Big главата - това е добра новина, zdravoe

Собствениците на голяма глава по-малко вероятно да страдат от деменция, в сравнение с тези, чиято глава не разполага с голям размер, твърдят германски учени.По време на работата, учените са изследвали мозъка на 270 пациенти с най-често срещаната форма на деменция - болестта на Алцхаймер чрез провеждане на тестове за сканиране за паметта и познавателните функции, както и измерване на размера на черепа. Резултатите показват, че пациенти с голям размер на главата по-добре при изпитванията на когнитивната функция. Всеки допълнителен сантиметър череп резултат от теста обем подобрява с 6%. По-голямата главата, толкова повече мозъка, казват учените, а това означава, че мозъкът е по-добре защитен от въздействието на клетъчна смърт.Човек не може да не по своя воля, за да се увеличи обемът на главата си, но можете да се създаде среда, в която мозъка на детето ще се развива оптимално. Подобряване на условията за развитие на деца в утробата си и след раждането увеличи значително мозъка резерв, който може да повлияе на риска от развитие на болестта на Алцхаймер в напреднала възраст и тежестта на симптомите на заболяването, учените заключават. Тъй като човек не е в състояние да контролира растежа на черепните кости, трябва да обърнат повече внимание на развитието на мозъка в детска възраст, съветват експерти.

Свързани новини:

Обикновено лекарите препоръчват редовно ходене като лесно, евтино, но ефективен метод за предпазване от заболявания на сърцето и кръвоносните съдове.

Проблемът с липсата на лекарства за лечение на сенилна деменция във фонов режим за увеличаване на честотата на това тежко заболяване кара учените да търсят ефективни методи за предотвратяване на заболяването. Един от тези "чудодейни средства" може да бъде правенето на любов.