Бременност и раждане в хамстери

След оплождането, жените бекаси започват да се подготвят за деца жак дърпа в много мек материал.

Плънка за гнездото

За тези цели животновъди пуснати в клетъчната допълнителен материал. Животните наистина обичат целулоза (хартиени кърпички). Ако имате възможност да си пълнят бузите торбички толкова умна опаковане, samochki дори да забравите за вкусна храна.Бременност при жени хамстер трае по-малко от всеки друг бозайник.

При бебета сирийски хамстер се появи след 16 дни. Джудже хамстерите се нуждаят от още два дни, а бременността на монголски хамстер продължава 20-22 дни.

Хранене по време на бременност

По време на бременността samochki диета трябва да се състои предимно от протеинови продукти. Ежедневно хранене нея, меко сирене, или насекоми. Казанът трябва винаги да е свеж за растителна храна. Много проблеми животновъди се дължат на факта, че жените бекаси хранят правилно. В края на бременността samochki много рядко напуска ровя или къща за сън. По това време, те не могат да бъдат притеснявани и да излезе от клетката. Излишно е да казвам, общо почистване клетки се забавя.

Раждане обикновено се случва през нощта. По време на труда хамстери в никакъв случай не може да се тревожи. Дори и малък шум може да се отрази на процеса. Особено, ако една жена ражда за първи път. Раждане може да спре или тя няма да се грижи за поколението.Жените дори могат да се хранят новородени бебета. Няма нужда да се обвиняват животното, това е просто естествено поведение антипатия, присъщи на природата.

Чифтосване сирийски хамстери

Жена на гръбначния стълб колена и да повдигне задната част на тялото, поставяне на мъжки влагалището. Мъжкият е все още неопитен, той не знае как да се катерят по женски.

Чифтосването става добре.

Ако мъж води до една жена по няколко пъти, вероятността от зачеване ще бъде повече. През този период samochki изключително търпеливи.

Раждане е продължило около час. При гризачи, които включват хамстери, матката се състои от две части (т.нар двустранен матката). Неродени хамстери са разположени в един ред, като низ от перли. Във всяка част на матката няколко ембриона. По време на работна ръка, което е много уморително за женската, бебета се раждат по време на всяка част. Средната носилката на сирийски хамстери е осем розови слепи и безпомощни деца. Често жените, които раждат за първи път, млади по-малко. Второто и третото котило от децата вече. Досега рекордния брой кученца в едно котило - седемнадесет. В джудже хамстери брой деца по-малко. Малките хамстери се раждат слепи и голи. На първо място, те са абсолютно безпомощни. В природата хамстери са родени в защитена ровя майка. Околоплодника и една жена яде пъпната връв. Не се притеснявайте, ако скарата или носилката в близост до гнездото ще бъдат оцветени с кръв. Това е абсолютно нормално. Веднага след раждането, майката започва да се облизва за бебетата. Тя не продължи дълго, след това на младите да започнат да смучат кърмата. В рамките на няколко дни, след като една жена почти от гнездото, като децата трябва да се хранят и топло. младо тяло не се е научил да регулира телесната температура. Това е за всички процеси в организма протича нормално, би трябвало да бъде около 37 ° С