Creeper за мотоблок собствените си ръце

Creeper за култиватори с ръцете си

Creeper за мотоблок собствените си ръце

С цел улесняване на труда в селското стопанство отдавна е използван мотоблок. Тази полезна машина извършва широк спектър от задачи, и тъй като ние много пъти сме говорили, е съществено нещо, когато се занимават с сухопътен транспорт на стоки, животински фураж и дърва за огрев, почистване на сняг и т.н. От тези, които взеха на двигателя блок най-малко веднъж, който желае да се върне на плуга или лопата може да се брои на пръстите на едната ръка.За да се направи по най-ефективния мотоблок, използва различни аксесоари. Издатъците, например, да даде възможност да се направи по-задълбочен ангажимент с почвата, е необходимо по време на оран или жътва картофи. Това е един вид на метални колела с шипове, които не са трудно да се направи. За информация за това как да направите свои собствени ръце издатъци Можете да прочетете в предишна статия. В допълнение към обувка, трябва да се обърне внимание на адаптера, който е вал 2 колела, волан и седалка. Чрез закупуване на адаптер, когато включите вашия мотоблок в изключително удобно устройство, за което не е необходимо да ходят пеша.

Друг инструмент за мотоблок панти актове пълзящо растение. Има ситуации, в които има нужда, за да се намали ход на двигателя култиватор. Това се случва, когато скоростта на работа на машината под скоростта на транспорт. Увеличение на въртящия момент и съответно за увеличаване на сцепление позволява пълзящо растение. В действителност пълзящо растение - е същата редуктора. С помощта на необходимата верига позволява да трансформират движеща сила в работата на приложенията на устройството. Можете да си купите пълзящо растение. и можете да го направите сами.С цел събиране на цветето за motoblokasvoimi ръце ще ви трябва: жилища генератор, фланец лагер, роторния вал, шайбата и фланец от неръждаема стомана, конусни, кутията на предавката, ключ, два лагера пиньон вал, задвижван вал, зъбно колело, стомана за производство черупки предавка вал лагери, винтове за фиксиране на фланеца и ролка, ролка V-образен ремък.

Най-редуктор събрание с ръцете си не е голяма работа. Въпреки това, ако преди това не сте произведени независимо панти инструменти за мотофрези, че е възможно, че ще изпитате някои трудности, от които не се разстрои. Трябва да излезе с ръце, за да се съберат пълзящо растение. Просто бъдете търпеливи.

Първоначално трябва да се извършат някои изчисления и определя тялото на домашно редуктор. Тази роля перфектно изпълнява фабрика част заети от Irbitsky Урал добре познат тип мотоциклет или Днепър в Киев. По отношение на изчисленията, необходими за изчисляване на номиналната мощност, въртящ момент и броя на оборотите на минута.

Когато приключите с изчисленията и определя най-добре едно жилище, се пристъпи към намаляване на лагерите на черупки пиньон вал. За преодоляване на стоманата Имате нужда от тренировка на подходящия размер и челюстите. Съсредоточете се върху диаметъра на зъбното колело. Веднага след размери отрязаните определят с лагер предавка вал, изберете подходящата. Стомана фланец намира на противоположната страна на скоростната кутия. Вътре намери легирана стомана миене и лагер фланец. С помощта на винтове закрепване на фланеца на корпуса на генериране. Търсим най-подходящата предавка задвижване вал, ключът, и стомана пиньон. Без изключение, всички възли са непременно свързани с вала на ротора на генератора и на механизма за пренос. С ядки и пружинни шайби за да се определи задвижваната шайба вал V-колан.

Creeper за култиватори с ръцете си