Безопасни методи за това как да получите от кърлеж в дома

За да научите как да премахнете отметка в дома, той трябва да знае всеки възрастен, защото на неговата захапка никой не е имунизиран. Напоследък все повече и повече случаи са фиксирани поражение тези паякообразни. В допълнение, забавянето при такава ситуация не се препоръчва, както и побърза да се оттегли собствената си паразит, защото и в двата случая, последствията могат да бъдат тъжни в общото здравословно състояние.

Как да се извлече от кърлежиПремахване на кърлежи у дома най-различни начини, но не всички от тях са безопасни, тъй като често е кърлежа се отстранява половината (буквално). Затова Ви препоръчваме да се запознаят по-подробно с безопасен и прост метод е да премахнете отметката себе си. Друг разгледаме различните резултатите от процедурата на екстракция и процедурата за по-нататъшни действия.

Методът на усукване на паразита

Ако се случи така, че кърлежа е проникнала под кожата, че не се препоръчва да се забави. Когато е възможно най-добре да се потърси квалифицирана помощ в болницата. Но тъй като повечето от тези случаи се срещат в лоното на природата, и лекарят бързо да намерите не можеш, трябва да знаете как правилно да премахнете отметка от себе си или друг човек, с помощта на налични средства.

Как да се извлече от кърлежи

Вземете корема насекоми нишка и внимателно го развийте

Според статистиката, хората, пострадали кърлежите повечето от които са малки, но много опасно паякообразни. Те се активира при възникването на топлина, както и повечето хора имат почивка от характера. Ето защо ухапване от вредителя - често срещано явление. В този случай, те често не се откриват веднага след поражението, и все още е такава, че по случайност човек се разпада видимата част на паразита, което повишава риска от инфекция.

Основното нещо, когато премахнете отметката - това не му попречи да повреди или разделен на две. В противен случай, рискът от заразяване на хора значително се увеличи.

Днес, модерен фармацевтичен пазар представя специални устройства, с които добива на кърлежи в дома по-лесно. Тези устройства са добре известни - vykruchivateli акари, които имат следния вид, както е показано на фигура 2. vykruchivatel могат да се купят във всяка аптека.

Как да се извлече от кърлежи

Това устройство може да се закупи в аптеките

Значение използването им е, че те позволяват да се измъкнат от кърлежи най-близо до хобота си, и по този начин да го премахнете напълно. Устройството е проектирано така, че да се обърне насекомото точно, намаляване на риска от инфекция.

В допълнение към устройството идва в комплект от епруветка, в която отдалечен кърлеж по-нататъшното му предаване в лабораторията.

Необходимо е да се уверите, че да премахнете отметката - това е само половината от историята.

Други методи за извличане на кърлеж

Едно лице може да получи кърлеж подкожно и използване на растително масло, което има често винаги в къщата. За да направите това, те трябва да грес смазани секция, нашествие на насекоми, причинявайки кърлежа би било неудобно в животозастрашаващи състояния. Това означава, че това ще се създаде ефекта на задушаване, което ще доведе до насекомото без никакви действия, за да оставят кожата на повърхността. След това можете да го премахнете от тялото лесно.Как да се извлече от кърлежи

За да се почувства неудобно, отбележете достатъчно маслени капки

Някои експерти не препоръчват този метод, за да получите този вредител, като обясни, че чрез изкуствено задушават условия да доведат до смъртта на кърлежа, което управлява всички повръщат вътрешните им съдържание. Това значително увеличава риска от заразяване на хора.

Вземи опасни насекоми, можете да използвате друг цялата налична обект - силна нишка. За да направите това, вие трябва да го изгради от примката, която трябва да се постави около вредителя. Или можете да направите няколко конец се обръща на насекомото.

Когато отметката е uhvachena здраво, просто трябва да го измъкне от фокус движения.

В действителност, този процес е доста дълъг, защото един идиот премахване на опасни вредители. Не се препоръчва да използвате този метод за извличане на малки червеи, тъй като ще бъде трудно да улови нишката.

Как да се извлече от кърлежи

За да манипулира подходящ инсулинова спринцовка

Ако отметката не е имал време да се изкачи дълбоко в кожата, е възможно да се получи чрез спринцовка. Предварително напълнена спринцовка трябва да се режат и след това вакуумно формоване около паразит. При този метод има малък недостатък - освен рани от ухапване от насекоми, след процеса на екстракция може да остави малък натъртване. По-подробно, този метод показва следната картина 3.

След успешно отстраняване на кърлежи от мястото на кожна лезия трябва да бъдат третирани с антисептични средства като йод.

Важно е да не се прекалява, защото може да изгори кожата. А инструмент, с която паразитът е отстранен и ръцете трябва да се измиват щателно.

Как да се извлече от кърлежи

В случаите, когато процесът на премахване на глава от кърлежи останаха под кожата, няма нужда да се паникьосвайте.

При констатиране на главата с хобот като проекция за да се отстранят остатъците, можете да използвате пинсета или се консултирайте с лекар.

Ако главата е оставен под кожата по-дълбоко, по кожата се образува малък абсцес. Като правило, останките от себе евакуирани от външната страна с гнойна течност.

Какво да правя след това?

След отстраняване на кърлежа и пълно почистване на кожата възниква въпросът: какво да правим с насекоми? Ако желаете да се прилага по отношение на болницата на инфекциозни заболявания, където се провежда изследването за инфекция, кърлеж трябва да се вземат, и мястото вече е разрешен какво да правя с него. Ако насекомо просто трябва да се отървете от, можете да го изгори.

Как да се извлече от кърлежи

В първия случай е важно да обърнете внимание на следните нюанси:

  1. Извади кърлежа трябва да бъде жив, когато изпращате до лабораторията.
  2. Паразитът не може да се смазват с всякакви средства, включително растително масло.
  3. Те трябва да се поставят в контейнер за хартия, които първо трябва да бъдат леко навлажнена с вода. Тези условия ще запази живота по време на транспортирането кърлеж.
  4. Насекоми трябва да премине преглед не по-късно от 48 часа след екстракцията.

В допълнение към описаните методи и общи предпазни мерки, полезно да се знае дори и с действията, препоръчани от Министерството на здравеопазването, в случай на откриване на кърлеж по тялото:

  1. Премахване на паразита много внимателно, опитвайки се да не счупите хоботче, които обикновено е заключен дълбоко под кожата.
  2. При премахването на ръцете ви трябва да улови насекомо пръсти, предварително увити с марля. Или можете да използвате пинцети. Основното нещо - да се разбере от кърлежи най-близо до главата си. Дръжте той трябва да бъде строго перпендикулярно на кожата, и трябва да се върти около оста, като по този начин го издърпате.
  3. След процедурата по отстраняване е необходимо да се дезинфекцират ухапване подходящ за тази течност, като например йод, алкохол, водка.
  4. Ръце и инструменти също трябва да се измие и внимателно обработени.
  5. Извлечен кърлеж трябва да се унищожи или да ги доведе до лабораторията за определяне на липсата или наличието на вирусен енцефалит му.

Как да се извлече от кърлежи

Издърпайте кърлежа трябва да бъдат внимателни, тъй като му хобот здраво закрепен на кожата

За лезии на проблема с кожата кърлеж е важно да се вземат на сериозно, наясно с опасността от тези насекоми за човешкото здраве.

Ако не вярвате, че в действията си и успеха на възстановяване е по-добре да се възложи на този проблем лекар.

Не се препоръчва в такива случаи, да експериментират с традиционните методи, по-добре е да се използва специално проектиран, за да премахнете отметката средства се продават в аптеките.

Кожни акари при хора

Какви са кърлежи