Codiaeum микс от грижи в дома, снимка - популярна здраве

Декоративни и широколистни растения са популярни сред градинарите. Те активно се отглежда в дома градини и на подпрозоречни первази от апартаменти в града. Има много разновидности на тези култури, някои са по-капризни, а други изискват минимални грижи. Атрактивен цвете Codiaeum се отнася повече до първото от до секундата. За това растение приятен за окото, че е необходимо да му осигури подходящи условия за отглеждане. Така че, темата на нашия разговор днес ще бъде поникнат цветя Codiaeum смесват у дома.
Тя Codiaeum микс (снимка)

Codiaeum е популярен сред градинарите заради особено луксозни цветни листа. Това цвете е дошъл при нас от тропическите райони на Океания и Югоизточна Азия. Озаглавен Codiaeum микс може да скрие различни разновидности на това растение, те са просто внесени по едно общо име. Точно този вид разбера закрит домашния любимец може да бъде само специалист. За да се грижи за Codiaeum микс даде положителни резултати, нека да поговорим за това, което се изисква от централата на условията на задържане.

Особености Codiaeum растат в градината на дома цвете

Това растение е много Photophilous. Но в същото време това абсолютно не е искал да се излага на пряка лъчи на слънцето. Ето защо читателите на "популярно за здраве" трябва да го отглеждат на перваза на прозореца източните и западните прозорци. Ярката слънчева светлина може да доведе до загуба на своите декоративни листа. Ярки вени и петна по тях могат да потъмнеят и избледнели, а ярко зелено цвят - кафяв. При отглеждане Codiaeum на южните прозорци трябва-pritenit тоягата си върху хартията за стъкло пергамент или специален фолио, и за тази цел може да се използва и тюл.

За да растат в затворена среда е доста капризна Codiaeum микс в атмосферния въпрос среда. Значително намаляване на ниска температура характеристики могат да убият растението. Така че трябва да се уверите, че през зимата цветето е в стаята с температура не по-малко от шестнадесет градуса. През лятото на термометъра не трябва да се повиши над нивото на двадесет и пет градуса. Codiaeum трябва да бъдат защитени от въздушни течения и резки промени в температурата. Не е необходимо да се направи саксия на чист въздух.Що се отнася до оптимално поливане, тогава Codiaeum също не е лесно по този въпрос. Това водолюбиви растения, които по този начин абсолютно не могат да понасят излишната влага. Необходимо е да се организира по-лесното напояване, така че почвата да не изсъхва и не прекалено влажна. Жизненоважната роля на организацията е много добър дренаж.
Поливането трябва да се прилага само с вода при стайна температура, добре защитена и мека. Зимата трябва да извърши тази процедура по-малко, а през лятото - по-често.

Оптималната стайна влажност

От Codiaeum е родом от тропиците, то трябва висока влажност. Тази стая домашен любимец се нуждае от редовно и често пръскане.

В сухия въздух, което обикновено се наблюдава при апартаментите по време на отоплителния сезон, Codiaeum може просто да губят листата. Също така, растението може да бъде атакуван от гъгрици или акарите. В такива условия, грижи за растенията искате да включите покупката на овлажнител или набор тиган постоянно изпълнен с разширени глина влажна.

Codiaeum различава доста активен растеж. кореновата система на вътрешното на домашни любимци са активно да расте в размер, по-специално на етапа на активен растеж - през пролетта и лятото. Поради това, собствениците на това растение, понякога е необходимо да се извърши трансплантация на няколко пъти по време на сезона - два или дори три. Codiaeum не трансплантирани в истинския смисъл на думата. Той се прехвърлят в нов контейнер и се излива останалата пространство на нов pochvosmesi. Така че е необходимо да се действа с изключително внимание, така че да не се наруши целостта на глинени кома, и, съответно, на кореновата система.

Най-добрият избор за отглеждане на Codiaeum стане универсален почвата, предназначени за декоративни растения зеленина. Най-добре е да използвате водопропускливи и леки почви. Както казахме по-горе, за трансплантацията не може да направи, без да е организация отличен дренаж.

Gruntosmes могат да направят своя собствена, като се използват листата и тревисти места, стар компост, торф и пясък. Освен това получената маса е необходимо да се добави количество въглен.

При висока сухо Codiaeum въздух могат да бъдат атакувани от акарите, въшки или гъгрици. За да се премахне този вредител е необходимо да се напръска помещението със специално домашни акарицидни средства, предвидена fitoverm, aktellik, neoron и така нататък. Те трябва да се прилага в съответствие с инструкциите. Въшки могат да бъдат унищожени от ръка, промиване на листата на растението с мека кърпа, потопена в сапунена вода.

При отглеждане Codiaeum имайте предвид, че всички части на растението са отровни. Поради това е необходимо да се постави саксия далеч от деца и домашни любимци. А пресаждането е необходимо да се защити ръкавици на ръцете.

Търсите най-тясно с картина Codiaeum микс, става ясно, че това е една много привлекателна растение, което е напълно възможно да се култивира в обикновен апартамент в града, организиране го оптимални условия за живот и подходящи грижи.

Катрин за популярно за здравето (www.rasteniya-lecarstvennie.ru)