Болки в корема след хранене, какво да направите, ако болки в стомаха след хранене, лечение на болка и симптоми на болестта на

Болка и причините за тях, подредени по азбучен ред:

болки в корема след хранене

Най-честата причина за болка в корема е храната, която ядем. дразнене на хранопровода (натискане на болката) е солено, твърде гореща или студена храна. Някои от продуктите (мазнини, холестерол храни, богати) стимулира образуването или движение на камъни в жлъчката, причинявайки пристъпи на жлъчни колики. Не е тайна, че много хора имат непоносимост към определени видове храни, като мляко, захар, лактоза или. Използването им в храната води до спастична коремна болка, подуване на корема и диария.Ранно коремна болка характеристика на язви на стомаха и горните възникне след половин час след хранене. Постепенно се амплифицира, като в стомаха повишава концентрацията на солна киселина. С течение на времето на придвижване на храната от стомаха в дванадесетопръстника, стомашна киселинност намалява, а след 1-2 часа от болки в корема са намалени.

В стомаха болка язва е локализиран от лявата страна или в средната линия на корема, в горната част. Ако пациентът е с язва на дванадесетопръстника - болка възниква правото на средната линия. Понякога болката може да бъде ретростернална, или да върне. болка Character могат да бъдат доста разнообразни. Една трета от пациентите с болки в корема са много силни. За повечето от тях тъп, болки, или скучно, пронизваща, схващане.

Естеството на коремна болка и връзка с приема на храна:

- По-късно коремна болка възникне в 1.5-2 часа след хранене. Те се характеризират както за хроничен панкреатит.
- Hungry коремни болки стане след 5-6 часа след хранене. Те намаляват или прекратяват след млякото пациент напитка или храна.
- Нощен болки в корема, подобна на глад болки, те идват през нощта. Нощни и глада болки се срещат в язвен процес в дванадесетопръстника.

В каква заболявания има болки в стомаха след хранене:

Основните причини за болки в корема след хранене:

1. язва на стомаха.

2. пептична язвена болест 12 дуоденална язва.

3. Възпаление на лигавицата на стомаха и директно се простира от него дванадесетопръстника 12 наречен гастродуоденит. Това заболяване е дълъг. Той след това ескалира, след което отшумява. Тя се характеризира с повтарящи болка, различна по интензитет и продължителност, които са разположени "в стомаха" и около пъпа. Болки в корема, обикновено се появяват след хранене. Към тях се присъединяват усещане за пълнота и тежест в горната част на корема. Киселина регургитация, по-лош.4. pilorospazme - спазъм на пилора или пилора, който е разположен в прехода от стомаха в дванадесетопръстника. Това състояние е най-често при пациенти с неврози. След хранене, или известно време след хранене има коремна болка в епигастриума региона и обилно повръщане. В това състояние може да възникне значителен пациенти за отслабване, тъй като храната просто не са имали време да се абсорбира.

5. възпаление на жлъчния мехур и жлъчните пътища: възпаление на жлъчния мехур (холецистит) или жлъчните пътища (angiocholitis), както и нарушение на функциите им (дискинезии) често водят коремна болка, повече в правилната хипохондрия. Болки в корема се случи след консумация на мазни, силно преварен хранителни мастни сладкиши - халва, шоколад, сладолед и т.н.

6. панкреатит. Постоянна и водещ симптом - болки в корема след хранене, често постоянна, тъпа или остър, тъй като заболяването растат силни, понякога водещи до шок, са разположени високо в стомаха, в дясно или в горната лява част квадрант, с поражение на цялата простатата са херпес зостер характер ,

7. За хората, страдащи от синдром на раздразнените черва, характеризиращо се с появата на болка в стомаха след хранене, което е съпроводено с подуване на корема, повишена перисталтика, куркане, диария или забавяне на стола. Болка отшумяват след дефекация и преминаване на газовете и обикновено не се безпокоят през нощта. Болка в синдром на раздразнените черва не се придружава от загуба на тегло, повишена температура, анемия.

Между другото лекарите лекуват, когато има болки в стомаха след хранене:

Имате болки в стомаха след хранене? Искате да знаете повече информация, или имате нужда от преглед? Можете да си запишете час при лекар Eurolab винаги на Ваше разположение! Топ лекар ще ви прегледа и проучване на отиване признаци на заболяването и за идентифициране на симптоми, ви съветваме и ще предостави необходимото съдействие. Можете също така да се обадите на лекаря у дома. Eurolab клиника е отворен за вас през целия ден.

Ако имате някакви изследвания са били проведени по-рано, не забравяйте да се вземат резултатите на лекар. Ако проучването не са били изпълнени, ние ще направим всичко необходимо в нашата клиника или нашите колеги в други клиники.

Вие сте болка в стомаха след хранене? Трябва да сте много внимателни подход към състоянието на цялостното ви здраве. Хората не обръщат достатъчно внимание на симптомите и не осъзнават, че тези заболявания могат да бъдат животозастрашаващи. Има много заболявания, които са на върха не се проявяват в тялото, но в крайна сметка се оказва, че, за съжаление, те са третирани твърде късно. Всяка болест си има своите специфични особености, характерни симптоми - така наречените симптоми. Определяне на симптомите - първата стъпка при диагностицирането на заболявания като цяло. За да направите това, просто трябва по няколко пъти на година, за да бъдат проверени от лекар. не само за да се предотврати ужасна болест, но и за поддържане на здрав дух в тяло и тялото като цяло.

Ако искате да зададете на лекаря - да използвате раздела на онлайн допитването. може би ще намерите там отговори на техните въпроси и прочетете съветите за грижи. Ако се интересувате от обратна връзка за клиниките и лекарите - опитайте се да намерите информацията, която искате да покажете. Също така да се регистрират в медицинската портала Eurolab. да бъдат постоянно се обновява с най-новите новини и информационни актуализации на сайта, които ще бъдат изпратени автоматично, за да можете по пощата.

Други видове "G" на болката с писмо:

Ако се интересувате повече симптоми на болести и видове болка или ако имате някакви други въпроси или предложения - моля свържете се с нас. ние ще се опитаме да ви помогнем.