Антивирусна терапия за хепатит С (Pvt) ефекти, противопоказания, странични ефекти

Антивирусна терапия на хепатит С се отнася до най-ефективните лечения на болестта.

Pvt го

Положителни ефекти на тази терапия се оценяват от 40% до 80%. Това зависи от няколко фактора: • генотип;
 • етаж;
 • възраст;
 • време заболяване;
 • и се използват други лекарства.

Основната цел на тази терапия - забавя развитието на вируса. Благодарение на нея, стабилизира кръвната биохимия и хистология подобрена клетка.

Още малко за вируса на хепатит С

Този тип, за разлика от HBV, е част от по-сложни и тежки инфекциозни заболявания. В хода на заболяването има трови цялото тяло, както и повредени чернодробните клетки, които са престанали да работят правилно.

Pvt го
Хепатит С се причинява от вирус, който влиза в тялото чрез преливане на кръв или друг контакт, например, татуиране, използването на пиърсинг спринцовка, промискуитет. Заболяването се развива в следните варианти:

 1. Ако вирусът се копира бързо, тя нанася чернодробните клетки (хепатоцити), който е замяна на белег хепатоцитите (съединителната тъкан) и тази нарушена чернодробна функция.
 2. Ако, обаче, постепенно развитие, регенеративен потенциал на намаляване на уврежданията.

Смята се, че хепатит С, който се простира с увеличение на трансаминази - нарушения на хепатоцитите в маркери - има голяма опасност за случаите, тъй като 70% от случаите те развият цироза, а понякога, болестта завършва със смърт.

Как да разпознаем хепатит С?

За да се диагностицира болестта в тялото, трябва да мине през изследвания, като например улавяне на кръвен и биохимичен АЛАТ, маркери и ELISA анализ от PCR. За точна диагноза е необходимо да ги вземе най-малко две лаборатории.

Пациенти с положителен кръвен тест за откриване на HCV РНК с помощта на PCR и IFA пасаж, за да гледате на динамичното ниво на хепатит ALT. Ако той е правилен, а след това на антивирусна терапия не е назначен. При тези обстоятелства, АЛАТ нива трябва да се контролират на всеки три - шест месеца.

Pvt го
Но трябва да знаете, че пряката връзка между изпълнението на трансаминазите (ALT и AST) и черния дроб травмата там. В тази връзка, ако АЛАТ и АСАТ е нормално, трябва да се подложи на щателна диагностика на състоянието на черния дроб. Тя се нарича чернодробна биопсия. Въпреки това, той не е на всички места. Но можете да използвате комбинация от кръвни тестове и Fibromaks FibroTest или черния дроб еластография с помощта на устройството Fibroscan, Благодарение на тези методи, може да се определи степента на фиброза на черния дроб.

Разделете ги на пет класа - от нула до четири. Изследвани, се определя дали хепатит В вирус терапия необходимо степен С. Ако две или повече, HTP е извънредна ситуация. Ако нула или един, намерението на лечението пациентът получава, заедно с лекаря, като се вземат предвид най-различни причини :. възрастта на пациента, пол, тегло и т.н., и най-важното - пациентът трябва да се коригират, за да се възстанови. Ако терапията лежеше, болните остава под грижите на хепатолог и веднъж на всеки три или четири години след степента на фиброза на черния дроб.Лечението се предписва само за увеличаване на фигура ALT отговор IFA (открити антитела срещу вируса на хепатит С) и положителен PCR анализ (намерено HCV РНК).

Имайте предвид, че антителата на вируса след заразяването се появяват постепенно, а в края на инкубационния период остават, независимо от лечението. Това означава, че ако не бъдат намерени антитела, тогава няма хепатит.

Как да се избегнат страничните ефекти в ПОО?

Както бе споменато по-рано, антивирусна терапия е токсичен. Поради това може да доведе до нежелани реакции: умора, главоболие, висока температура, загуба на апетит. За да ги избегне, използвайте тези съвети:

Pvt го

По време на преминаването на антивирусна терапия за хепатит C трябва редовно провеждане на лабораторни тестове за индикатори за наблюдение и техните промени.

Когато имате нужда да се възстанови лечение? Има случаи, когато антивирусната вирус на хепатит С терапия е неефективна. Това се случва при някои пациенти:

 • тези, които не са се повлияли от предписаното лечение;
 • тези, които са се поднови развитието на вируса на C по време на лечение;
 • тези, които са получили рецидив след лечението.

По принцип рецидив настъпва в рамките на първите 12 дни след закрита лечение. Благодарение на повторно лечение SVR увеличава с 20-40%, но само една десета от пациентите. За ефективност, повторно възпалителна терапия прилага пегинтерферон и рибавирин, SVR след това достига 40-42% (ако предишната терапия е "къси" интерферон с / без ribavilina). За целите на повторно лечение е необходимо да се съсредоточи върху предишната. хепатолог специалист да ви помогне с това.

Кой има добри шансове за възстановяване?

Лечение на хепатит С с някой даде лесно, но някой трудно. -Лесно прехвърля антивирусна терапия такива пациенти:

Pvt го

 • чийто генотип не е 1;
 • възрастта им е по-малко от 40 години;
 • женски;
 • тегло е по-малко от 75 кг;
 • в заболялата увеличи трансаминазна активност;
 • ако те изключат фиброза и цироза.

Кой не може да получава антивирусна терапия? Има някои групи хора, които HTP вируса на хепатит С е забранено. По-специално, те включват:

 1. Пациентите, които са в списъка си тежки заболявания: диабет, сърдечни дефекти, циркулаторна недостатъчност, хипертония, хронични белодробни заболявания.
 2. Болни, които са имали органи за трансплантация.
 3. Хората, които в употребата на наркотици срещу херпес С изострени от автоимунен процес в органите.
 4. Пациенти с endokrinologichnymi заболявания.
 5. Жените, които са бременни.
 6. Пациентите, които са непоносимост отделните лекарства за лечение на хепатит С.

Моля, имайте предвид, че антивирусна терапия за хепатит С е длъжен да назначи професионален лекар, хепатолог. Самостоятелно преглед и лечение на заболяването не се препоръчва да се извърши, защото това е в бъдеще ще доведе до лоши последствия.

Как за лечение на вируса на хепатит С?

Pvt го
Започнете лечение за хепатит С трябва да преминете, докато болестта се е развила. Правилното и ефективно лечение може да се предписва само лекар специализация - хепатолог. В главата на лечението на това заболяване са лекарства, интерферон и рибавирин. Те могат да бъдат освободени от организма в отговор на инфекция. Положителната оценка на този HTP, зависи от обстоятелствата, посочени по-горе. В наше време, положителен резултат може да получи 40-60% от пациентите.

Хепатит С се третира по-бързо и по-лесно от хепатит B. Механизмът на действие на интерферон и рибавирин е фактът, че те не се убиват вируса, но те позволяват да произвежда антитела за имунната система, която ще се справи с тази болест. Тези лекарства могат да бъдат взети поотделно или в комбинация. Но има един недостатък на този противовъзпалителна терапия - е токсичността му за цялото тяло. След лечението период може да продължи до една година. И това не е всичко, лекарят може да предпише друго лечение и повторна употреба.

Освен антивирусни препарати пациентите приписват и други лекарства, които намаляват чернодробни клетки. Също така, пациентите трябва да се придържат към строга диета и да извършват всички съвети на лекаря.

Най-добрият ефект е в комплекс лечението, но също така зависи от конкретния организъм и други заболявания, които могат да бъдат в пациент.

В допълнение към антивирусната терапия за хепатит С, лекарят може да предпише лазерна терапия. Той влияе положително на тялото на пациента, и това предотвратява развитието на вируса.

В някои ситуации, антивирусна терапия е противопоказано. В този случай, лекарят избира лечение, което ще помогне на пациента да се възстанови и да удължи живота му. Но след OEM трябва да се спазват всички указания на лекаря.