса лютиче разширение листа на две седмици, хранени торове, съдържащи азот, например Kemira вагона, и при образуването на пъпки, при същите интервали, за да се направи калий и фосфор тор.

  Как и кога да засадят лютиче

  Вредители и заболявания на лютиче.

  Отглеждане лютиче има още едно предимство: с правилното поливане не е нужно да се справят с всички вредители или заболявания, както лютиче и много устойчиви на болести и вредители. Но ако го прекали с влажните зони, растенията могат да повлияят на кореново гниене, което е защо е толкова важно, когато засаждане поставят във всяка ямка на дренажен слой. За да бъде справедливо да се каже, че понякога, в много влажно лято, лютиче поразителни брашнеста мана, листни растения могат да привличат пеперуди, зеле, и корени - нематоди. Ако намерите вредители използват, за да се борят с тях bioinsektitsidnymi наркотици.

  Как и кога да засадят лютиче

  Лютиче след цъфтежа

  Как и кога да засадят лютиче

  Видове и сортове лютиче

  В градински култури най-често се отглежда градина лютиче. или хибрид. или Ranunculus asiaticus. или азиатски ranunkulyus (Ranunculus asiaticus). Това се дължи на популярността на различни форми и богата цветова палитра на сортове и хибриди от този вид. В допълнение, Лютиче азиатски глоба стои в живота на ваза. Всички класове и форми от този вид са разделени под формата на цветя в четири групи:

  • - Лютиче Chalmovidnaya или Африка, gustomahrovye, за цвете с формата на купа;
  • - лютиче френски, полу-дабъл, която има само два реда от венчелистчета;
  • - персийски лютиче, на кратко прости или полу-двойни цветя;
  • - Лютика Peony-, хавлиени, с големи цветя.

  Как и кога да засадят лютиче

  Известни сортове: Bicolor Blumingdeyl Роуз - лютиче хавлиени бели с розови листенца остриета; Purple Пикота - бели лютиче с лилаво покритие върху върховете на листенца; Двойна Pink Лютиче - gustomahrovye сорт с плътно опаковани листенца розово.

  Културата се отглежда:

  Buttercup akonitolistny или boretselistny (Ranunculus aconitifolius),

  до един метър височина, цъфтящи бели цветя. Съществува голямо разнообразие на Тери и разнообразие с цветя с златисто-жълт цвят;

  Как и кога да засадят лютиче

  Anemonolistny лютиче (Ranunculus anemonifolius)

  - Жълт лютиче до 30 см височина, има belotsvetkovaya форма;

  Обикновено лютиче (обикновено лютиче)

  - отглежда в култура само хавлиени форма видове с големи цветя на различни нюанси на жълто.

  Как и кога да засадят лютиче

  На видовете диви привлече вниманието Камчатка лютиче, Ranunculus илирийски, сяра-жълто лютиче, Ranunculus Хааст, алпийски лютиче, Ranunculus Алтай, Пиринеите Лютиче Ranunculus и Грей.


  Celosia - отглеждане, засаждане и грижи
  Gatsaniya - засаждане и грижи, расте от семена

  Моля, дайте оценка нашия сайт. Опитахме толкова трудно;)

  Как и кога да засадят лютиче

  Azalea - един от най-красивите цъфтящи растения, които се отглеждат в това число в дома. Романтика сравнение с азалия цветя опаковки -.

  Как и кога да засадят лютиче

  Crocosmia (лат. Crocosmia) или montbretsiya (старото име) или Triton е подут растение, което принадлежи към семейството на Айрис.

  Как и кога да засадят лютиче

  Lush трендафил на перваза на прозореца - гордостта на всеки производител. За стаята си роза просто цъфтеше и развива хармонично, не забравяйте Vauvray.