Брандинг кучета, идентификация на животни

Какво е търговска марка?

Като марка кученца

Това е преди всичко метод за идентификация.

Какво е марка?

Печат - специално татуировка, която обикновено се прилага в слабините или вътрешната повърхност на ухото и кученцето съдържа информация за това. Стигмата е код от букви и цифри, които помагат за идентифициране на кучето.Като марка кученца

Съкращението (обикновено три) показват какво кученцето е роден в развъдника. Тези писма са фиксирани веднъж завинаги RKF за клуба и за себе си не мога да разчитам, а просто, издадени по реда, буквите в сериен номер на машината. В допълнение, всеки клуб избира система, чрез която задава номера на кучета. Те могат да съдържат от един до фигури 5-6, фракции или букви.

Всички кученца са родени в развъдника имат стигма. Специалист, брандиране отпадъци, поставя подписа си върху obschepomotnoy карта от потвърждава, че той наистина otkleymil посочено в obschepomotnoy карта брой кученца, според техния пол и цвят.

Всеки клуб се водят регистри, има родословна книга или компютърна база данни, която може да бъде намерена на броя на собственика на кучето.

Какво прави той?

Stigma дава възможност да се идентифицират кучета в шоу програми, а в случай на загуба, може да ви помогне в търсенето. Също така, застрахователни компании изискват ясен знак или микрочип. В RKF и подобни организации поддържат база данни. Обръщайки се назад, можете да видите на детската градина, която е собственик на поредицата, от племенна книга възстанови номер и определяне на кучето.

Като марка кученца

В случай на загуба на документи на кучето, куче, работещи ще могат да го идентифицира по стигмата и възстановяване на документи. Можете да проверите кучето на подправени родословие.

Stigma - това е гаранция на купувача, избран в брандинга кученцето носилка и оставете предплащане селекционера, че след няколко седмици, кученцето умишлено или по погрешка, няма да бъде манипулирана по своите котила.

Според правилата на RKF, версията износ на родословие, необходимо за продажбата на кученца в чужбина и да пътува с изложба на кучета в други страни, се издава само при налагане на търговската марка кучета.

Стигмата е добра възможност да се идентифицират изгубен или откраднат куче.

Най-важният и най-големият недостатък е, че в България не съществува единна база данни на печати за всички кучета организации.

На запад, отдалечавайки се от щамповане, заменяйки идентификация на животните - имплантиране на микрочип под кожата на животно - чудо на съвременната научна мисъл, съдържащ пълна информация за домашен любимец, включително имунизационни дати и дори любима храна.

Броят на печати, които са направени документи?

Като марка кученца


Отличителните белези числа, вписани в кученцето карти, родословия и развъждане в цялата документация.

Закон на постелята Survey е подписан от селекционера и на инспектора само при условие, че всички кученца са налагане на търговската марка. В Централния клуб, RKF (в федерации), проведено на компютър сметка. Брой и номерата са влезли в компютърна база данни български - obschepomotnye карти.

Къде да поставя печата?

Като марка кученца

Части на тялото за щамповане: ухо, корема, вътрешната част на бедрата, слабините. Обикновено се поставя на възраст от 40-45 дни, с aktirovkoy кученца. Litter татуировка възрастен куче може да бъде във всяка възраст.

Кученца aktiruyut и марка в същото време. В идеалния случай, брандирането следва да извършва ветеринарен лекар или от квалифицирано лице, че процедурата е възможно най-кратък и безболезнен.

Какво и как да се стигма?

Сега най-популярната ротационен kleymatory. Вътре те са скрити малък мотор, който през ротора задвижва иглата. И движението на иглата през ротора, строго вертикална.

За красиви надписи нужда бърза скорост на работа игла, стабилна ръка и добра фиксация куче. За да проверите скоростта на kleymatora, е необходимо да го включи в напразно и да видим светлината, ако не забеляза мигащата иглата във въздуха, а след това на инструмента е в ред.

Mascara кученца трябва да използват един и същ, който се предлага в студио за татуировки за мъже. И не забравяйте да черно. Цветни мастило рисунка определено не е подходящ за едно куче татуировки.

За по-ясно и красив надпис повърхността на кожата, което ще носи стигмата, почистени, изрежете вълна (ако е необходимо - бръснене) и изтрива с алкохол. След това кожата се прилага към шаблон печат писмено писалка гел. Кадри една след друга, както е писано изписани форма на татуировка незаличима стигма.

Цялата процедура отнема от два до пет минути - в зависимост от темперамента на кученцето и собственикът на крепостта на ръцете и нерви.

На клавиатурата за набиране на букви и цифри, съставени от малки игли. Поставете печата обикновено в ухото, посока четене не е в регулация. С големи букви на печата може да се прехвърля на другото ухо.

Действителната процедура е както следва: kleymatorom прониза номер. След това, на ухото се втрива специален татуиране паста с новокаин и се оставя да изсъхне. Няколко дни по-късно тя изкъпани и поставете печат става видима. Процедурата отнема няколко минути.

Като марка кученца

Stigma кученце татуиран в шестседмична възраст, както и кучета стигма татуирани в по-късна възраст, ще се различават значително.

С течение на времето, татуировката постепенно се разширява и става "замъглено", и може да бъде напълно изтрит. И ако това се прави за възрастни кучета с цел фалшифициране, стигмата остава ярък, сякаш току-що беше поразен.

Поради естеството на татуировката може да се определи възрастта на кучето. Колкото по-голямо куче, с по-блед цвят на татуировката.

Къде да купя kleymator?

Можете да поръчате kleymator за кучета.

Предимствата на нашия kleymatora:

Колко е kleymator?

Пълният комплект е на стойност 3400 рубли. С него можете веднага да започнете брандиране!
Комплектът включва:

  • Ротари kleymator (приложен в шестнадесетичен, вещно. Набиране, шапки боя)
  • захранващ блок
  • 5 стерилни стоманени игли
  • черна боя (15 мл флакон)
  • лист специален материал симулиране на кожата (размер А5)

Гаранцията на kleymator и захранване - 1 година.

Допълнително можете да поръчате:

  • захранване - 600 рубли.
  • Стомана стерилна игла (най-тънките, 10 бр.) - 300 рубли.
  • стерилни стоманени игли (различни видове и размери, с издатъци 10 броя за всеки тип игла.) - 400 рубли.
  • черна боя (15 мл флакон) - 350 рубли.
  • лист специален материал симулиране на кожата (размер А5) - 100 рубли.

Ние ви предлагаме само качеството на боя, произведена в Япония, предназначена за професионални татуировка салони. Марката е лидер сред бои за татуиране. Когато се прилага правилно, той дава ясна, разбираема схема, не променят цвета си с времето. Боята е одобрен за хора и кучета, не предизвиква алергии.

Може да се изпраща от България. Колети стигат, обикновено в рамките на 5-10 дни. Доставка - 200 рубли. COD - 500 рубли.