Backlit клавиатура с ръцете си онлайн интересни и полезни

Backlit клавиатура с ръцете си

Отличителна черта на този дизайн е лекотата на производство, ниска цена и бърз достъп до материали, практичност и невидимост. Блокът за задно осветяване е фиксиран в долната част на масата, и като беше на държавно ON, много добра осветява клавиатурата и "okoloklaviaturnoe" пространство. Б, тъй като по това време, когато трябва да осветите клавиатурата, обикновено е винаги включена като източник на енергия за единица подсветка ще бъде на компютъра.Подсветката на клавиатурата със силата от компютърни портове

Първо, някои от материалите и частите, които се използват при производството на строителството. Източниците на светлина се използват светодиоди, дължащи се на тяхната надеждност и ниска консумация. Използвах осем ярки светодиоди синкаво сияние 3,5 мм в диаметър: току-що влезе в магазин продава радио части, и да купуват тези, които ми хареса. Избран на следните принципи: цвета на светлината (на разположение в почти всички цветове на дъгата), най-малкия възможен размер и захранващото напрежение (необходими светодиоди са постоянно осветени при напрежение около 3 волта, това, между другото, повечето, случаи, задвижвани от 12 волта, използвайте в тази конструкция, считам непрактично). Марка светодиоди, за съжаление, не мога да назова, защото дори продавачите сами не го знаят, за броя (8 бр) ще бъде обяснено по-долу. Тестовете показват, че избраните светодиоди много ярка светлина при напрежение от 3 - 3.5 волта, долния праг за луминисценция от порядъка на 1.8 волта. Много е важно да се купи светодиодите наведнъж всичко на едно място, което ще създаде най-малко някои някои гаранция, че всички те ще блясък при същата яркост в същото текущото потребление.

Backlit клавиатура с ръцете си

И все пак трябва да закупите всеки превключвател (ключ) на двете позиции - "за" и "изключено" са избрани като основа на минималните размери. Както корпуса използва за блок за задно осветяване дължината на каналите за електрически кабели на. Тя може да бъде закупена от магазин за електроника, на практика за жълти стотинки. Размер (ширина х височина) кутия Изберете най-ниската възможна, погледнете няколко опции и изберете този, който ще ви костюм. Между другото, тук е възможно да се включи фантазия и да използва тялото като нещо друго, с правилния размер. Спрях на електрическата кутия, поради своята достъпност, да се измисли нещо по-специално, не искам: той все още е на корпуса на подсветката под мивката ще бъде почти незабележима.Е, сега най-важното нещо: за храненето даден проект. Както бе споменато по-горе, светлините ще бъдат захранвани от един от периферните отвори на компютъра. По принцип опциите може да е малко, но е по-добре да се съсредоточи върху две: USB или IEEE1394 (FireWire), тези портове са в почти всеки компютър. Всичко зависи от това коя от тях е по-малко търсене на вашия компютър. Аз, например, почти всички USB портове са заети, но има няколко свободни един FireWire, въз основа на който в продължение на електрозахранването и е била избрана IEEE1394 (вж. Графиката по-горе). Изходното напрежение на компютъра FireWire порт е 12 волта, това означава броя на светодиодите използвани. В поредица свързване на 4 броя (всяка при напрежение около 3 волта) получаваме 12 волта ценени. За по-равномерно осветление "okoloklaviaturnogo" на място, желателно е да се увеличи броят на светодиоди, и следователно получи фигура 8 (свързан паралелно с две последователни групи от по четири светодиоди във всяка група). Веригата на всяка следваща верига включва резистор (R1 и R2 на резистентност верига - в моя случай 510 ома 0,125 w) резистори ограничават ток, преминаващ през светодиода (в моя случай на ток е 5 mA за един сериен верига на общата консумация структура - десетma че , въз основа на силата, ни дава 0,12 W), промяна на тяхната устойчивост да вземете необходимата яркост.

Шофиране подсветка за клавиатурата, задвижвани от USB порта, тя ще изглежда по различен начин:

Броят на светодиоди, в този случай, може да бъде всеки (важно да не се претоварва USB порт): Важно е във веригата на всеки един от тях, да се включат текущата ограничаване на резистор в серия. Чрез промяна на съпротивлението на резистора, то е възможно да се получи необходимата яркост. Когато наименованията на данните, на ток през светодиода, като в първия случай се ограничава до ниво 5 ma в крайна сметка общото потребление се равнява на 40 mA или 0,2 W по отношение на мощността.

Устойчивост рейтинги в първата и втората вериги са приблизително като се обърнаха с моите досегашни светодиоди с яркостта на светене, комфорт, отново, за мен, но може да има малко по-различно значение. Най-хубавото е, по време на настройка, свържете сглобени верига за външна 5 V или 12 V, съответно, да се тества ефективността и, ако е необходимо, за да изберете яркостта на светодиодите, и едва след това свържете устройството към компютъра.

Основната идея на проекта на блока за задно осветяване може да се получи, като погледнете в снимки (кликнете на снимка - изображение, увеличено ще се отвори в нов прозорец). За да се свържете с компютър, с помощта на стандартни кабели (в първия случай на IEEE1394 6pin кабел - 6pin, на снимката по-горе, във втория USB A - USB А. От една страна конекторите са изрязани, тел нарязани на желаната дължина и са запоени към желаната точка от веригата Неизползваните проводници трябва да бъдат внимателно. изолира един спрямо друг и от блиндиращия оплетката на кабела.

Backlit клавиатура с ръцете си

Backlit клавиатура с ръцете си

По принцип, както можете да видите, нищо сложно в проектиране и монтаж не, просто бъдете търпеливи и внимателни. Още веднъж искам да ви напомня: първо включване непременно произвежда от външен източник на захранване, чек, регулиране на яркостта, и т.н. Събрани структура затегнете винта на дъното на таблицата, най-добре: за по-добро отразяване на светлината повърхност на това място можете да поставите върху лепилото с алуминиево фолио. След това свържете устройството към компютъра и да се забавляват, да се насладите.