Aureus в детските симптоми и основната същност

Стафилококус ауреус бактерия е доста често при деца, но инфекция с определени щамове на вида се намира в достатъчно мощен поток. Медицина Известно е около 27 щамове на стафилококи, но само 4 от тях са с реална опасност за хора от всякаква възраст. Не трябва незабавно да се паникьосвайте. Вие трябва да се консултирате с вашия лекар, за да се определи колко добре бебето ви е заразен с изглед стафилокок.Стафилококус ауреус: общи разпоредби

Aureus в децата от това, което

Под Staphylococcus се разбира микроорганизъм на Staphylococcaceae семейства (от гръцки. "Зърно"). Стафилокок бактерия, наречена заради формата на структурата на клетката, които са родени във формата на топка. Те са разположени компактно заедно като лоза. Опасността се състои в способността на микроорганизмите да произвеждат и секретират патогенни органични компоненти (компоненти токсично съединение и ензим), нарушаващи здравословен живот активност на целия организъм. Sick патогенна инфекция е най-лесният за деца. Това, че те често се свежда имунен отговор на агресивни външни фактори.

Чести случаи на "съседство" стафилокок инфекция с Salmonella или E.coli, в присъствието на силна дисбиоза. Основната причина за бактериална инфекция при деца е да се намали защитната функция на имунната система.

Форма на инфекция може да бъде различен (временно или постоянно). Носители на стафилокок бактерии могат да се подават и на болни и здрави хора. Заболяването се изпълнява в различна степен на тежест, поради различната класификация на патогена.

Поради образуването на токсични ензими Staphylococcus може да доведе до сепсис, менингит, множествена абсцес, възпаление на меки и твърди гноен характер, възпаление на белите дробове.

Заразените новородени често претърпяват обширна сепсис, поради максималната обобщение, и прогресия на възпалителния процес. Стафилококови прониква инфекция и се развива не само в коремната част на червата, но също така и в твърди тъкани (кости, хрущял), на кожата, в устата и носната кухина, дихателния тракт в права и обратна посока.

Щамовете от стафилококи показват невероятна устойчивост на най-модерните антибиотици. така че има рискове в развитието на детето на възпалителния процес с образуването на вътрешни и външни огнища на абсцес. Важно е да се навременното откриване на болестта, да определи вида на патогени и да започне незабавна адекватна терапия.

етапи Видове ауреус и развитие по време на инфекция

Aureus в децата от това, което

Децата са най-податливи

Aureus при деца, включително и най-ранна възраст, не е достатъчно често, тъй като лидер сред всички заболявания на инфекциозен характер. Бактериален характер на заболяването може да обхване цялата група на органи и системи:

 • увреждане на дихателните пътища (нисш, горен)
 • дисфункция на стомашно-чревния тракт (пълен, частичен)
 • възпаление на твърда и мека тъкан
 • инфекция на пикочните пътища

Бактериите са идентифицирани с бактериологично изследване на изпражнения, разширен тест биохимична кръв. когато ожулвания повърхността на увредена кожа. Медицински тактика е многоетапен подход към проблема, както и продължителността на възстановяване е пропорционална на пренебрегване на състоянието и вида на стафилококови щамове.

сапрофитни стафилококи

Този вид инфекция е рядко се диагностицира при деца и се счита за най-малко опасно заболяване. Основни лезии - пикочната система, включително кожата и мукозни тъкани. Когато възлага на навременно и адекватно лечение. след това да се отърве от заболяването може да се случи за няколко дни.

Staphylococcus Epidermidis Type

Инфекцията може да зарази кожата и лигавиците. То се намира в очите, в носа, във вътрешната гърлото. От болестта са склонни да се деца в послеродовия период, в състояние на недоносени, с понижен имунитет. Наличието на Staphylococcus Epidermidis вид лекарство, се счита за нормално и не представлява сериозна опасност за здрави деца. Ако здравословното състояние на детето не страда, а след това назначава само местна терапия.

стафилококус ауреус

Aureus в децата от това, което

Тя представлява сериозна заплаха за човешкия живот и здраве. Особено тревожна за дете. Налице е погрешно схващане за съществуването на стафилококус ауреус само в чревната кухина. Едно по-задълбочено лабораторни изследвания се установи, в устата, върху кожата, в анализа на изпражнения. Когато на фона на сегашното благополучие на детето ауреус остава един и същ, а след това да предпише лечение, непрактично, само тялото се бори с вредните микроорганизми.Лечение на бактериална инфекция - дълъг и труден случай. Това се дължи на силно резистентни патогени:

 • бактерии се поддържа до температура от около 800 градуса 15 минути
 • ауреус не могат да бъдат излекувани с мнозинство от най-силните лекарства
 • при сушене поддържа жизнеспособността на до шест месеца
  резистентни към разтвор на хлороводород или дори натриев

Заслужава да се отбележи, че не всички видове стафилокок неблагоприятно влияние върху човешкото тяло и да причинят патогенни промени. Ако имунен отговор, защитена от деца и високо, докато здравето му може да остане непроменена дори и с най-малката превишението на нормални съдържание на бактерии. При инфекция с деца Staphylococcus ауреус ранна възраст, или неонаталния период трябва да се потърси незабавно медицинска помощ, последвано от хоспитализация.

Симптоматично комплекс и специално прояви на инфекция

Бактерии Staphylococcus в зависимост от вида и локализацията на инфекциозни огнища има различни клинични признаци. Споделят обща локални и общи симптоми на инфекция, всеки от които могат да бъдат изразени в определена интензивност.

Местните симптоми на стафилокок

 1. Кожни обриви като абсцеси (циреи, абсцеси). Често се диагностицира при деца в носа и гърлото. На сериозни прояви на заболяването показва появата на големи петна, антракс и други кожни лезии.
 2. Organic слуз примесени с гной (слюнка, сополи). Наличието на симптоми, характерни за лезии на лигавицата на дихателните пътища по връзката надолу и връзката нагоре.

Най-честите симптоми на Staphylococcus при децата

 1. Проблеми, свързани с тежка интоксикация. Силно главоболие. висока температура, включително стройност около 37,3 градуса. Детето може да изпита прекомерно зачервяване или бледност на кожата. В резултат на тежка интоксикация при деца е почти винаги обилно повръщане и чувство на постоянен гадене.
 2. GIT дисфункция, изразен като стол омекотител, увеличаване на коремната обем, натрупването на газове в червата и други прояви.
 3. Алергичен отговор и отделителните продукти от окислителните ензими, получени активност.

Симптомите на инфекция стафилокок при децата в носа и устата

Aureus в децата от това, което

Локално лечение антибиотик

Тези анатомични обекти най-често на мястото на локализация на стафилококова среда. Това се дължи на функцията проникването на бактерии, тъй като децата страдат всички патогенни организми в устата му. Причината за инфекцията може да бъде типичен неспазване на хигиенните или лоши преработени плодове и зеленчуци. Жизнените функции носа токсичен флора провокира синузит (възпаление на максиларния синус).

Инфекция, най-вече се проявява в състояние на остър катарален ангина, улцерозен стоматит, тонзилит за текущо тип:

 • силна болка в гърлото
 • подуване област бадемово синус, сливици зачервяване
 • лезии в устата под формата на белезникави рани (изразени стоматит)
 • затруднено дишане (оток на лигавицата)
 • подбор на органична течност с кръв или гной
 • неразположение, както и общи признаци на интоксикация

Стафилококови бактерии в червата

Ако инфекцията започва да се размножават бързо в чревната кухина или на стените му, неизбежно ще бъде последвано от силна реакция на стомашно-чревния тракт под формата на остър колит, последвано от повишаване на ентероколит. Основните симптоми на чревни лезии:

 • болка в епигастриума областта на неизвестен локализация
 • интензивен характер на болка, скитащи или спукване
 • силно чувство на тежест, увеличаване на газ, подуване на корема
 • изпражнения съдържа кръв примесено или гноен включване
 • появата на фалшиви спешност на червата, меки изпражнения или запек
 • гадене, повръщане, обща липса на енергия може да се увеличи на температурата

Проявите на патогенни организми Staphylococcus група от много разнообразна и изисква внимателен медицински анализ. Децата могат да издържат дори и тежки форми на бактерии, като стафилококус ауреус, но само при условие здрава имунна защита. Във всеки от първите прояви на симптомите и признаците на неговите усложнения трябва незабавно да се потърси помощта на специализирани експерти.

Диагностика мерки и методи за лечение

Aureus в децата от това, което

Превенция - най-добрият начин да се предпазите

За идентифициране на патогена и определяне на правилната диагноза се определя редица лабораторни тестове за изследване на биологичен материал (кръв, изпражнения, урина, навита с повърхността на остъргване). В момента на откриване на Staphylococcus изследва кърмата (в естествената си хранене). Ако тестовете дават положителен резултат, а майката продължава да кърма на фона на специалния терапевтично лечение. Този подход ни позволява да се възстанови детето.

Ако бебето показа конюнктивит. след това от лигавични очи ограда извършва гноен материал. По подобен начин се съобщава с обрив на кожата. Ако инфекцията засяга лигавицата на носната кухина и устата, докато проби от гърлото и носа на детето са взети директно в стените на лабораторията веднага. Това подобрява качеството на научните изследвания и на точността на данните.

Стафилококус ауреус се обработва само с антибиотици. След диагноза и откриване на заболяване лекар избира група от лекарства. може да има положително въздействие върху подобряването на състоянието на детето. Допълнителна проведе регенеративната терапия и настъпва възстановяване.

Продължителност на заболяването зависи от формата на стафилококи. Поражението на стафилококус ауреус може да доведе до тежък сепсис и изисква хирургическа намеса. Главният ключ към успешното лечение - точна диагноза въз основа на клиничната картина и адекватен подбор на медицински курс на антибиотици.

 • след успешното раждане е важно възможно най-скоро да бъде изписан от болницата
 • значително ограничаване на контакта на новородените с други хора
 • основни хигиенни правила майка с бебе

Staphylococcaceae има много щамове, но само някои от тях може да причини сериозна вреда на здравето на детето. Родителите са важни за наблюдение на начина на живот на детето и да се предотврати инфекция по всички възможни начини. При първите признаци на инфекция не трябва да се лекувам самостоятелно, защото диагнозата на болестта се извършва само лабораторен метод.

Предупреждение, Горещи оферти!