Chocolatier варварин Asharina за работата си с шоколад

Chocolatier Гранд Хотел Европа Варвара Asharina каза да "на хартия". как и от който се прави шоколад, колко бонбони можете да се подготвите за един ден, и защо всеки нов ред - то винаги е един експеримент.Chocolatier го
Фактът, че хората купуват в магазините, това не е шоколада в класическия си смисъл: има повече глазура от действителната шоколад. Реал шоколад се прави на насаждението: земеделски производители отглеждат какаови зърна, преработени в завода в съответствие със специална рецепта, опаковани и носени от различни страни. Понякога шоколад от Танзания и Белгия, както това се случва - от Санто Доминго, столицата на Доминиканската република. Разнообразието обикновено носи името на мястото, където са отгледани какаови зърна. Вкусът може да бъде много по-различно: някъде, че е по-горчива, някъде по-сладко, а в някои случаи дори и с пипер. Шоколадът, който да използвам по време на работа - изключителен. Той се произвежда само в Белгия.

За майстор на шоколадови изделия

Chocolatier работи в тясно сътрудничество с главния готвач сладкиши. Например, може да дойде в експлоатация, за да се създаде украса за празника - зайци, котенца, снежни човеци, рог на изобилието. От всички фигури на състава трябва да се случи. Chocolatier предлага идеи, правят проби и сладкар ги одобрява или не. Понякога това се случва, че ние трябва да направим много опции, а понякога и късмет - и вдъхновението идва веднага.

Chocolatier го


Оформени шоколад Гранд Хотел Европа

На работа, аз обикновено идват в 9:30. Candy експонат, за да покажат на посетителите ни видя, шоколадови бонбони. След това започнете да работите с шоколад машина, изложени желаната температура - първият шоколад се разтопи на водна баня и го загрял. И, за да започнете работа с горчив шоколад, първо трябва да се охлади до 31 градуса. Тогава аз гледам това, бонбони, не е достатъчно и просто започнете да ги изпълняват, защото в деня, да се хранят огромно количество, особено по време на празниците.

За бонбони

Chocolatier го
Бонбони в Гранд Хотел Европа

Шоколадови бонбони са оформени и не плоска. Обикновено в калъпа залейте шоколада и оставете малко свободно пространство. Поставете плънка вътре - ние може да бъде, например, касис водка, малина с хибискус, череша или банан желе. Преди всичко се покриват с тънък слой от шоколад и замразени. В момент се да направя 20-30 шоколадови бонбони. Един ден аз направих хиляди сладкиши. Повечето от това е невъзможно.

На експерименти и най-важното нещо в професията

След като една жена е наредил бял бонбони с джинджифил. Имахме рецептата, но как да се направи бонбони на практика, че не е ясно - аз просто не са имали това преживяване. Започнахме да опитате различни рецепти - добавя сушени и пресни джинджифил, кашу и други съставки. Окончателният вариант е изпратен в Москва. В резултат на това всички го ползват, но всеки нов ред - то винаги е един експеримент. Може би най-голямото удоволствие в професията - да се чувства настроението на онези, които се опитват си бонбони. Положителни емоции от посетители и колеги - това е най-важен.

читателите на Съвета

Опитайте се да се стопи шоколада и се изсипва в торбата за сладкарски изделия. След това направете медали и се поръсва с ядки или стафиди. Получете бърз, вкусен и удобен.

Най-активните участници ще получат награди от Business School SWISSAM - очаквайте сайт актуализация!