Битката при Курск причинява, разбира се и последствия

Причини за възникване на битката при Курск


След победата при Сталинград немската армия за първи път започва да отслабва по време на Великата отечествена война, както и на съветската армия предприе решителна офанзива, за да спрете това беше възможно само в рамките Курск офанзива и германското командване го знаеше. Германци солидна отбрана линия е създадена, и според тях, тя трябваше да издържат на всяко нападение.сили на страните


Германия
В началото на битката при Курск, Вермахта войски преброени повече от 900 хиляди души. Ман. Освен огромното количество човешка сила, германците притежават значителен брой танкове, сред които на резервоарите на всички най-новите модели: повече от 300 танкове "Тигър" и "Пантера", както и много мощен PT-ACS (противотанков пистолет) "Фердинанд" и "Слон "включително около 50 бойни единици.
Трябва да се отбележи, че сред войските на резервоара бяха няколко елитни три бронирани дивизии, които по-рано не е претърпял една единствена загуба в техния състав са реални аса резервоар.
И в подкрепа на неговата земя армия изпрати флота общ брой на повече от 1100 боеспособна самолет на най-новите модели.
СССР
За да се забави и усложни настъплението на врага, Съветската армия, създаден приблизително около 1500 минути на километър фронт. Броят на пехотинци в съветската армия достига повече от 1 милион. Войници, които бяха повече немски армия. Редица цистерни в съветската армия е около 3-4 хиляди. Има също превъзхожда немските номера. Все пак трябва да се отбележи, че голяма част от съветските танкове - това е остарял модел и дори съперници едни и същи "тигрите" на Вермахта.


Брой на пистолети и минохвъргачки в Червената армия има около два пъти повече. Ако Вермахта е. - 10 хиляди оръдия и минохвъргачки, Съветската армия над 20 хиляди оръдия и минохвъргачки .. Брой на самолети също и повече, но точните цифри, историци не могат да дадат своите данни се различават драстично.

последствия от битката


Курск операция беше последната повратна точка в хода на Втората световна война, след което съветската армия продължава да напредва силно и да освободи от Украйна германци, Беларус, Полша и други републики.
Загубите по време на битката при Курск са просто огромни. Повечето историци са съгласни, на мнение, че Курск офанзива са били убити повече от половин милион войници от двете страни. Съветските историци казват, че само загубите германските военни в размер на повече от 400 хиляди души. Войниците, германци четат като на фигурата по-малко от 200 хиляди. В допълнение, той загубил огромно количество оборудване, самолети и пушки.
След провала на операция "Цитадела" Германското върховно командване загубил всякаква възможност за извършване на нападение и премина в отбрана. През 1944 г. и 45 години са били местно явление, но те не са довели успех.
Командата немски е заявявал многократно, че загубата на Курск офанзива - това поражение на Източния фронт и задния ръб ще бъде невъзможно.