Белите кръвни клетки в намазка повишени

Показания за анализ

Анализ удар - първия етап от лабораторна диагностика на гинекологични заболявания. Като цитонамазка, изпълнена в подозира гинекологична патология с присъствието на следните симптоми: • усещането за болка, парене, сърбеж на вагината се увеличава по време на полов акт;
 • болка, парене по време на уриниране по уретрата (уретрата);
 • анормално вагинално течение;
 • менструални нарушения.

Често, петното е взета от клинично здрави жени, като профилактична мярка в рамките на медицински прегледи. В тази връзка, се препоръчва намазка най-малко 1 път на 3 месеца. Изследването препоръчва намазка след продължителна употреба на противовъзпалително, антитуморно и хормонални лекарства. По време на бременността натривка е взето веднага, когато се регистрират с лекар акушер-гинеколог-гинеколог по време на първия триместър, не по-късно от 12 седмици. При липса на патологични промени в повторното разследване се извършва в по-късните етапи - в 30-та седмица на бременността.

Методи за анализ

В небременни жени намазка се препоръчва в първите дни след спиране на менструацията или точно преди неговата поява. Разбира се, ако състоянието на пациента се нуждае от незабавни диагностични и терапевтични мерки, петното се приема по всяко време. Въпреки това, по време на менструация намазка е силно нежелателно поради минимум обективност на резултатите.

Нарушаването на метода на тампоните може да доведе до така наречения фалшиви положителни резултати - повишени бели кръвни клетки в намазка в отсъствието на обективен патология. В други случаи, а напротив, когато съществуващите заболявания левкоцити в намазка са нормални. За да избегнете това, правата на жените да се подготвят за вземане на намазка трябва да се спазва.

Тези правила включват:

 • прекъсване на лечението - общо и локално действие една седмица преди тампона;
 • изключение интимен контакт в продължение на 2-3 дни преди анализ;
 • 2-3 часа преди събирането на материал не уриниране.

Интимен тоалетна проведе в нощта преди само с топла вода, без никакви системи за напояване и хигиенни продукти, които също са изключени за 2-3 дни преди тампоните. Самата процедура е почти безболезнено тампон. По време на таза изпит "в огледалото", т.е. с помощта на метални или пластмасови дилататори лекар, като стерилен еднократен шпатула намазки от различни секции - вагинално стени меатус, цервикалния канал.

Така полученият продукт се поставя върху слайдове и изпратени в лабораторията. Очила са с латински букви по секции, взети материали маркирани. C (шийката) - цервикалния канал, U (уретрата) - външен отвор на уретрата и V (вагината) - вагинална лигавица. В лабораторията, съдържанието на тампона се оцветяват и се изследват под микроскоп.интерпретация на резултатите

Като правило, отговорът идва след 1-3 дни, а понякога - в деня на вземането

Какво означава на белите кръвни клетки в натривка
цитонамазка. Нормалното ниво на белите кръвни клетки в петното, не трябва да надвишава 15 в зрително поле, а в някои области тя е дори по-малко. Например, материалът е 5-10 U норма в областта на оглед и V материал - 10-15. Във всеки случай, превишението на тази цифра над 15 трябва да пазим.

Какво означава това? Долната линия е, че белите кръвни клетки, наречени бели кръвни клетки в уретрата вагинален и цервикалната слуз присъства при здрави жени, но в малки количества. Както и в други тъкани, където те изпълняват защитната функция за неутрализиране патогени, отстраняване на чужди токсини, метаболитни продукти. Под влияние на различни външни и вътрешни негативни фактори се нуждаете за тези функции, и съответно, увеличава в левкоцити - броят им се увеличава.

Защо се увеличава белите кръвни клетки?

Водеща причина - е възпаление на женски урогениталната система.

По същество това е възпаление на вулвата и вагината (затлъстяване, вулвовагинит), шийката на матката (цервицит), тяло на матката (ендометрит) и нейните придатъци (аднексит), уретрата (уретрит). И в повечето случаи възпалението е инфекциозен характер. В ролята на инфекциозен агент могат да действат бактерии (бледо Pallidum, gonococcus, Ешерихия коли), вируси (цитомегаловирус, херпес), гъби (Candida), протозои (Ureaplasma, Chlamydia, Mycoplasma). В този случай, не е задължително да се предава по полов път инфекции.

Колкото по-инфекциозен възпалителния процес, толкова по-голям броят на левкоцитите в намазка. Понякога, когато естеството на гнойни секрети, бели кръвни клетки под микроскоп обхващат целия зрителното поле. Бременни увеличение на левкоцитите може да показва активиране на "спящ" инфекция. Тази инфекция по-рано не се прояви, но се засили поради по-нисък имунитет поради бременност.

Има и други възможни причини за повишеното съдържание на левкоцити в натривка при жените:

 • dishormonal нарушения;
 • доброкачествени и злокачествени тумори на урогениталната система;
 • дисбиоза вагината и черва;
 • често стрес;
 • тежки съпътстващи заболявания на други органи и системи;
 • системно прилагане на някои лекарства.

Някои напълно здрави жени, които живеят оживен сексуален живот, може би по-умерено нарастване на броя на белите кръвни клетки в гинекологичната намазка - до 20-25.

Клиничното значение на

От всичко това следва, че самото увеличение на белите кръвни клетки в клеветническа не може да се съди за наличието и характера на заболяването. За откриване на инфекция намазка микроскопия - също не най-добрият метод. Като цяло, специфичността на гинекологични намазка като лабораторен метод е минимална. Но само цялостна диагностика позволява правилната диагноза и да предпише подходящо лечение. След лекува болестта, а не симптомите им. След успешното премахване на левкоцити патология ще бъде върнат обратно. Следователно, увеличаването на броя на левкоцитите в натривка е индикация за по-задълбочено бактериологични, серологични и имунологични изследвания.

Там пише, че причините могат да бъдат различни. Може би това е хормонално. Без пари няма по никакъв начин. gormnalnoe цена 8t.r. Същото проучване Без пълно проучване на третирането не може да помогне за дълго. защото лекарството не е действал от причината, но в проявата. Имаме нужда от нормален лекар. Ако лекарят без пълно разследване на скъпо лечение, предписано, то най-вероятно ще вързан в рекламирането на наркотици на различни фирми и е разположен на pullbacks от производителите.