Цвете юка - грижа в трансплантацията на дома и развъждане юка; защо жълт юка

 • Юка грижи у дома
  Юка цвете (лат. Yucca) принадлежи към рода на вечнозелени родословно дърво растение агаве, макар и не толкова отдавна, той се състои от подсемейство Liliaceae. Понякога растението се нарича "палма юка", макар да пробутвам това е без значение. В цветарски дървета като юка и драцена, наречена фалшиви палми. Homeland юка - сухи райони на Мексико и Централна Америка. Всички 30 вида растения са разделени в две групи: acaulescent и дърво. В природата, дърво юка растение може да расте на височина от 12 метра, дом юка расте не по-висока от 2 м. Това е един красив, непретенциозен под грижите на дървото, която може да служи като достоен украшение от голяма стая или офис. Понякога юка цветя, наречени "деним дърво", защото първият денимът е произведено от техните влакна.  слушате статия

  Цвете юка - особено нарастващата

  Големите жертви грижат палма юка от вас ще се изисква. Единственото необходимо условие за юка във вътрешното градинарството е добро осветление. Homeland растителна юка - пустиня и полу-пустинни райони, където тя расте под горещото слънце, така че най-добре е да го поставите в близост до южните прозорци, но ако прозореца на запад или на изток и обхваща, можете да сложите на юка и в близост до тях.

  Юка грижи у дома

  Втората отличителна черта на завода е, че юка в дома не цъфти, въпреки че в природата цъфти големи бели камбанарии, цветове, събрани в съцветия. Ако го организира зимата в изолиран балкон, може и да има шанс да се види на цъфтеж юка: Bookmark цветни пъпки, се появява само по време на продължителен престой в студа.

  Ако сте нетърпеливи, просто купуват зрял растение като юка расте много бавно. Все пак, имайте предвид, че Yucca е популярен, така че ще ви струва скъпо.

  Юка грижи у дома

  Daylight юка трябва да продължи най-малко 16 часа, което означава, че през зимата ще трябва да се създаде изкуствено осветление за него.

  В останалата част от растението грижи юка прости за това може да бъде дори и за известно време да се забрави, и това е от това не zahireet.

  Грижа юка у дома

  Как ли се грижили за юка дома.

  Така че вече са договорили юка на добре осветено място, където няма да е дълго, за слънчев климат на родината си. Що се отнася до поливане, основната характеристика, че е време да се овлажнява почвата, то е сушенето на дълбочина от 5-7 см. За поливане пет литра почва през лятото ще трябва около 1-1.25 литра пречистена или поне защитава вода със стайна температура. В останалата част от годината е необходимо по-малко вода, но трябва да се полива, като се ръководи от един и същ знак -. Сушене на почвата в саксия на дълбочина 5-7 см Ако краищата на листата започнаха да се стъмва, така че да излея твърде много вода, или вода, растенията прекалено често, и то Това може да доведе до загниване на корените. температура юка у дома предпочита лято 20 до 25 ºC, а през зимата - не под 10 ° С, но без течения. Влажност юка не ми пука, но за предпочитане е да изсъхне на въздух влажна. Това не се отнася до рядко в културата на влаголюбиви видове юка, които са необходими в лятната пръскането, а през зимата - поднос с мокър чакъл.

  Юка грижи у дома

  Тор юка.

  Юка грижи у дома

  Трансплантация yuccas.

  Трансплантация yuccas направени през пролетта, когато растението започва своя малък пот (обикновено на всеки 2-4 години) или сте имали проблеми с кореновата система - гниене се появява, за да бъдат изтрити веднага. Трансплантиран и новопридобитите юка, което му придава първите няколко седмици, за да се адаптират към новите условия. Как да се пресаждат на юка? Първоначално засаждане юка или трансплантация предхожда от избора на оптималния състав на почвата за растенията. Предлагаме ви един прост, но удобен за юка състав: една част хумус, компост, торф почва, пясък или перлит. Киселинността на смес на почвата трябва да бъде от 5,5 до 7,5 рН. Алкална почва предотвратява корени абсорбират много минерали. Тест почва: вода по време на поливане нужди в секунди, за да премине през земята и да избягат през дренажния отвор. Ако забави водата, а след това на почвата за отглеждане на юка не върши работа.

  Юка грижи у дома

  Снабдете се с постоянна дълбок съд, залейте го приличен слой от експандиран глина или чакъл, след това добавете малко почва за юка. Ако вашият юка здрави, просто тя преминава заедно с буца пръст от старата към новата контейнера, добавете земята на пустота и трамбоване. Ако растението страда от кореново гниене на системата, е необходимо първо да се отстранят гнилите корени. За тази цел нека почвата в саксията с юка изсъхне напълно, извадете старата саксия от юка, леко разклатете корените на почвата, корените, да се запознаят и отстраняване на заболелите части, секции бяха поръсени с въглен на прах, а след това пуснати в нов завод гърне с дренажен слой и свежа почва.

  Юка грижи у дома

  Юка зимата.

  Ако през зимата юка, че е в гореща стая, а дори и на една и съща страданието заради часовете за кратко дневна светлина, тя izrastaetsya: листата са тънки, бледи, мивка и есен, поради отслабването на растенията това започват да се преодолеят вредните насекоми, различни цветни заболявания, и юка може да бъде загубена. Ето защо, се грижи за юка през зимата е да се поддържа хладна температура в помещението и да се увеличи светлата част на денонощието чрез добавяне на изкуствено осветление, така че в крайна сметка светлината падна върху растението в продължение на поне 16 часа на ден. Ако не сте в състояние да се понижи температурата на комфортна юка за стойността, можете да преместите самото растение. Например, юка през зимата може да се премества в добре изолирани но не се нагрява балкона или лоджия.  Юка грижи у дома

  възпроизвеждане юка

  Възпроизвеждането юка семена.

  Yucca е добре Размножава се чрез семена, които са необходими преди засаждане скарифицирам - повреди от твърдата черупка за по-бързо поникване на семената. Направете това nadpilivaya кори семена с шкурка. Умъртвени семена се засяват в почвата светлина смес, състояща се от равни части пясък, торф земя и листа на дълбочина 2-3 диаметри семена и покрити със стъкло или прозрачен филм. Съд с посев се поставя в топла стая (25-30 ° С) при ярка околна светлина. В продължение на десет дни, почвата трябва да се поддържа влажна. Всеки ден, юка култури, излъчвани, шейк филм и подсушете стъкло кондензат. Разсад обикновено се появяват в рамките на един месец. Когато разсад ще освобождават двойка листа, те се потопите в stogrammovye чаши за еднократна употреба с почвата със същия състав и в рамките на една седмица първото хранене се извършва с разтвор на 1 г нитрофосфата в 1 литър вода. Следвайки същата дресинг, изразходвана през две седмици. Когато юка листата образуват 4-5, се счита, достатъчно възрастен за нормална поддръжка.

  Юка грижи у дома

  Възпроизвеждането юка резници.

  Юка грижи у дома

  Yucca възпроизвеждане на цевта.

  Когато юка става прекалено голям за стаята си, можете да направите от нея, две или повече копия на един по-малък. Върхът се нарязва с остър нож и филийки прах с въглен на прах и се изсушава няколко часа, увековечаване в гореща вода, и след появата на корените се засаждат в земята. Ако не е твърде голям барел, част от нея може да се реже и се слага в гърне, положи хоризонтално върху мокрия пясък и леко го раздробяване. Щом се събуди спящи пъпки и да даде издънки с корени. Необходимо е да се намали багажника на парчета с юка в броя на издънки, за лечение на съкращения и да седне Деленки върху отделни саксии.

  Юка грижи у дома

  Slice пън на разделена барел обработен с въглен и да продължи да се грижи за остатъка от този юка, както обикновено, само малко да се намали поливането. Скоро на корен ще бъде пресни зеленчуци.

  Вредители и болести юка

  Насекоми вредители и възможно юка заболяване.

  Гъсеници, въшки, акари, листни въшки, трипси и други вредители, някои могат да се появяват на юка, когато тя е направила здравословни проблеми. Това се случва най-често се дължи на неправилно или прекалено поливане. Незабавно премахване причина затихване юка имунитет и да извършват обработка срещу вредители системен инсектицид съгласно инструкцията. Бедният растението и може да повлияе заболяването, като стъбло, кореново гниене или бактериални, както и сиво и кафяво петно ​​и главня. Но имайте предвид, че растението, което е добре грижи, много рядко се разболява.

  Юка грижи у дома

  Yucca пожълтяват.

  Много начинаещите производители тревожно питат: "Какво става, ако Yucca пожълтяват?" Възможно е, че Страх ли те е естественият процес да се отървем от долните листа на растението. И това е така, юка расте, така че вашата тревожност е безпочвено. Но понякога с опит любителите на цветя, напълно наясно с факта, че Yucca изчиства долните листа, задава същия въпрос (защо Yucca пожълтяват?), Особено след пожълтяване петната стават елипсовидна форма, а след това потъмнява. Този тип на болест по растенията придобива кафяво зацапване. Подарете си юка, но преди всичко премахване на липсата на грижи за нея.

  Юка грижи у дома

  В сухи листа юка.

  Ако растенията изсъхнат на долните листа, така че не се притеснявайте - в естествения ход на нещата юка и ги подготвя за губене. Ако сухота и пожълтели листа се помете и по-висок, това е знак, че юка горещо и не е достатъчно светлина. Ако сухите върховете на листата, които ще трябва да се повиши влажността в помещението и прочетете отново правилата за поливане растения.

  Yucca листа окапват.

  Ако не е долните листа, а след това, че проблемът е най-вероятно в грешната влага. Научете поливане правила, поправете грешките, и ако не сте убит на кореновата система, растението постепенно възстановяване на външния му вид.

  Юка грижи у дома

  Защо не юка цъфтеж.

  Тъй като някои животни не отглеждат в плен, така юка не цъфти в стайни условия. Почти никога. За да се случи, то е необходимо да се създадат условия, близки до естествения, а след това тя може да донесе щастие да има своите цъфтящи съцветия от ароматен камбана.

  Aloelistnaya юка (Yucca aloifolia)

  - целогодишен с изправени стволови и листа розетка xiphoides на върха. Remnevidnye или копиевиден листа, маслинено зелено до 55 см, са подредени в спирала.

  Юка грижи у дома

  Слонова кост юка (Yucca elephantipes)

  - най-често срещаният вид в цветарство. В естествената си среда е много високо дърво произтича дебели и разклонени в горната част, оставя 30-75 см дълги и 5-8 см ширина са посочени в горната част и се стеснява към основата, ensiform зелено. Стаята на този вид юка расте до шест метра височина.

  Юка грижи у дома

  Филаментозен юка (Yucca filamentosa)

  почти acaulescent растение расте хоризонтално през нещастници. Кореновата система е много дълбоко, така че този вид на най-издръжливите на всички останали и могат да издържат на температури до -20 ° С! Листата дължина 70 см, широчина 4 см, синьо-зелен цвят, с заострен връх и мъхести тънки бели усукани прежди ръбове. Той има пъстра форма с жълто-зелени листа или belopestrymi.

  Юка грижи у дома

  Юка Glauca (Yucca Glauca)

  acaulescent твърде тясно линеен растение с листа до 70 см синьо-зелени с лек и тънък ръб, редки вълнообразни влакна в края на листа.

  Най-често в областта на културата отглежда слон юка и юка aloelistnuyu на.


  Euharis у дома
  Cymbidium Orchid - грижи у дома

  Моля, дайте оценка нашия сайт. Опитахме толкова трудно;)

  Юка грижи у дома

  Juniper растение (лат. Juniperus), или Вереш, или хвойна, се отнася до вида вечнозелени иглолистни дървета или храсти в семейството кипарис, на снимачната площадка.

  Юка грижи у дома

  Bacopa растение (лат. Bacopa) принадлежи към семейството на plantaginaceae род, който включва над 100 вида вода, вода-взискателни, сочен STE.

  Юка грижи у дома

  Хризантемата (лат Хризантемата.) - тревисти многогодишни и едногодишни от семейство Сложноцветни или Сложноцветни. На гръцки означава "злато.