Creative развитие на децата плодове или ofosch (tiedetei) бюлетин

Какво би могло да бъде по-лесно да се идентифицират с плодове или зеленчуци. И всъщност, не всеки възрастен може ясно да се каже разликата и колко плодове и зеленчуци знаем?Ботаниците смятат, че част от растението, което съдържа семена и плодове. Те се разделят на плодовете на три основни класа: месести плодове със семена, като портокали, пъпеши, ягоди, ябълки; костилкови плодове, като череши, сливи, праскови; и сушени плодове, като орехи, зърна, боб и грах.

Ако се чудите какво ботаници смятат, боб и грах, плодове (поради факта, че те съдържат семената), тогава ще са още по-изненадани да научат, че краставиците и тиквички се наричат ​​също плодове. Това зависи от това колко сериозно искаме да лекува тази област на експертиза. В допълнение, в различни части на света - различни традиции: на същия ядивна част на растението се смята за плод на едно място, и зеленчуци - в другата. Но не и сега ще отидат в ботаника на тръни.

Днес ние ще говорим за това как да се обясни на детето, че е плод, както и че съдържанието на растителни, но би в някакво обучение помощи за деца ще се сблъскате с въпроса "къде зеленчуци, където плодовете?" В бъдеще детето ще зададем този въпрос в градината, дори за допускане до някои от училище на детето може да разгадае подобен въпрос.

В обучение на деца, аз се опитвам да се следват две правила: да се научи да мисли и да внуши любов към ученето, аз ви съветвам да го направи, и родители. Опитайте се да не се поставя в готовност в устата си, и ще помогне на детето си да мисля за нещо, което да помогне за намиране на начин, а не да вземе решение. И най-важното, не насърчават децата сладки и професии.

В момента нашия случай, също е важно, че детето не е лесно да се помни, че ябълката е плод, зеленчук краставица, и така той може да се разбере къде логично плодове и зеленчуци. Тук ще обобщим метода.Традиционно, децата се научават да определят плодове и зеленчуци са опростени по два начина:

Първият признак - вкус. Като правило, всички сладки плодове и зеленчуци не са. Ето защо, едно дете може да работи с минали и бъдещи опита си, ако това е сладък, много е вероятно, че плодове.

Вторият знак - растителност. Плодове растат по дърветата, и зеленчуци на земята (леглата).

Всяко нещо си има "но-та" са изключения, но това не е необходимо да се забие в главата на детето. Не си струва да се говори за дините, за това, че диня е Бери, освен ако детето внезапно се пита, какво е най-добрият динята.

За да се обясни на детето, какво плодовете / зеленчуците, тъй като те правят разлика и не забравяйте, че произвежда 3 работни места.

Задача №1. Razukras.

Предлагам да започнем от себе си напомня на плодове и зеленчуци. спаси и печат razukrashki. На този, изобразен на другите овощни зеленчуци. Ние помним с деца, както са посочени зеленчуци - за украса (в същото време включва визуална памет и не забравяйте, какъв цвят са те). Ние се обръщаме към плода, не забравяйте името на този плод, попитайте детето: "И какво вкус Праскова" (сладко), питам за други плодове и да се направи изводът, че всички сладки плодове.

След опресним паметта на името на плодове и зеленчуци, не забравяйте, как изглеждат, извадете razukrashki и преминете към друга задача.

На Съвета. Помощ украсяват бебешки снимки, вие ще бъдете модел за подражание за плътно prettification. Повече деца в ранна възраст скучно украсяват големи площи от един цвят, а комбинираният ефект ще ги омайва. Например, можете да нарисува картофи и ougrets детето.

Задача №2. Той забрави да нарисува художника?

Кажи ми това, което става за разходка в градината, но това, което не е наред в тази градина? Художникът е забравил да представят тук плодове и зеленчуци. Изрежете от прилагането на плодове и зеленчуци и да се придържате с нашите плодове. Важно е да се "сложи" на леглото на зеленчуци и плодове "висят" на дърветата.

На Съвета. Ако детето все още не знае как да се намали, нарязани зеленчуци / плодове, преди да отиде в себе си.

№3 работа. Помощ събира.

Сега детето не знае какво е плод, зеленчук, че как и къде те растат, така че могат да прилагат своите знания на практика и да помагат на другите. Например, един готвач да готви зеленчукова супа. нарязани зеленчуци, лепило пот от приложението. На второ място се готви помощ, за да се готви на конфитюр и се готви сладко от какво? Разбира се, от плодовете, защото те са толкова сладки.

Не е необходимо да се направи 3 стъпки веднага след един на друг. Тя може да бъде разделена на 3 дни. След известно време, повторете тези задачи, вижте как детето се е научило на материала.