Bigemini - Лечение, причинява симптомите, камерна bigemini

Bigemini какво е
Bigemini - определена форма на аритмия характеризира с преждевременно сърдечни въздействия (екстрасистоли), които се появяват след всяко нормално сърцебиене. Така алтернативни цикли екстрасистолична синусите и в съотношение 1: 1. Следва да се отбележи съединители равен интервал. Обикновено при тези аритмии като бигеминия лекари означава вентрикуларна или суправентрикуларна (надкамерни аритмии). В този случай, преждевременно възбуждане на сърцето представлява извънредни сърдечни съкращения, които могат да бъдат записани на електрокардиограма.







Beats един здрав човек е около 55 контракции на час. В тези моменти, когато ударите се характеризират с редуване на нормалната ставка с извънредни съкращения, особено ако тя е записана на електрокардиограма много често, а след това той се счита за форма bigemia.

Освен това, за този тип allodromy много трудно да се определи неговата прогностична стойност без Холтер мониториране или през деня, тъй като bigemini за двадесет и четири часа може едновременно да се появяват и изчезват. Ако това условие трае цял ден само пет до десет минути, а след това е повече или по-малко поносими, но когато тази аритмия в продължение на няколко часа, можете да смятат, че това като необичайно сърцебиене.

камерни bigemini

Тази форма на аритмия характеризира с редовна смяна на единичен върви нормално комплекс с камерна аритмия, която е един вид allodromy. Следва да се отбележи преждевременно възбуждане от дясната страна на сърцето, което е от камера. Надкамерни bigemini е редовно се редуват ритмично един миг и един преждевременно свиване.

Много често, интоксикация с дигиталис се проявява със симптоми като камерни bigemini. В допълнение, има чести или екстрасистоли вентрикуларна по време на терапевтични гликозиди лечение от предозиране с тези агенти или тяхната чувствителност към токсични ефекти.

Камерни бигеминия, особено под формата на група или polytopic екстрасистоли показва изразено по време дигиталис интоксикация след препарати приложение. Обикновено, това би било опасно за преход им в вентрикуларна фибрилация.

Доста често, този тип аритмия настъпва при пациенти със заболявания на ДС назначаването на прокаинамид, епинефрин, новокаин, хинидин. В допълнение, вентрикуларна бигеминия може да се образува след прилагането на някои видове анестезия като циклопропан, хлороформ и други. В някои случаи това патологично състояние се развива в резултат на лечение с електрически импулси или чрез прилагане на електрическо стимулиране на сърцето. Също postkonversionny период често се характеризира с предсърдни и камерни екстрасистоли, пароксизмална камерна тахикардия и др., Които се развиват в резултат на разрушителното действие на тока.

Причините за вентрикуларна bigemia могат да тежко отравяне от органофосфорни съединения по време на остра интоксикация тече, както и различни нарушения на електролитния баланс в миокарда, хирургически процедури на сърцето, наблюдение сърдечни кухини koronagrafiya други причини.

Симптоматично вентрикуларна картина bigemia може да се осъществи без да се чувствам фибрилация, въпреки че понякога се определя от неравностите на импулс или смущения на сърцето. Следва да се отбележи със слаби сърца идиот и трябва да се удари още няколко от тях. В някои случаи, пациентите не се чувстват тя скача, а след това изглежда, че много пулса слаб пълнене, но в действителност пулс остава нормален и до 60-80 удара в минута. Като правило, такова състояние, под формата на въображаем брадикардия. Не винаги е възможно да усетите пулса на периферните съдове.







bigemini причини

Формирането на тази форма на аритмия, пряко засегнати от състоянието на вегетативната и централната нервна система.

В основата на всички причини за bigemia са промени в сърдечния мускул с органичен произход. Важно е също така да се помисли, че дори и най-малките нарушенията в миокарда по време на съпътстващи фактори от функционален характер, особено с ефектите на нерв екстракардиална произход може да стане причина за извънматочна фокус на възбуждане.

Освен това, на фона на различните форми на CHD причина bigemia може да бъде промяна на сърдечния мускул или органични сърдечна присъединяване функционални преципитиращи фактори. Например, bigemini наблюдава при 80% от пациентите с инфаркт, с един от най-честите заболявания на ритъма е камерни bigemini. Понякога тези екстрасистоли доведат до предсрочни работа показват признаци на недостиг на коронарните кръвоносни съдове. Често камерна bigemini провокира развитието на пристъп на ангина. Също така, ние показахме, че често срещаните форми на аритмия, особено след сърдечен удар, могат да станат причина за лоша прогноза, защото значително увеличава риска от внезапна смърт поради камерно мъждене.

Бигеминия открити и при пациенти в присъствието на придобити ревматични сърдечни заболявания особено аортна стеноза и пролапс на митралната клапа. Но основната причина за bigemia органичен генезис на по-младото поколение е наличието на ревматизъм.

Освен това, бигеминия миокардит може да бъде причинено. инфекция и кардиомиопатия. Няколко по-малко поява на този тип аритмия допринася за хипертиреоидизъм.

bigemini симптоми

За bigemia характерни такива субективни симптоми като чувство на шок в сърцето, прекъсвания или сърцето спирка за кратък период от време. рядко се дава патологичното състояние сама или cardialgia stenokardialnymi болка, чувство на шок, много силна компресия и пълнене в областта на шията се проявява.

Мозъчните симптоми характеризират с появата на пациента, патологично състояние bigemini, атаките на световъртеж, синкоп, афазия, и обикалят глава. Сред редките симптоми, наблюдавани преходна форма хемипареза.

Признаци на обща вегетативни и невротичен характер се появяват в бледност пациент, слабост, гадене, обилно потене, безпокойство, недостиг на въздух, а някои развълнуван.

Обикновено, когато bigemia и често се появяват преждевременно възбуждане на сърцето при пациенти със сърдечна почне да бие краткотрайно, тя изглежда да се компресира и неравности се усещат тъп характер или трептене на сърцето. Но появата на болка в сърцето се среща изключително рядко. Но ако възникнат такива, се появи кратко болка пронизва свойства или несигурни болезненост, която е причинена от възпаление на interoceptors в резултат на камерна препълнени по време на пауза, след като преждевременно възбуждане на сърцето, и трябва енергично да го намали. В такива усещания характеристика също се влияе от внезапното разширение предсърдни процеси, дължащи се на факта, че в този момент всички камери на сърцето са намалени почти едновременно. Тази болка в сърцето ми, много често прилича на болката от невротичен произход.

Бигеминия понякога предизвиква намаляване на коронарния кръвен поток, особено коронарна атеросклероза. така че може да се появи доста напомня на типичните симптоми на ангина. Освен това, докато има тласък от вълните на сърцето във врата или главата, което съвпада с аритмия.

Понякога bigemini характеризира с появата на световъртеж и гадене, в резултат на намаляване на кръвоснабдяването на мозъка на фона на честите екстрасистоли. Обикновено симптомите се считат израз bigemia разстройства на вегетативната нервна система.
бигеминия на ECG представлява редуване на интервали и свързани cardiointervals postekstrasisiolicheskogo характер, които са дефинирани в редуване rhythmogram удължени и скъсени интервали (R-R). Бигеминия на Scatterogram, който се простира през целия период на запис, се открива две точки заедно. А бигеминия епизоди се характеризират с други възгледи запис.

лечение bigemini

По принцип bigemini не изисква специална среща лечение. За да започнете, трябва само да премахнете спусъците психологически и емоционален произход, както и хронични огнища на инфекция.

Но, за да се вземе решение за определяне на тактиката на медикаментозната терапия се обръща внимание на толерантността на болестното състояние, броят на преждевременно възбуждане на сърдечните камери по време на деня, от характеристиката на недоносени удара, наличието на сърдечно заболяване и други форми на аритмия, като bigemini не е независима заболяване.

Обикновено, след изясняване на всички причини bigemia, започват да се лекува основното заболяване. В резултат на аритмия генезис на неврогенен предпише успокоителни или средства срещу, както и консултация с невролог. Ако отравяне медикаменти, които се явяват бигеминия третира оттегляне на тези лекарства.

В присъствието на сърдечно заболяване може да се прилага антиаритмични лекарства след индивидуално изследване с помощта на наблюдение Holter. В този случай, може да се определя на лекарства като соталол, Kordaron, лидокаин, прокаинамид, хинидин, дилтиазем и други.