Чипинг на кучета

Как са чипове
Чипинг популярност се увеличава всяка година, тъй като собствениците на кучета да намерят тази процедура полезно в случай, че животното се губи. Все пак, това не е единствената причина за имплантиране на чипа.







Трябва ли да прокара куче

Чипинг на кучетата не е задължително, но без да е невъзможно да се вземе вашия домашен любимец в чужбина в редица страни. Причината за отстраняването на домашен любимец в чужбина може да се превърне в международно изложение, плетиво, домашен любимец продажба.

Собствениците на кучета шоу са се обърнали към електронен етикет, дори и ако имате намерение да участва само в изложбите, провеждани на територията на Република България. Означени по-лесно да се идентифицира животно, ако се внезапно загубил или изложбата извърши замяна му. Между другото, микрочипа за защита срещу подправяне кученце от селекционера остава, докато не достигнат определена възраст.

Чипинг на кучетата не позволява да се намери едно животно на GPS. За да направите това, има специални устройства, които са прикрепени към яката.

Наличието на система микрочип опростява счетоводни животни във ветеринарни клиники, кучешки структури.

Как са чипове

На каква възраст прокара куче

Възрастта не е от значение, чипът може да се имплантира в същото време щамповане като кученце или възрастно куче. Основните условия, които правят електронно маркиране - е здравето на животното, както и наличието на ваксини. Обикновено, етикетирането се извършва едновременно с първата ваксинация.

Как микрочипа

Размерите на чипа са сравними с размера на зърното на ориз - само 2x12 мм. Състои се от индуктивност намотка, съдържащ уникален 15-цифров код. Бобината е затворена в капсула, изработен от биостъкло и не причинява отхвърляне от организма. Чипът се програмира само веднъж.







Как са чипове

Микрочипове се отличават с размера на паметта, честота, тялото материал. Ето защо, при вземането на решение относно процедурата, е важно да се знае дали чипа с изискванията на международния стандарт ISO (11784/11785), друг при пристигането си в страната, в която чакъла задължително микрочип няма да може да разчита. Ако електромагнитна честота не съответства на международния стандарт, собственикът на домашен любимец трябва да предоставят лична четец.

Между другото, някои микрочипове могат да се четат от мобилни устройства, които поддържат NFC технология (Near Field Communication).

Как е процедурата на чакъла кучета

Веднага трябва да се отбележи, че процедурата е безболезнена и бърза, отнема само няколко минути. Тя извършва в ветеринарната клиника, но можете да се обадите на специалист в домашни условия.

Процедурата започва с факта, че ветеринарен лекар извършва клиничен преглед на животното, проверява за наличието на ветеринарен сертификат за ваксинация. След това, с помощта на спринцовка за еднократна употреба, имплантиране на вече заредени в микрочипа на спринцовката под кожата на кучето в областта на холката.

Как са чипове

След това, когато скенерът чете данните от имплантиран микрочип и се предава на компютъра. Между другото, с помощта на скенер може да открие микрочип на разстояние от 45 см. С компютърни данни, която включва информация за кучето собственик, псевдоним, пол, дата на раждане, имунизиране на животното, както и pyatnadtsatiznachny код и информация за създаването, където поведение електрическата маркировка, са въведени в базата данни прокара животни от данни. В България не съществува единна база данни, но най-често са на животните-ID и AnimalFace. В бъдеще, можете да направите промени в базата данни, както и да прехвърляте данни от една база данни в друга.

Как са чипове

Ветеринарен лекар прави бележки за чакъла във ветеринарния паспорт и попълнете удостоверението за регистрация (лична карта), която предава собственик на кучето.

След процедурата, трябва да се уверите, че животното не се срешете мястото на имплантиране в рамките на 2-3 дни, както и да се въздържат от измиване на животното. Леко движение на микрочип под кожата до момента, когато той ще придобие напълно жива тъкан. Добив на микрочипа, по повърхността на кожата се изключва. Микрочипът може да се види на рентген.

Колко струва едно куче чакъла

Общо разходи са разходите за самата услуга и микрочип. Приблизителната стойност на електронно маркиране е 900-1200 рубли. Цената може да бъде по-висока, когато се обадите на специалист в домашни условия.