Aureus при деца причини, симптоми, лечение, последствията

Aureus в децата от това, което
Въпреки факта, че днес много деца в различна възраст стафилококова инфекция е открита, родителите, тази диагноза е много страшно. Това се дължи на по-ниска степен на информираност на населението за заболяването и разпространението на митове за това различно съдържание. В действителност ауреус опасност за децата, се определя от вида и степента на бебето имунитет. Това не е толкова страшно, колкото изглежда на пръв поглед.Причини за възникване на инфекция

Причини за възникване на инфекция стафилокок могат да бъдат няколко.

Причината за тези инфекции при децата често се превръща в намален имунитет. Ако едно дете е силна, здрава, подправена, по-рядко се поддават на настинки, едва ли патогенни микроорганизми могат да го счупят. И тестове понякога показват наличието на бактерии в организма, но няма прояви: силна имунна система се успешно ще се справят с тях. Но отслабени дете може да стигне до болницата. Но тук, с навременно лечение, и на сегашното ниво на опасните последици от лекарство може да бъде избегната.

Вторият честата причина за стафилокок при деца - липсата на хигиена. Бактериите живеят където мръсотия, и детето винаги е трудно да се получи да си мият ръцете преди хранене и не се влачат в устата на всички, че ужасно двамата. Отслабена имунна система, заедно с липсата на стерилност позволи на заболяването предимство.

Staphylococci може да се погълне от детето след контакт със заразено лице, освен това може да стане чрез прекъснатата, повредени кожата и лигавиците.

Носачите патогени могат да бъдат кетъринг персонал (ако е възможно заразяване чрез диетата) или медицински персонал, ако едно дете, например, в болница, където той извършва инжекции и процедури. Насекоми, също са носители на болестта, така че е важно да се справят zelyonkoj разтвор на сода или на мястото на техните ухапвания.

След като се появява инфекция, е желателно да се навременно откриване на вражески микроорганизми. Дали това е възможно, без анализи?

Симптоми и признаци на стафилокок при децата

Aureus в децата от това, което

Най-точната картина на заболяването могат да се дават само bakposeve: броят на открити стафилококи се изчисляват и се сравнява с определени норми. Едва след това се възлага на подходящо лечение. Но когато е необходимо да се вземат тези тестове?

Фактът, че различни видове стафилококи засягат различни системи и органи, маскиран като съвсем обикновени, дори и познати на много заболявания. Техните признаци и симптоми са първични, принудени да търсят помощ в болницата. За всякакъв вид инфекция се характеризира със следните симптоми:

 • летаргия;
 • липса на апетит;
 • диария;
 • повръщане;
 • треска - не винаги.

Вече в зависимост от вида на инфекция стафилокок на симптомите може да се различава:

 • Epidermidis често кожни лезии: различни видове дерматити, блефарит, циреи, циреи, екземи, акне, конюнктивит (в този случай, стафилококи разпространение върху кожата на лицето и дори в очите);
 • хемолитична оправдани на лигавицата на детето, така че симптомите на такава инфекция ще приличат на симптомите на възпалено гърло или настинка - кашлица, хрема, надраскан и възпалено гърло (в анализ bakposev е специален инструмент остъргване на носа и устата на детето);
 • сапрофитни деца не са намерени толкова често, но все пак и тя не може да се пренебрегва: това се отразява на пикочно-половата система, така че децата често се оплакват от болки ниско в корема, болезнено и често уриниране, както и в цистит (лабораторни изследвания показват, откриване на инфекции на пикочните пътища) ;
 • Стафилококус ауреус е най-опасните в тази верига, тъй като тя е в състояние да проникне в тялото и всяка серия има противовъзпалително, гнойни реакция, която едва ли е лечимо, представлява сериозна опасност за здравето;
 • често се наблюдава при деца храносмилателната разстройство, което води до ентероколит, дисбиоза, т.е.. инч (анализи трябва да показват наличието на стафилококи в изпражненията, което ще покаже проникването на инфекция в червата).


Родителите в този случай могат да бъдат само времето, което осъзнах, да се консултират с лекар, не прави самостоятелно лечение и надявайки се, че това е обикновена настинка. За обичайния хрема може да се крие стафилококова инфекция, която може да бъде открит само чрез лабораторни тестове, резултатите от които лекарят предписват лечение.

Лечение на детски инфекция стафилокок

Aureus в децата от това, което

Сложността на заболяването, които не се повлияват от стафилококи повечето антибиотици. Съвременната медицина все още използва мощни лекарства като действие, но след това отново капан: организъм антибиотични лекарства на детето не са желани. Ето защо, когато една малка фокус на инфекция, при липсата на сериозни заболявания, изпълнени с последствия, лекарите понякога успяват да лекува Staphylococcus деца без антибиотици. Какъв е той страхува от него?

 1. Първо, необходимостта да се гарантира стерилността на всичко, което обгражда малко пациента, премахване на замърсявания, които могат да бъдат опасни и полезно търговец почва за вредни микроорганизми. Необходимо е да се обясни на децата, че е важно добра хигиена.
 2. На второ място, protivostafilokokkovogo цел лечение - за подобряване на имунната система на пациента, така че да се справят със самата инфекция. Ето защо, се назначават различни имунни стимулиращи лекарства. Например, ваксинация. Ваксинирането срещу Staphylococcus не е включена в задължителен график имунизации в детска възраст, но лекарите в риск от инфекция понякога се препоръчва да го направя по-рано, когато микроорганизмите все още не са активирани.
 3. На трето място, назначени на тези лекарства, които са ефективни в борбата с болестите, причинени от стафилококи.
 4. Четвърто, лекарите съветват децата да се придържат към определена диета по време на ауреус, като заразна болест. В резултат на това се променя функцията на органите, е счупен енергия, вода и солеви и протеинови обмен, намалява нивото на витамини. Ето защо, в диетата на болно храненето на детето трябва да включва смилаеми храни (богати на протеини, въглехидрати, фибри, витамини), за да му предостави честата употреба на храната, но на малки порции и изобилие от напитки (чай с мляко или лимон, маса за минерални води, плодови напитки, бульон бедрата , сок, желе, плодове, ниско съдържание на мазнини ферментирали млечни напитки).

В зависимост от всеки отделен случай и лечение на Staphylococcus може да бъде различна. Що се отнася до народни средства за защита срещу тези бактерии, тяхното прилагане трябва да знае лекарят. При някои видове микроорганизми могат да се справят и билки билкова медицина като спътник на основния курс на лечение. Но с стафилококус ауреус тях сделка ще бъде много трудно.

Колко опасен стафилокок

Основната последица от стафилокок - разнообразие от заболявания, които могат да бъдат измислени само с трудни за лечение, в сравнение с общи заболявания, тъй като тези бактерии антибиотици не се страхуват. И ако с хрема, болки в гърлото, гуша и дори дерматит управляват възможните заболявания като бронхит, пневмония, гноен кожни заболявания и дори сепсис могат да доставят много мъки дете ще изисква дълго и задълбочено лечение.

Съвети за родители, чиито деца са били открити в стафилококи тяло, - да не се паникьосвайте, а не да измислят несъществуващи опасности в добро време, за да отидеш на лекар и да направи всичките си поръчки. Единственият начин да се справят с инфекцията и избягване на евентуални последствия.