Codiaeum (млечка) грижи у дома прехвърляне и размножаване

Грижи у дома Codiaeum

Преглед

Листата са месести Codiaeum с жилести вени. форма листа в различни видове са различни: удължена овална със заострен връх острие или тъп и асиметрична форма.Хю е различен от листата може да бъде зелен с жълти листа по протежение на вените, светлина маслиново, шоколад, наситен с жълтеникави вложки, както и под формата на оранжево оттенък. младите растения листата са оцветени в светли цветове, и в крайна сметка се превръща в по-тъмни нюанси. Като цяло, всяко растение има две цветове на листата. Цъфтеж случва грозен малко жълто с бяло оттенък съцветие.

Codiaeum растение често се бърка и се нарича Кротон заради сходството на листата. Но това е съвсем различни растения, добре, наподобяваща една от тяхното семейство Euphorbiaceae. Codiaeum цвете се отглежда като растение. А от млечка вече се използва като подправка растение в медицината и в производството на Lacquerware.

Грижи у дома Codiaeum

Видове и сортове

Codiaeum петна или пъстър. като синоним. При естествени условия този вид може да достигне повече от два метра височина, а някои до шест метра. Такива високи видове, който много прилича на дървета, с оголената стъбла около 70 сантиметра.

Листни дължина 30 см, са подредени последователно. Shade листа изпъстрени с ярко слънце, червено или зелено вени. Този вид характеристика на различна форма листа на плочата. Тя може да бъде широко линейни, продълговато овални, като острие и подобен по форма на китара. Обработка на краищата на листата може да бъде под формата на вълни, pokruchennaya, Фусили.

Завод на този вид е двудомно. Женски и мъжки черти в съцветия са с разлика. При жените не присъстват листенца, докато мъжете имат по-венче и чашка.

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum "Петър" изглежда с прави и разклонени стъбла големи с жилки листа, които растат последователно. Shade оставя контрастиращи тъмно - зехтин с цветни жълти листа и фишове по вените на сянка.

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum "Перфектна" този вид има листа във формата на остриета. Tint лист повърхност с зеленикави жълти вени по лист и вътрешната страна на червено-кафяво ивици.

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum "мами" в този разнообразие от листа, стеснен и удължена с лека svornutostyu, спирала. Shade листа са много запомнящи се, с червени и жълти вени rozovinkoy приоритети в червено.

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum "Слънчев Star" в този вид на листата сянка в голямата си част, боядисани в слънчеви цветове, но върхът и ръбовете на листата на маслина оттенък. Младите листа са бежови тонове, и в крайна сметка те се превръщат в червено, чадъри и розови петна.

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum "Mix" е вид, че има много разновидности. Изглед от остри неравности по върховете на листата. дължина от този вид Leaf е около 20 см. Има може да бъде удължен линейна дължина такива листа около 30 см.

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum "Gold Sun" декоративен вид с жълти вени и основен цвят височината на зелен оттенък оглед на около 30 см. Придирчиви за осветлението.

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum "Тамара" е кръстен на едно момиче от Англия, който някога е бил влюбен в императора. На неговите заповеди, производители донесоха сортова вид цвете и призоваха Тамара.

Листата от този вид и удължена с спирала краища. Съцветия имат по-светъл нюанс. Но в закрития отглеждането на този сорт отказва да цъфти. Растенията височина от около 150 cm оставя жилки със светлина. - Зелен оттенък и бели вени. Има и жълти или червени петна.

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum грижи у дома

Осветителни растения се нуждаят от ярки, но се разпространяват, с пряка слънчева светлина върху него се появяват изгаряния. Позициониране в стаята по-добре от източната или западната част на стаята. От северната страна Codiaeum не може да има достатъчно светлина, е необходимо да се осигури допълнителен източник на растителни осветление, луминесцентни лампи.

При лошо осветление растението започва да се протегне и да губят своите пъстри и наситени цветове, поради което е много ценно и привлекателна.

Растението е достатъчно термофилни, така стайна температура и почвата трябва да бъде свободен от вибрации. През лятото на топлото температурата трябва да е между 19-24 градуса. А не по-малко от 18 градуса през зимата. Отоплителният сезон е по-добре да се запази растението близо до акумулатора, за да се избегне температурни колебания. Но за това е необходимо да се осигури достатъчно овлажняване.

Заводът е трудно да се толерира проекти и не изисква вентилация през лятото на балкона и в градината.

Грижи у дома Codiaeum

Поливането и влажност

влажността на почвата на растението се нуждае от постоянна и в изобилие. Застояла вода и почвата подкисляване води до смъртта на кореновата система. Поливането е необходимо да се получи супернатанта, мека вода, при стайна температура.За да се избегне стагнация на водата в почвата, най-добре е да се засадят Codiaeum в тесен съд. Това е необходимо, за да се запълни земята коренище по-бързо. Можете също така се нуждаят от добър дренаж на дъното на резервоара. Поливането трябва да се прави постоянно, като изсъхне само малко по повърхността на почвата.

Влажността на въздуха в стаята, където се съдържа Codiaeum, трябва да бъде не по-малко от 70%. Растението трябва ежедневно от пистолет пръскане. След в 30 полезно растение топъл душ, както и периодично почистване на прах от листата с влажна кърпа. За допълнителна влага по-добре тиган излее вода и налагане на камъчета или мъх, е необходимо за горещите летни дни.

Грижи у дома Codiaeum

Тор за Codiaeum

Заводът винаги има нужда от превръзка. Feed трябва да се засадят през лятото за седем дни, а в студения период от време от 30 дни на половин доза на тора, се казва в изявление. За да се хранят подходящи минерални и органични добавки.

Trim Codiaeum трябва да бъде да се образува един храст. За първи път то трябва да се направи, след като растението достига височина от около 15 см. Трябва да се prischipnut горната бъбрек. Следваща топинг произведено след растението има otrastet cm 20. Съответно щипка да избяга от всеки терминал пъпки.

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum трансплантация

Пресаждането се нуждаят младите растения всяка година през пролетта. Възрастни трябва да бъде трансплантиран израснали индивиди като пълнеж или коренова система. По време на трансплантация на централата се претърколи в друг съд, заедно с основната площадка, както и да се залее с нова почва.

Грижи у дома Codiaeum

Почва за Codiaeum

Почва за растения се нуждае от питателна, отпусната и леко кисела. Можете да си купите готови почва за стайни растения зеленина и подготви почвата за себе си.

Съставът на почвата за Codiaeum включва торф почва, листа почвата, едър пясък, торф, хумус и пулверизирани въглища. Всичко се смесва с равен съотношение. В долната част на резервоара се задоволи с добър дренаж.

Грижи у дома Codiaeum

Как да пропагандира Codiaeum у дома

Размножаване чрез резници може да се направи през цялата година. По-добре е да се намали апикалната дръжката или твърда част на стъблото с дължина около 10 cm. Когато рязане трябва да се промива млечен сок и процес смачкан в брашно въглен. След това растенията се третират с растежен стимулатор на корени и засадени в земята.

Праймер за вкореняване състои от едър пясък или пясък в равни пропорции с торф. Хигиена на резници е периодично пръскане на растенията и влажността на почвата. Необходимата за бързо развитие в рамките на 24 градуса температура. Можете да вкореняване резници във вода.

кореновата система на растението се появява след около 45 дни. След вкореняване растения се нуждаят, за да седне в отделен контейнер.

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum възпроизвеждане лист

Избрани от голям лист на растението майка, тя се спуска във водата, докато всички сок се изцежда, след това се обработва с активен въглен малък. След корен в субстрат от пясък и торф, и образуват газове, obtyanuv филм. Отвори, за да се проветри и овлажнява. След вкореняване растения и появата на няколко нови стъбла на растения трябва да бъдат трансплантирани в отделни контейнери.

Грижи у дома Codiaeum

Болести и неприятели

 • Защо Codiaeum капки листа - причината за сух въздух в помещението, или рязко спадане на температурата в помещението.
 • Защо Codiaeum изсъхват и сухи листа - това може да допринесе за липсата на напояване, както и липсата на влажност в стаята. Гарантиране на правилното поливане и увеличаване на листно пръскане.
 • В Codiaeum оставя увисват - причината вероятно се крие в намокряне на почвата и началото на загниване на кореновата система. За да направите това, спрете поливане.
 • Растението се дължи на сухота на въздуха може да повлияе на паяк кърлеж и Хосе мащаб. За предотвратяване, пръскане на растенията често. И за да убият паразити, лечение на необходимата инсектицид.

прочетете също

 • Грижи у дома Codiaeum
  Pear засаждане и превръзка грижи възпроизвеждане на вредители и болести
 • Грижи у дома Codiaeum
  Малина засаждане и грижи в отглеждането на култури открито поле
 • Грижи у дома Codiaeum
  Apple залесяване и грижи за трансплантация ваксинация отглеждане на културите
 • Грижи у дома Codiaeum
  Currant засаждане и грижи, торене отглеждане на културите
 • Грижи у дома Codiaeum
  Cumbria грижи в дома поливане трансплантация и размножаване
 • Грижи у дома Codiaeum
  грижа Dracaena у дома поливане трансплантация и размножаване
 • Грижи у дома Codiaeum
  Ledebour цвете грижи в дома и развъждане
 • Грижи у дома Codiaeum
  Армериа засаждане и грижи на открито земята семена размножаване
закрит градина
 • Грижи у дома Codiaeum
  Radermacher грижи трансплант началната репродукция
 • Грижи у дома Codiaeum
  Stapelia грижи трансплант началната репродукция
 • Грижи у дома Codiaeum
  Irezine трансфер грижи у дома и размножаване
 • Грижи у дома Codiaeum
  Gloriosa грижи трансплант началната репродукция
 • Грижи у дома Codiaeum
  грижа Pandanus у дома поливане и резитба трансплантация
 • Грижи у дома Codiaeum
  Лабрадор чай засаждане и грижи в открита почва поливане репродукция
 • Грижи у дома Codiaeum
  Роджърс засаждане и грижи в открита почва поливане репродукция
 • Грижи у дома Codiaeum
  Ratibida засаждане и грижи на открито земята семена размножаване
 • Грижи у дома Codiaeum
  Метла засаждане и грижи в възпроизвеждане на открито поле тор
 • Грижи у дома Codiaeum
  Жълтичка години на засаждане и отглеждане грижи тор