Чай или кафе, което е полезно

В продължение на векове продължава този двубой: борбата на вкусове и мнения, предпочитания и легенди. В него, по един или друг начин, участващи всичко от обикновен мирянин да спецове. Възможно ли е победата? И има ли смисъл да се спори?За и против: Какво е по-полезно?

Любителите на древната напитка могат да говорят дълго време за техните предимства и ползи. В чай, например, съдържа много витамини, антиоксиданти и други хранителни вещества. Смята се, че това може да има положителен ефект върху имунната система. плавателни съдове и обмяната на веществата, възпрепятстват развитието на камъни в бъбреците. Но се смята, че чай е лошо за храносмилателния тракт и кожата, причинява безсъние.

Кафе, в допълнение към несравним си засилването ефект се дължи на способността да се намали риска от диабет и защита срещу болестта на Паркинсон. Въпреки това, тя действа на сърцето и черния дроб, премахва от организма някои от най-важните минерали за нас.

И плюсове и минуси и двете са претенденти. Изборът по-скоро да повлияе на вкусовете и навиците в семейната традиция на живот в региона, особено на тялото и здравето. За съжаление, навици са толкова силни, че дори да отидете в ущърб на здравето.

Какво може да бъде взето под внимание при избора между чаша кафе и чаша силен чай?

Предпочитам естествени напитки! Да се ​​говори за ползите няма смисъл, когато става въпрос за синтетични заместители. Торбички за кафе и чай, особено ароматизирани, не са пълен заместител на и има положителен ефект върху тялото не разполага.Не забравяйте, че чудесни свойства, приписвани на чай, са свързани основно с зелено. Чрез билкови и плодови чайове, произведена от билки и парченца плодове без използването на синтетични добавки. Ползите от черен чай е ниска. И имайте предвид, че всички чай пият само прясно. Никога не използвайте листа чай вчера.

Кафе не трябва да се пие прясно. Не мелница или не искате да се забъркваш с него всяка сутрин? Купете малки пакети и се съхранява в стъклен буркан с плътно затварящ се капак. Когато домакинята премахва праха от по-голямата, лошо запечатан плик, като от кафе е по-добре да се учтиво отказват.

Дори и 1 чаена лъжичка бяла захар ще убие всички предимства на напитката. Ако не можете да го пия без захар, използвайте мед или захар от захарна тръстика.

Диетолозите твърдят, че?

Важно е да се знае, че не е заместител на водата. Без него човек не може да бъде здрав. Нормата за възрастен - около 2 литра чиста преварена вода на ден. Пием чай, кафе, сок или ядете супа - това не влияе върху количеството на водата.

Кафе и чай дехидратира тялото. Ето защо, след като кафето често жаден. Диетолозите препоръчват увеличаване на дневния прием на вода в зависимост от размера на алкохол консумират напитка. Пиенето на една чаша черен чай, трябва да добавите една и съща чаша вода. 1 чаша зелен чай - 2 от вода и чаша кафе - 3.

Любителите на кафето би било хубаво да не забравяме, че злоупотребата с това безспорно прекрасна напитка, можете да създадете един сериозен проблем. Кафе показва калций тяло, което може да доведе до проблеми със зъбите, косата и дори намаляване на костната плътност.

Да спечелиш здраве!

Отдайте се на любимото си питие, просто защото някой си мисли, че вредно. Като следвате прости правила, можете да получавате и да се възползват и удоволствие.

  1. Пийте чай и кафе само високо качество, естествено, се приготвят правилно.
  2. Не ги използвайте прекалено горещо, така че да не изгори лигавиците.
  3. Не се измива медицина чай.
  4. Не трябва да пиете кафе сутрин на празен стомах. Ако нямат навика плътно закуска, отличен избор - яде плода, а след това на чаша кафе.
  5. Ако е възможно, не пия веднага след хранене, за да не се нарушава храносмилането. Изчакайте 30 минути.