Болка в лявата част на корема, какво ще стане ако го боли от лявата страна на корема, лечение на болка и симптоми

болка в лявата част на корема

Коремна болка може да бъде симптом на много заболявания. Стомаха - това не е един-единствен орган, като сърцето или черния дроб. Коремът е изпълнен с разнообразие от различни органи, тъкани, структури, и така нататък. Г. И всеки орган, разположен в областта на корема, може да е болен. На първо място, ние трябва да обърнем внимание на внезапна остра болка в областта на корема. Тази болка може да бъде първият симптом за осигуряване на незабавна медицинска помощ. Много тела са кухи корема. Например, стомах, черва, жлъчния мехур. И ако някой от тях се спуска (блокиран, почивки), животът ви е в опасност. Ако внезапно рязко болката продължава повече от 30 минути - това е необходимо спешно да се свържете с лекар или да отидете до болницата, за да се произнесе спешно възникнала хирургична патология.Мечтайте си диагнозата можете, колкото искате, но само по пътя за болницата. Защото ако е, например, перфорация (дупка или перфорация на стомаха), трябва да се зашива веднага. За да разберете за себе си, че може да означава, болки в корема, е необходимо да се знае следното. Условно стомаха си е разделен на четири квадранта (или сегмент) - горния десен, горе в ляво, долу вдясно и долу вляво. Локализация на който и да е симптом вече могат да бъдат свързани с една от четирите квадранта.

В каква заболявания има болка в лявата част на корема:

Болка в горната лява част на корема (горния ляв квадрант (или наляво predrebere)). В горния ляв квадрант съдържа далак, стомах, панкреас, черва осморки (като наистина другаде в коремната кухина) и лявата страна на диафрагмата. Болка в горната лява част квадрант може да бъде свързано с далака. Далакът е много близо до повърхността на тялото. Основната работа на далака е да се премахнат червените кръвни клетки от кръвта след нормалния живот в рамките на 120 дни. Той ги улавя, унищожава, след което техните компоненти се движат в костния мозък, където се формират нови кръвни клетки.

В редица заболявания увеличава далак, тя разширява капсула, и това причинява болка. Поради факта, че на далака се намира в близост до повърхността на тялото, това е податливи на разрушаване. Причините могат да бъдат разкъсани нараняване далака и заболявания като инфекциозна мононуклеоза. При това заболяване, далака става увеличава по размер и мека консистенция. Всичко това увеличава вероятността от счупване. Понякога увеличената слезка е разкъсан от само себе си. Приказка признаци на разкъсан далак, в допълнение към болка и чувствителност в областта, е син цвят на кожата около пъпа (поради натрупване на кръв).

Болка в горната лява част на корема (горния ляв квадрант (или наляво predrebere)) може да даде на стомаха. Всичко, което дразни стомаха, причинявайки гастрит (възпаление на стомаха) или функционална диспепсия, могат да причинят болка. Най-често това е болка болки в природата и често е придружено от гадене и дори повръщане. Антиациди, пишете на лекар, ще ви помогне. Като цяло, само лекар може да каже със сигурност, че имате. Болки в стомаха може да бъде и язвена болест и рак. След завършване на редица лабораторни изследвания и проучвания (включително ендоскопия), лекарят най-накрая ще ви постави в написване на диагноза и лечение. Болка в горния ляв квадрант може да бъде свързано с диафрагмална херния. Диафрагмата, която разделя гръдната кухина от коремната кухина, има отвор, през който преминава пътя на хранопровода в стомаха.Когато мускулите, които контролират размера на дупките отслабват, дупката се увеличава, което позволява на горната част на кутията, за да се измъкне от стомаха кухината на корема, където всъщност той трябва да бъде в гръдния кош, където, разбира се, трябва да бъде. Това състояние се нарича диафрагмална херния. По-често при възрастните хора. Благодарение на кисели стомашното съдържание, вие се чувствате болка в левия горен квадрант. Не трябва да забравяме, че болката в левия горен квадрант може да даде на панкреаса. В крайна сметка, той е съставен над горната част на стомаха и панкреаса, когато се възпалява, можете да почувствате болка на правото, средата и лявата част на корема. Различни заболявания и токсини могат да повлияят на панкреаса, включително рак. при Трябва да узреят при заболяване на панкреаса, ако вие възникнала болка е много остър, идва от вътре, се заобикалящата природа дава в гърба, придружени с температура, гадене, повръщане, и ако да, към която принадлежите висок риск за заболяване на панкреаса, което означава, ви разстройство с жлъчния мехур, сте много дим, напитка, диабет, са като диуретици или стероиди (последното се предписва главно за лечение на астма, артрит, рак и някои хронични заболявания).

Болка в долния ляв корема (долния ляв квадрант) може да бъде резултат от условия, които причиняват болка в долната дясна част на региона, с изключение на апендицит.

Между другото лекарите лекуват, когато има болка в лявата част на корема:

Вие изпитвате болка в лявата част на корема? Искате да знаете повече информация, или имате нужда от преглед? Можете да си запишете час при лекар Eurolab винаги на Ваше разположение! Топ лекар ще ви прегледа и проучване на отиване признаци на заболяването и за идентифициране на симптоми, ви съветваме и ще предостави необходимото съдействие. Можете също така да се обадите на лекаря у дома. Eurolab клиника е отворен за вас през целия ден.

Ако имате някакви изследвания са били проведени по-рано, не забравяйте да се вземат резултатите на лекар. Ако проучването не са били изпълнени, ние ще направим всичко необходимо в нашата клиника или нашите колеги в други клиники.

Можете боли от лявата страна на корема? Трябва да сте много внимателни подход към състоянието на цялостното ви здраве. Хората не обръщат достатъчно внимание на симптомите и не осъзнават, че тези заболявания могат да бъдат животозастрашаващи. Има много заболявания, които са на върха не се проявяват в тялото, но в крайна сметка се оказва, че, за съжаление, те са третирани твърде късно. Всяка болест си има своите специфични особености, характерни симптоми - така наречените симптоми. Определяне на симптомите - първата стъпка при диагностицирането на заболявания като цяло. За да направите това, просто трябва по няколко пъти на година, за да бъдат проверени от лекар. не само за да се предотврати ужасна болест, но и за поддържане на здрав дух в тяло и тялото като цяло.

Ако искате да зададете на лекаря - да използвате раздела на онлайн допитването. може би ще намерите там отговори на техните въпроси и прочетете съветите за грижи. Ако се интересувате от обратна връзка за клиниките и лекарите - опитайте се да намерите информацията, която искате да покажете. Също така да се регистрират в медицинската портала Eurolab. да бъдат постоянно се обновява с най-новите новини и информационни актуализации на сайта, които ще бъдат изпратени автоматично, за да можете по пощата.

Други видове "л" болка с писмо:

Ако се интересувате повече симптоми на болести и видове болка или ако имате някакви други въпроси или предложения - моля свържете се с нас. ние ще се опитаме да ви помогнем.