Батист какъв плат състав, описание, мнения (10 снимки)

Изискан и изтънчен, светла и просторна поляна е едно от най-красивите материи.

Нежност докосване на тази тъкан е сравнима с дъха на пролетта бриз и съвършенството на моделите може да направи в живота на собственика си невероятно усещане приблизителна към аристокрацията на Средновековието.Историята на възникването на морава обвита в много легенди и исторически факти. Според една от версиите, тъканта се появи в Европа, благодарение на индийските търговци. който донесе на плат ръчно изработени богатите европейски дами.

Невероятната красота на картини, придобити от съдебни дами шият прекрасни бални рокли, деликатно бельо и спално бельо.

В производството морава на тринадесети век започна и във Фландрия. тайната на вземане на най-деликатен и траен тъканта може да разгадаят наследствен тъкач Жан Батист Cambray.

Впоследствие, тъканта е обявен за първия си европейски производител. Трябва да се отбележи, че в някои страни, като Англия батиста батиста, наречена по аналогия с името на капитана.

Споменаването на отлични продукти на тази деликатна материя може да бъде намерена в романите на велики писатели, като носна кърпичка, вдигна Д'Артанян в "Тримата мускетари" на романа е направен от най-добрите ръчно изработени тревата, която в тези дни може да означава само едно - собственик на кърпичката принадлежеше да благородно семейство и е много богат.

Първоначално батиста на бельо се извършва ръчно усукани влакна. Материята е много скъпо, и тя може да си позволи да си купи само богатите и благородни хора.

Днес, производственият процес е значително подобрена, и тревата започва да произвежда в промишлени мащаби.

Описание и състав на тъканта

В днешно време, производството на тревни площи, установен в много страни. Тъканта е изработен от памук, лен или синтетични влакна.

Най-скъпата и висококачествена тъкан се произвежда в Белгия. Италия и Франция, разбира се.

Първоначално батиста, произведени без прилагането на тъкани модели. Сега произвеждаме отпечатан морава, което го прави много подобен на батик.

По вид на тревата е много гладка и приятна на допир, нежна и въздух. Видовото разнообразие позволява производството на този плат много продукти, като се започне с най-мекия бельо и завършва с изящни пердета и завеси.

Съставът на модерен тревата може да се променя. Използването на смесени влакна придават подобрена якост тъкан, и значително опростяване поддържане на готовите продукти.

Въпреки това, той счита за най-скъп материал, изработени от естествени влакна. ръчно свитите. Изделия от този плат, и днес могат да си позволят само избраните.

Доводи за и против

Заради своята красота и нежност Батист е намерил приложение в шивашката на много продукти. Материалът има редица предимства пред други тъкани:

  • Батист vozduhopropusknoy има висок капацитет. така нещата, изработени от този плат, лятна никога горещо.
  • Специфичното тегло на продукта на тревата е много ниска. Това означава, че носенето батиста неща удобно и комфортно.
  • Материята е много мека и приятна на допир, по тази причина батиста неща никога не предизвикват алергични реакции и раздразнение на кожата.
  • Въпреки лекота и въздушност на тъканта запазва формата си добре. така че нещата се шият от този плат не е опъната, не седнем и не се деформира след измиване.
  • При производството на тъкан използва специален тъкат вътък и основа, така че при рязане и шиене, тъкани ръбове не са поръсени.
  • Батист е много тънка, така че нещо от него е лесно да се отмие, изсъхне бързо и лесно да се глади. но изискват деликатно измиване.

производство

производство Батиста има свои собствени характеристики. За да се постигне идеално гладка материя трябва да се използва в специална прежда. В основата и вътъка трябва да е със същата дебелина.

По време на спиралата не трябва да бъде

удебеляване или изтъняване на косата. Тази прежда е произведен производители за единица продукция. Идеалният избор за производство на тревата е перуански и египетски памук.

Съвременната индустрия може да предложи на потребителите батиста с подобрени качества и характеристики. Този вид плат е мерсеризиран батиста.

Чрез третиране с натриев хидроксид и последващо измиване с вода на различни температури, тъканта придобива подобрена якост и износоустойчивост.Модерен потребителите могат да закупят отпечатва батиста. която често е сравнявана с батик. При производството на препариран плат, бродерии нанася върху тъканта, което го прави изключително морава изтънчен и изискан.

Днес Батист е широко използван.

Дизайнерите оценят този плат за простота, елегантност и невероятен гладкост.

плат сортове

На световния пазар има няколко типа на тези изящни материи и всички те са в състояние да очарова със своята красота и елегантност. Ето някои от тях:

Батист избелени

Батист какво е
Бельо от морава

Този плат е ярък белота. Той е идеален за зашиване на продукти като сватбени рокли, бебешки и детски дрехи (особено кръщенета комплекта), фини носни кърпички, нощници и бельо.

При шиене на изделия, изработени от избелени муселин често се използва ръчна бродерия. който придава на продукта уникален чар и елегантност.

Батист плавно

Този тип плат различава блясък и наситен плътен цвят. Този плат е като никой друг за шиене ленени покривки и празнично.

Бельо за фина батиста диша и абсорбира влагата. вземане на сън удобен и здрав.

Батист ръчкам

Батист какво е
Роклята на батиста

Цвят на картината в комбинация с бродерия направи този плат на индивидуално и наистина луксозни.

Рокли от такива тъкани могат да украсят и най-взискателния модата гардероба, защото съвременните модели на дрехи от този материал да изглеждат стилни и изискани.

Батист мерсеризиран

Този вид плат е подобрило якостни характеристики, устойчивост на износване и устойчивост на боите.

Тези подобрения позволяват използването на тъкани при производството на облекло, домашен текстил, интериорни декорации.

Как да изберем и къде да купя

Днес пазарът предлага голямо разнообразие от батиста материи. Най-скъпата и висококачествено тревата е произведен в Европа от памучни влакна, отглеждани на слънчевите областта на Египет и Перу.

При избора на плат поглед към състава. Основният компонент трябва да е памук или лен.

Онечистванията могат да бъдат естествени и синтетични. Дайте предимство на естествения състав на тъканта, в който случай продукти от морава са леки, дишащи и щадящи околната среда.

Особено внимавайте за структурата на плат за детски неща. Синтетичните влакна може да предизвика алергична реакция на кожата на бебето.

Купете плат може да бъде както физически и онлайн магазини.

Цената на тъканта може да варира значително в зависимост от състава и страната на произход. Средната тревата може да бъде закупен за $ 20 на метър. Въпреки това, той е приблизителна.

За пореден път ние се отбележи, че цената зависи от страната на произход, както и качеството на плата.

фото галерия

Батист какво е

Батист какво е

Батист какво е

Батист какво е

Батист какво е

Батист какво е

Батист какво е

Батист какво е

Батист какво е

Батист какво е

Роклята на батиста

Преглед на батиста

Батист отдавна ходил в семейния живот. Аз използвам постелки изработени от този плат. Просто страхотно. Топло през зимата, охлаждане през лятото. В грижата за малко капризен. Пране измиване при ниски температури. Ако си купя един бельо батиста, друг вече няма да го купя със сигурност!

Наскоро кръстен на сина кръстница даде батиста риза кръщелното. Момиче е красота! Бяла риза с бродерия изглежда просто великолепна. Синът ми е най-красивата на кръщенето. Сега искам да си купя бельо за себе си от морава. Надявам се, че съпругът ми ще оценят.

Никога не съм купил този плат. През цялото време мисълта, че е трудно да се шият, но преди семейна почивка реши да шият празнична покривка и салфетки. Батист избрали боядисани ярко лилаво и бежово. Шият се оказа, не е трудно, най-важното, за да използвате нова тънка игла. Покривката е много хубаво, всички гости бяха зарадвани. Сега искам да шият спално бельо.

В днешно време, всяка жена може да се отдадете на глоба нещо от тази деликатна прозрачна тъкан.

За да се използва плата за ушиване у дома, че е необходимо да се накисва в топла вода, изсушава се и се глади от лявата страна. При рязане за комфорта, което трябва да приложат кърпа марля.