Cat хвърля много, че имат, защо силно летни избледнява, непрекъснато, през цялата година, за да направя,

Красива, блестяща и гъста козина вътрешното отделение - собственик на обекта на гордост и домакинства. Въпреки това, не всички пухкав красота похвали шик кожа. В този случай, не са засегнати собственик само с участието на почистване на помещенията на големия размер на котка коса, но и здравето му. Ако котката хвърля много да се направи в такъв случай да се намали този процес?Причинява силна линеене

Като котка навеси
Загубата на стария животински косми е естествен процес и е характерна за всяка възраст и всеки порода. Дори и без козина породи като сфинксове, не са лишени от актуализация процес оскъден палто.

Разбира се, по-дълги коси красота вземе домакинството повече неприятности в сравнение с къси коси животно. В тази връзка, собственикът трябва да се разбере, че напълно се защити от линеене домашен любимец е невъзможно. Познаването на причините за засилване на този процес, е възможно да се коригира някои аспекти на съдържанието и да се намали интензивността на косопада.

Експерти посочват за няколко вида сънна в домашни котки:

 • Детски линеене. За първи път тази естествени физиологични процеси домашни любимци са изправени пред най-ранна възраст. В зависимост от условията, индивидуални характеристики и родословие аксесоар, първото сменяне на перата се случва в малки котета на възраст от 6 месеца.

През този период, пухкави и меки детски коса променено на по-изявена, възрастен. Грунд става дебел и тежък. В допълнение към промяна на характера на палто, и има промяна в цвета домашен любимец. Снимка става по-ясна, а точки (сенчести зони вълна) - по-изразителни.

Хигиенни средства могат да бъдат неподходящи за определен вид от вълна, съдържа дразнещ деликатната кожа на котка съставки. Наруши нормалното процеса на промяна на обвивката може неправилно качват четка. Редки на сресване процедурата също изостри процеса на линеене.

 • Небалансирано хранене - една от най-често срещаните причини за продължителна промяна палто на котката. Недостигът на витамини и минерали в храните предизвиква нарушаване на естествения процес на актуализиране на вълната на животно. Липса на таурин в храненето (незаменими аминокиселини, която работи на синтеза на протеини), според експерти, също води до увеличаване линеене.
 • Причината, поради която котката хвърля много постоянно, често заболяване. Алергична реакция, вирусни и гъбични инфекции, заболявания на черния дроб, стомашно разстройство, придружено от обикновено силен косопад. Разнообразие на кожни заболявания (дерматит, трихофития) придружени от повишена загуба на коса котки. В хронично протичане на заболяването често е тежко сменяне на перата само знак, че в животното не.
Като котка навеси
тения
 • Сънна хормон. Такова явление е характерно за некастрирани животни, чиито собственици не им позволяват да се размножават. Хормонални фон не само води до здравословни проблеми, но и влияе отрицателно върху държавния козината.
 • Загубата на коса в необичайни количества могат котка котенца след раждане и кърмене. Експертите смятат, че този процес е физиологично нормален. Това е през летните месеци, често имат котенца отбиване от майката. Това е често срещана причина за една котка хвърля силно през лятото. След период на възстановяване се връща в нормален и палто pitomitsy на.


 • Причината за продължителни сънна и като цяло лошото състояние на козината може да е стара възраст pitomitsy. Старостта не увеличава здравето на животните, освен това, по-стара котка е трудно да се грижи за тяхната кожа.

Разнообразието на причините, водещи до силно линеене при собственика на домашна котка трябва да знаете, за да правилно да разработи стратегия, за да помогне на вашия домашен любимец.

Възможности за намаляване на проливането

В периода, когато собствениците на навес котка не изпитват само дискомфорт и неудобство поради повсеместното вълната, но и опасност за здравето на pitomitsy.

Интензивен сменяне на перата създава проблеми не само за домакинствата, но и за здравето на животните. Мъртво котка коса дразни нежна грижа за кожата. Котка се опитва да се отърве от остарели косми постоянно путки. По този начин съществува риск от космени топки в стомаха на животното.

В тази връзка, собственикът трябва да знае какво да прави, ако котка навеси и какви стъпки трябва да бъдат предприети, за да се облекчи състоянието й и да се подобри положението в стаята.

Как да се облекчи състоянието на котката

Ветеринарни специалисти и опитни животновъди препоръчват следните действия в интензивното линеене:

 • Ежедневно сресване - един от най-простите и най-ефективните начини за ускоряване на процеса на промяна палто на котка. Особено ефективен специален гребен Furminators за дългокосмести породи. Combs с остри зъби не е подходящ за такива цели като нарани деликатната кожа на котката.

Като котка навеси

 • Редовното измиване pitomitsy със специални препарати (шампоани, балсами).
 • Ако котката изяжда естествени храни на всеки шест месеца трябва да се дават витамини и минерални добавки. след консултация със специалист.
 • Когато съдържанието на сухо помещение с централно отопление през зимата е желателно да се използва климатична система. и овлажнители за стаята. Това ще намали интензивността на линеене през зимата.
 • В този случай, ако причината за загуба на коса е прехвърлен стрес, следва да бъде възможно да се премахнат факторите на тревожност животно, да му даде време, за да се гушка. След консултация с ветеринарен лекар, може да се адаптира към времето, за да се получи котката си успокоителни.

Много собственик озадачен какво да правя, така че котката не избледнява. За съжаление, на ветеринарните експерти не могат да препоръчват чудотворен лек от този процес, както е в резултат на смяна на екзоскелета естествен физиологичен механизъм.

Действията по патологични състояния

Като котка навеси
В този случай, ако интензивността на загубата на козина не зависи от външни фактори, като грижи за хигиената, условията на задържане, собственикът трябва да търси причината в pitomitsy здраве. За тази цел трябва да се предприемат следните стъпки:

 • Аз посетите ветеринарен лекар и премахване на заболявания на вътрешните органи, алергии и други заболявания. При констатиране на заболяване е необходимо да се извърши курс на лечение, след което спада и феномена на линеене.
 • Когато причината за този феномен дава небалансирано хранене. след това да разбера какво да правите, ако котка хвърля много, в този случай е доста прост: трябва да направи преглед на диетата на животните и да ги настройвате. Ако котката ви предпочита суха храна, е необходимо да го преведе на първокласни продукти, предназначени за подобряване на състоянието на косата.
 • Ако причината за феномена на професионално инсталирана хормонална недостатъчност в нестерилизирани котки, трябва да помислите за провеждане на стерилизация.
 • Получаване специални витаминни комплекси, намаляване на феномена на линеене. Преди да ги купите трябва да се консултирате с ветеринарен специалист, и да не се използва често, каза хода на лекар.

Като котка навеси

В случай, че причината за линеене някакви външни фактори, те могат да се отстранят. Правилно оформяне, сресване, измиване със специални шампоани, използвайте овлажнители в стаята облекчава котки. При по-тежки причини (неадекватна диета, стрес, заболявания на вътрешните органи, алергични реакции) собственик трябва да се потърси помощта на ветеринарен експерт.