Bait риба

Торене рибата с ръцете си
Стръв за риболов винаги е необходимо. Ако се извършва риболов, без стръв риба, тогава трябва да знаете, че губите голяма част от рибата, която може да хване. Покупка стръв - това е добро, но скъпо. Но ако се научите как да се направи стръв за риболов с ръцете си, можете лесно да го направи у дома си. Тази стръв ще ви струва по-малко, а обемът ще бъде повече. Тя е толкова често се случва, че стръвта на покупката се озовава в средата на риболов до голямо разочарование на риболовеца. В тази статия ще разгледаме принципа на подготовката на стръв за риба и най-добрите рецепти, които никога не успяват.Съставът на всяко домашно стръв за риболов

Качество стръв за риболов, изработени свои ръце, не трябва да бъде просто смес от най-различни съставки, както и да има определена структура, а именно:

 • Основа, които могат да бъдат част от примамката;
 • Нахранете предмети - което ще забави рибата на мястото на риболов за дълго време;
 • Добавки - ароматни вещества, които привличат рибата от всички краища на езерото до място на вашия риболов.

Основание за стръв. В основата на стръвта често се всички направени от най-евтините компоненти, за да получите добра сума на стръв най-евтин и в същото време, този компонент ще служи за привличане на риба. В основата на домашно стръв може да бъде също и годни за консумация, т.е. едновременно изпълнява две задачи - да привличат рибата и я държи на мястото на вниманието. Ролята на фондации могат да изпълняват:

Фуражни елементи. Елементи в емисиите са предназначени да пазят рибата при риболов. Ако рибата ще подходят атрактивна миризма, но нищо не годни за консумация не е открит, той ще отиде да търси храна в мястото на съдържащ му. Следователно, тези рибки и трябва непременно да ви даде това, което тя отиде - храната. След това рибата ще бъдат привлечени в дългосрочен предене място и ще трябва да си стръв, с която рибата не могат да откажат да предложи само.

Ролята на хранителни продукти в примамката може да изпълнява всякаква стръв за риболов, както растителен и животински:

Добавки. Ароматни добавки играят много важна роля. Те привличат рибата с най-отдалечените части на резервоара. Когато рибата се приближава тя вече започва да мирише на основите на хранене и хранителни съставки и е подходящ за омекотяване на мястото, тъй като кола маска апетита. Такива добавки могат да служат като примамка:

 • слънчогледово масло;
 • анасоново масло;
 • коноп масло;
 • сок от чесън;
 • печени слънчогледови семена;
 • кондензирано мляко;
 • кисело мляко;
 • Мед и др.


Рецепти Стръв за риболов

Когато разбра какво съставки могат да бъдат използвани за стръв, и каква роля всеки един от тях ще извърши, че е време да се запознаят с рецепти-примамки, които показват някои големи риболов. Нищо сложно в подготовката им не е налице, разходите са минимални, както и размера на стръв ще бъде точно така, както искате. Да започваме.

Всеки стръв се прави повече или по-малко правилно, той има право да съществува. Но има и рецепти за примамки, които имат предимства пред други. Например, лекотата на получаване, ниска цена, лесна употреба, ефективност. Тази рецепта ли, че сега, съдържа всички тези предимства. Тази стръв е идеална за шофиране в яслите или точката на улова.

Примамките се състои само от 2-съставки:

Торене рибата с ръцете си
Просото може да се купи във всеки магазин за хранителни стоки, и чука пържени торта на пазара. Много евтин и ефективен. И най-важното, че тази стръв може да придобие много, прекарва една и съща сума, каква част от пакета за покупка на стръв, която ще бъде по-слаб и ефективност, както и силата на звука. Освен това, не всяка покупка качество стръв, а понякога и това се случва, че тя е напълно пригоден за напълване на захранващите корита, въпреки че е бил купен за вършене.

Начин на приготвяне. Слагат гърне с вода върху огъня. Ще чакаме, докато дойде до възпаление и се изсипва просо. Просото е необходимо да се излива 2 пъти по-малко от излива водата. Две кутии от вода - един от просо. Просото се приготвя, докато напълно се свежда далеч вода. След това изключете котлона и се запълнят по-горещо просо торта, цялостно смесване. Makukha добави в окото, трябва да получи много вискозна консистенция на въдицата, че е подобна на глина.

Препоръчително е да се направи стръв за риба в деня преди. Това означава, че ако отидете на риболовно пътуване през нощта, а след това се готви стръвта през нощта. До сутринта на съгласуваност нея може да се промени и ще трябва да добавите към него вода или Makukha да се постигне точно последователността, която е необходима. Въпреки, че тя може да бъде лесно да се направи директно на риболовно пътуване.

Тази рецепта е по-сложна и се състои от няколко компонента. Той, както и първата рецепта универсален и подходящ за хранене риба. Много добър, ефективна рецепта стръв, че не само да привлече рибата от далечни точки на язовира, но и да го запази за дълго време, за да укроти място.

За подготовката имаме нужда от следните съставки:

 • просо - 300 грам;
 • ориз - 300 г;
 • галета - на окото, за постигане на желания вискозитет;
 • Канела - 1 чаена лъжичка;
 • ванилин - 1.5 опаковки;
 • захар - 150 грама;
 • Сол - 1 чаена лъжичка;
 • мляко на прах - 1-3 супени лъжици;
 • сурови кокоши яйца - 2 броя.

Получаване. Подгответе тази стръв за риба, колкото можете в тенджера на печката, или в двойна котел. Подгответе се, както следва: ние се изсипва в тенджера с 1 литър вода, заспива веднага мляко на прах, ванилия, канела, захар, сол и разбъркайте добре всички. Сега е възможно в нашата "супа", за да излее просо и ориз. Разбърква се и се вари в продължение на около 40 минути или докато заври и вода. Докато варено стръв, можете да размахване яйцата и ги добавете към каша бъде около 15 минути, преди да е готов и разбъркайте добре.

Е, аз искам да кажа в заключение. Сега знаете различните рецепти, как да се направи стръв за риба с ръцете си. Една рецепта е много проста, другата е малко по-сложно. Опитайте и това и това. За мързеливи, а бюджетът е добре първия вариант, но за тези, които обичат да правят такива неща, че ще бъде интересно да се подготви втора версия на стръвта. И двете от тези примамки - доказани възможности и винаги донесе добри резултати. Сега трябва само късмет риболов и риболовни умения. Успех риболов!

Моля оценете статия: