Чети мюсюлмански молитви

Доктрината на исляма се базира на някои аспекти от съществуването на един истински мюсюлманин. Тези пет аспекта, те трябва да се придържат към всеки човек, който взе това учение.Основната концепция на исляма - заповедите Му, призовавайки да почитат Бога и Му се поклоним като единствена и всемогъщ Бог. Мохамед е неговият пророк миналата, показва, че вярва в стриктното спазване на тези аспекти. Наградата ще бъде описано в детайли, тъй като е на място, наречено небето. Разбира се, мюсюлмански молитви - една от връзките на пет аспекти, или по-правилно, стълбовете на исляма.

Основната доктрина на исляма, това, което

Предписание "Hamsat Ул-arkyan ал Ислам" на арабски език, а има пет основни принципи на исляма. И всички те са свещени за мюсюлманската общност. Нека ги разгледаме по-подробно.

  1. Шахада - на принципа на монотеизма, с което декларира, поклонението на Бога и пророчеството на Мохамед.
  2. Ac - салата - интегрирана мюсюлмански молитви. Те се състоят от пет молитви, мюсюлманин ангажира всеки ден.
  3. Постенето Ал САУМ, извършена през месец Рамадан почивка.
  4. Данък за поддръжката на бедните - залеза AZ.
  5. Религиозно поклонение в Мека - свещения град на мюсюлманите, наречена Хадж.

Въпреки факта, че тези правила липсват в Корана, те са били под командването на Мохамед - пророк на Бога и почитат голямата общност на исляма. Всеки един от петте стълба трябва да се извършва с външен план, niyata и вътрешна духовна. Всяка рецепта трябва да бъде попълнена правилно и всички от тях, в зависимост от хадисите на Пророка, са в основата на исляма.

На втория стълб на исляма. мюсюлмански молитви

Кой е приел исляма задължава ритуал молитва салата. Пет пъти на ден: преди слънцето изгрява в средата на деня, между обяд близо до залез слънце, в началото на вечерта, след залез слънце, преди здрач, но не по-късно от полунощ.Мюсюлманин се моли в джамии или с каквото има в споменатите в себе си на всяко място, неопетнени. Всеки мюсюлманин молитва трае най-малко пет минути, но може да продължи по-дълго. Дори, когато пътувате или да са на улицата, мюсюлмански молитви да се осъществи, ако това е правилното време. Предоставя се разрешение за намаляване на времето за молитва в спешни случаи, като например война или сериозно заболяване.

Това прилича на молитва да приемат исляма

Ежедневните молитви петкратните укрепване на вярата в Бог, който е приел исляма в някоя от своите дейности. Преди сутрин поклонение мюсюлманин нужда да се очисти правилно. За рускоговорящите едноверци има и мюсюлманска молитва на руски.

Какво прави ритуал поклонение

Той символизира вярност и послушание към Аллах. Всяка молитва на исляма съчетава четенето на Корана и някои ритуални действия: стои поклони от кръста, поклони на земята и седалката. Според учението на исляма, по време на някой Йом Кипур, който ще се появи пред лицето на Всевишния, ще трябва да даде отчет за живеещите дни. Това също така ни напомня за мюсюлмански молитви.

Съобщение всеки човек, който е приел исляма, Аллах е неприкосновено, както и всички светски неща трябва да се подготвят вярващия за прехода към вечността. Молитвата като мюсюлманин Оказва му забележителности на Мека - фамилен дом на исляма. Това е светилището на ислямската общност - храма Кааба.

Как да попълним мюсюлманските молитви

След завършване на втория стълб на исляма - молитва, използвани показанията на вяра (Шахада), молитва и поздрав фраза: "Мир на тебе и на милостта на Аллах."

Характеристики на колективен ритуал

Колективните молитви са по-важни за един мюсюлманин, отколкото сам молитва. Като правило, те изпълняват в джамиите. Вярващите се молят в посока на Кааба след имама, образувайки симетрични редове. Трябва също така да се каже и за специалното значение на седмичната петъчната молитва - дневен срок от допълнително четене Аллах.

Как да се чете молитва мюсюлманин

5 Тези навици ще се възползват сърцето ти Статистиката показва, че нивото на сърдечно-съдови събития непрекъснато се разраства. Една трета от смъртните случаи в света се дължи на сърдечно-съдови заболявания.

Как да се чете молитва мюсюлманин