Codiaeum основна информация за растението, неговото размножаване и грижи в къщи

Наскоро, такъв завод като Codiaeum, се радва на голяма популярност. Това не е изненадващо, тъй като появата на това доста затруднен и привлекателна. Това растение често се нарича още и Кротон.Какво е това растение?

Codiaeum принадлежи към семейство "Euphorbiaceae" и представлява вечнозелени многогодишни култури. За първи път това растение се е явил в Малайзия и Индия. Codiaeum може да се случи в природата под формата на тревни култури и под формата на дърво с малки размери.

Грижи у дома Codiaeum

Листата на това растение са доста дебели и месести, има голямо разнообразие от форми. Цветът им също е доста разнообразен: от зелено до жълто с червени ивици.

Листата на младите растения, колкото е възможно светъл цвят, но расте тя започва да потъмнява, получаване на по-ярки нюанси. Въз основа на това може да се каже, че за периода на нейното развитие Codiaeum има голямо разнообразие от нюанси.

Цъфтящи растения се проявява под формата на незабележими цветя с малки размери. Те имат бял цвят с жълтеникав оттенък.

Codiaeum счита за много красиви растения, така че често се използва за украса на различни стаи.

Основните проблеми, които възникват по време на растежа на растенията:

  • Намаляване на яркостта на листата.
  • Проява петна, подобен на изгаряния.
  • Листата окончания се появяват ярки изразени кафяви петна.
  • Последната точка оставя поеме кафяв цвят.
  • Загуба на долните листа.

Всички тези проблеми са свързани с неправилно или неподходящо грижи, както и неблагоприятните условия в стаята. Ето защо, ако искате да расте едно растение, струва си предварително запознати с неговите изисквания.

Codiaeum е много хубаво декоративно растение с листа с различни нюанси. нюанси проявление зависи от възрастта му.

видове Codiaeum

Такава централа като Codiaeum, има много разновидности. Помислете за най-основните.

Грижи у дома Codiaeum

Един вид Codiaeum

Motley Codiaeum, често се нарича също така пъстър. Още като дърво. тъй като височината му в дивата природа може да бъде до шест метра. Стволовите долните листа открил над 70 см. Листата също са с големи размери и дължина може да достигне до 30 см. Вените на листа, които имат жълто, зелено или червеникав цвят. Формата има различна форма.

Вид на "Петър" е с форма, гладка и стреля разклонена в различни посоки. Листата има много вени, които имат тъмно зелен цвят с жълти очертания.

"Отлично» острие има зеленина зелен нюанс. Вени също имат жълтеникав оттенък към външната страна, а отдолу - кафяв. Тя оставя в дъното на кладенеца, като с различен цвят, като боядисани в червено оттенък.

Някак си листа "мама" са дълги и свиват форма. Също така в този завод има известна особеност: оставя малко увито в спирала. им цвят като необичайно: червено с ивици от ярко жълт оттенък.

тип Листа "Слънчев Star" е с ярко жълт цвят. В горната част на листата на растението леко промени цвета си и да стане зехтин оттенък.

"Mix" - много красива и обща форма. Листа растат до 20 см дължина и заострени на върха.

Вижте "Gold Сан" достига само до 30 см височина. Листата са зелени и жълти имате допълнителни импрегниране.

"Тамара" цъфтеж само ин виво. При стайна параметри на практика дава съцветия. Но оставя малко необичайно. Това се дължи на тяхната нестандартна форма на спирала, боядисани в много ярки цветове. Вени са представени в бял цвят. Височината може да бъде до 1,5 м.Има много видове Codiaeum, и всеки от тях има уникални характеристики.

Трансплантация, както и методи за възпроизвеждане

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum отглежда от резници

След като инсталацията е въведена в дома, изисква незабавното му трансплантация. Преди това е необходимо да се измъкнем от почвата. и корените добре, но много внимателно почистване от земята остатъка.

размера на съдовете, на които трансплантация ще се извършва, трябва да надвишава обема на кореновата система, но не с много.

В долната част на контейнера трябва да се складират дренажен слой. Почвата трябва да бъде изобилно, богата на хумус. Възможно е да се подготви състава на почвата с ръцете си, необходими. Това ще изисква:

Най-положителното въздействие върху трансплантация растителни проведени през есента. В допълнение към основната нужда от друг трансплантация и едногодишни растения.

И сега за Codiaeum за възпроизвеждане. Това може да стане с помощта на два метода:

  • Рязане.
  • Кълняемостта на семената.

На мястото на среза винаги се появява сок от растението, така че преди засаждане на фиданки трябва да се измиват обилно с топла вода. След това, частта се поръсва със специален прах, който се получава чрез пулверизиране на въглен. Можете също да използвате специален инструмент, който стимулира растежа на растенията.

Грижи у дома Codiaeum

Кацането на подложките трябва да се направи в специална почва. който включва пясък и торф.

стайна температура през резници трябва да бъде в рамките на 24? С Също така трябва постоянно пръскане резници с топла вода и почвата се нуждае от подкрепата на постоянна влажност. Пристрастията растението трябва да се случи напълно в края на период от шест седмици.

Следваща трябва да бъде последван от нови жилищни трансплантация растения. Това ще изисква малка саксия с диаметър 8 см.

Когато се работи с изрезки е важно да се следват основните мерки за сигурност, тъй като техният сок има токсични свойства. За пълна безопасност, е желателно да се извършват всички дейности в специални ръкавици. След края на трансплантацията трябва внимателно да мият ръцете си със сапун.

Такива растения като Codiaeum, трябва постоянно разсаждане в по-големи контейнери.

Възпроизвеждането е възможно да се извърши по два начина: чрез семена и резници. Но най-често се използва резници.

Предварителни

За растение чувствах най-полезните, трябва добро осветление. но то е изложено на пряка слънчева светлина, е забранено, защото последствията могат да бъдат много лоши.

Определете най-доброто цвете на страната, с изглед към страната на запад или на изток. С липсата на осветление, Codiaeum листа може постепенно стават по-малко ярки, и това ще доведе до загуба на тяхната привлекателност. През зимата, цветето трябва да се настрои на място, където има най-високото ниво на осветеност.

Също така, тропическо растение обича топлината. С развитието на условия, при температурата на начало трябва да бъде в диапазона от 18-24? С През зимата, той ще бъде страхотно да се чувстват близо до отоплителни уреди. Не по-малко важен е фактът, че температурата на въздуха и почвата показатели приблизително трябва да съвпадат.

Важно е да се знае, че присъствието на проекти и високи температури може да повлияе на развитието на растенията. Ето защо е невъзможно да се засажда растенията да растат в условия на открито.

Температура и осветление играят много важна роля в живота Codiaeum, така че е много важно да се запазят тези показатели на съответното ниво.

Торене и поливане

Грижи у дома Codiaeum

За поливане Codiaeum изисква разположени вода при стайна температура. Необходимо е да се осъществява редовно, но така, че водата не се застояват в тигана. В този случай, почвата може бързо да се влоши. Също така, растението не понася суха почва, така поливане не се препоръчва, за да пропуснете.

В грижата на цвете е да се припомни, че най-благоприятен, не е по-малко от 70% фигура за неговото ниво на влажност. За да го поддържа на това ниво, то е необходимо да се извърши постоянна напръскване на листата. Важно е да се да изтрие листата и малко вода да се измие с топла температура.

За да се запази влагата в почвата за дълго време, често се използва естествен мъх, който организира гърнето навън. Това не е само добро за растението, но и красива. За тези цели, също се използва специален щанд, изпълнен с разширени глина или торф, които също са в състояние да задържат влагата за дълъг период от време.

За да може растението да се развие напълно, се изисква редовно торене. За тази цел вещества, като например минерални или органичен произход. През есента и пролетта трябва да го направиш на седмична база. През зимата, е достатъчно, за да добавите тор е не повече от веднъж месечно.

Това растение изисква много внимателни поддръжка. За него всеки важна мярка. Това поливане и влажност, както и осветление, както и торене. Поради това е необходимо да се придържат към всички препоръки на строгост.

С подходящи грижи. всеки тип Codiaeum да бъде в състояние да се моля на голямо разнообразие от ярки цветове. За него е важно да се създаде най-благоприятни условия. За да ви благодаря за вниманието ви към моето цвете ще даде извънредна своята красота, която може да превърне всяка стая.

Забелязана грешка? Изберете го и натиснете Ctrl + Enter. да споделите с нас.