Бучка в гърлото - причини, симптоми, лечение

Бучка в гърлото - причини, симптоми, лечение

Когато човек открива по тялото му някои израстъци всички положителни емоции, които причинява. Някои от тях, намиране на буца в гърлото, умствено готви за най-лошото и се опитайте да стигнете бързо до лекаря. По-оптимистично Мисля, че това са глупости, че самата ще се проведе (понякога се случва така). Въпреки това, най-често на лекар все още трябва да отида, но с по-сериозни последствия.Повечето хора започват да действат, когато проблемът е вече там (с малка бучка на врата му, малко хора отиват в болницата, ако не боли). Но това е в такива несигурни случаи е по-добре действат бързо. Ако това се промени, след това от прегледа от лекар, че не се превърне в злокачествен тумор. Когато става наистина сериозно, навременно посещение може да играе важна роля в по-нататъшното развитие на заболяването.

Кои са най-често срещаните причини за тези тумори при човека гърлото, помислете за по-нататък.

Подкожните доброкачествени образувания, образувани от мастна тъкан (в обикновен език - Вен). Може би един от най-безобидните неравности, които могат да се появят по врата.

Бучката на врата му от това, което

На липоми се характеризират с:

 • Външно, в началния етап са малки (1-2 см) и с правилна форма (зърно прилича на зърна).
 • Най-често това е свободно сипещи zhiroobrazovaniya.
 • Не причиняват болка.
 • Са сравнително мека и еластична консистенция.
 • Растат бавно. Те могат да живеят дълго време без да изпитват дискомфорт.
 • Смята се, безвреден и не подлежи на злокачествена трансформация.

Причини за възникване на липоми не са точно известни, ето някои от тях:

 • Атипична локализация на мастната тъкан, образувана по време на ембрионалното развитие.
 • Метаболитни промени в организма, свързани с недостиг на ензима в комплекс с местните начини за блокиране на липолиза на ниво тъкан.
 • Външният вид на липоми може да се дължи на наследствени фактори, които обикновено се проявяват в ранна възраст.

Явявам се на практика във липоми врата не причиняват усложнения, но в много редки случаи, може да се появи следното:

 • В следствие на възпаление може да бъде някаква болезненост и зачервяване на местната природа и да се увеличи по размер.
 • В много редки случаи, липоми могат да предизвикат липосарком (злокачествено новообразувание на съединителната тъкан).

липоми Лечението се състои от хирургично отстраняване. Благодарение на развитието на съвременните методи за премахване на медицината са много разнообразни и са избрани от лекаря индивидуално, в зависимост от характеристиките на всеки конкретен случай (размер, местоположение, състояние и възрастта на пациента).

fibrolipoma

Бучката на врата му от това, което

За разлика липома е доброкачествен тумор на мастна гъста.

Плътността на съединителната тъкан, поради наличието в нейната структура. Тя може да достигне внушителните размери и да причини значителни неудобства за пациента.

Причините за същото, както е в случая на липоми се случват, но те могат да добавят следното:

 • Хормонални нарушения, причинени от дисфункция на произведенията на щитовидната жлеза.
 • Патологията на хипоталамуса.
 • Fading фертилитета при жените (усложнения менопауза).
 • Често се вижда в алкохолици, хора с диабет и при рак на дихателните пътища.


Третирана хирургически (лющене, липосукция или ендоскопско отстраняване). Методът на лечение зависи от желания козметичен ефект и вероятността за последващо рецидив.

Една разновидност на епителните кисти на кожата, появата на която се дължи на запушване на жлъчните на мастните жлези. Често това се случва в областта на шията, главата, лицето. Външно - Вън е вискозно-вискозен съдържание, бял или жълтеникав цвят, неприятна миризма.

Обикновено безболезнено, но в случай на възпаление или интензивен растеж, може да се наблюдава зачервяване и малки язви. Също атером може да има една малка дупка, през която повърхността на кожата се разпределя извара бял или жълт цвят и мирис.

Особено появата на атерома:

 • Той се среща по-често при жените, отколкото при мъжете.
 • Възрастните хора са по-податливи от по-млади. На практика не е наблюдавано при деца до 14 години.
 • Има генетично предразположение към появата обаче ген, който влияе на външния вид на атером, не е разкрита.
 • В 30% от случаите се проявява под формата на единица, в останалите 70% - е 5 или повече тумори.

В продължение на много години, атером не могат да стават по-големи и не предизвикват болка. В много редки случаи, те могат да изчезнат сами.

Усложнения, които могат да причинят атером:

 • Възпалителният процес. Обикновено произнася зачервяване, което представлява увеличение в размер на местния характер на болката.
 • Нагнояване, което може да предизвика развитието на така наречените флегмон (широк дифузен характер на гнойно възпаление), или спонтанно изтича навън. В тези случаи, спешно оперативно лечение.
 • В резултат на механични повреди на кисти може да се наблюдава отделяне съдържание на повърхността на кожата или в подкожната тъкан. Също така изисква незабавна хирургическа намеса.
 • Много рядко отива в злокачествено заболяване.

Третирани само оперативно (като липоми и fibrolipoma), в случаите на гноясване трябва да се лекува с антибиотици.

болест на Ходжкин (LGM)

От всички причини за бучки по врата му - най-опасни. Тя се характеризира като злокачествено заболяване на лимфната система, причинена от появата на туморна тъкан от клетки.

От медицинска гледна точка, заболяването не е рак. Причините за това мнение - е относителната лекота на лечение и някои системни тумор разпространение.

Външният вид на конусите може да бъде предшествано от редица симптоми като умора, неразположение, треска, изпотяване, болки в ставите, сърбеж по кожата.

Симптомите обикновено започват с появата на малки тумори в лимфните възли на шията, над ключицата, понякога под мишниците и в слабините. В началния етап, лимфен възел палпация болка не възниква, и те запазват своята мобилност. По-късно, те могат да изпитат скок и печат, както и локално зачервяване.

Тя се третира с химиотерапия и лъчева терапия, както и тяхната комбинация. В началния етап е достатъчно само лъчетерапия. Налице е също така метод за агресивна химиотерапия последвана от трансплантация на костен мозък.

Печатът на мускулите на врата

В следствие на физическо претоварване при жените след 40 години може да се образува бучка в гърлото. Изглежда поради уплътняване на вратните мускули, които са били подложени на критично натоварване. Външно, като образованието е по-скоро като гладка могила от буца и естетически малко притеснен, но дава много неудобства заради болката. На почивка, без болка има малко, но всяко движение на главата се дава с трудност.

Отърви се от тази болест ще помогне на квалифицирани масажи и специални упражнения, като например йога.

Бучката на врата му от това, което

Остра заразна възпаление на космения фоликул и заобикалящата съединителна и мастна тъкан, която е причинител е стафилококус ауреус или бяло.

Кожата на шията е обект на много влияния на механичната ръка с околната среда и облекло, между другото. Това е благоприятен фактор за появата на циреи.

 • Не е достатъчно лична хигиена.
 • Кожата е склонна към повишено изпотяване и мазна.
 • общото телесно хипотермията The.
 • Микротравми на кожата заедно с повишено замърсяване.
 • Патологията на метаболитните процеси в организма.
 • Косвено може да повлияе на фактори като слаба имунна система, липса на витамини, стрес, затлъстяване, диабет.
 • В случай на шията, поради близостта до съдовете за хранене на мозъка, има опасност от инфекция за кораби, които могат да доведат до гноен менингит заболяване.
 • В следствие на травма или притискане на инфекцията може да попадне в кръвта, което предизвика множество поява на подобни язви по цялото му тяло, последваща интоксикация е изпълнен с фатални последици.

Третирана чрез нагряване, антибиотици, достъпна дезинфекция третира с алкохол. В някои случаи се прилагат хирургични процедури.