Антибиотик Сумамед детски инструкции за употреба, цена, дозировка, аналози и ревюта

Означава "Сумамед" за болки в гърлото при деца, както и с ангина и фарингит, предписан 20 милиграма на килограм на ден. терапия - три дни. Максималната дневна доза могат да бъдат не повече от 0,5 грама.Ако еритема мигранс лекарство се предписва по схемата: 1 ден - 20 милиграма на килограм телесно тегло, 2-5 ден - 10 милиграма на килограм.

Как да се даде на наркотици "Сумамед" едно дете на възраст от 6 месеца до три години между

В този случай, таблетът едва ли е подходящ, тъй като бебето не може да ги погълне без да се дъвчат. Например лекарството дете "Сумамед" (2 години) е по-добре да се получи суспензия. Това е много по-удобно. Необходимата доза може лесно да се измери мерителна лъжичка или специална спринцовка. Те винаги са в пакет с окачването. Ако лекарственият продукт е предназначен за деца, чието телесно тегло по-малко от 15 кг, най-добре е да се използва специална спринцовка.

Респираторни заболявания, меките тъкани, кожата и подготовка ENT прилагани веднъж на ден до 10 мг на килограм телесно. Курс - три дни. За по-добро изчисляване на дозата, можете да използвате следната таблица:

Ако едно дете е болно тонзилит или фарингит, лекарят предписва до 20 милиграма на килограм тегло си. Курс - три дни.

Ако има признаци на лаймска болест, прием на лекарството "Сумамед" трябва да се проведе, както следва: 1-ви ден - 20 милиграма на килограм веднъж през деня, 2-5-ти ден - 10 милиграма на килограм телесно тегло веднъж на ден.

Понастоящем има друга форма на лекарството: лекарството "Сумамед" 250 мг (деца). Дозата на лекарството се определя от лекаря.

Как да се даде на детето си Сумамед

Странични ефекти и противопоказания на лекарството

Лекарството "Сумамед" не трябва да се приема за хората, които могат да имат индивидуална непоносимост на този вид антибиотици. В допълнение, трябва да се използва с повишено внимание при пациенти с бъбречна дисфункция и черния дроб. Също така, това лекарство е строго забранено по време на периода на кърмене и бременност. Изключение е много сериозно състояние на майката. Въпреки това, във всеки случай, трябва да е наясно с опасността за детето.

Според становището на експертите, лекарството "Сумамед" практически не предизвиква странични ефекти и се справя със задачите. Въпреки, че лек дискомфорт може да се появи в някои случаи. Подобно състояние в резултат на приема на лекарството, "Сумамед" преживя само 1% от пациентите. Нежеланите реакции, трябва да включват пълната липса на апетит, болки в стомаха, някои промени в храносмилането, газове, пожълтяване на кожата. Експерти отбелязват, че докато приемното устройство "Сумамед" може да има червени петна по лицето и тялото. При достатъчно дългосрочна терапия понякога развива гъбична инфекция на бъбреците или гениталиите. В допълнение, лекарството може да предизвика нарушения в сърдечния ритъм, мигрена болка, загуба на координация и непреодолимо желание за сън.Също така, в някои случаи има хиперактивност на черния дроб, сърбеж, очно възпаление на лигавиците, кожни обриви, и повече. Това е изключително рядко в резултат на приема на лекарството, "Сумамед" развиващите еозинофили и неутрофили.

Според експертите, всички странични ефекти изчезват на 20-ия ден след края на употребата на този наркотик.

Специални инструкции за употреба

Лекарството "Сумамед" се отнася специфично към групата антибиотици, които трябва да се вземат с изключително внимание. Ето защо, за да използвате този лекарствен продукт да се, както е предписано от лекуващия лекар. Трябва да се наблюдава не само дозата, но по време на терапията. Също така не забравяйте, че по време на приема на лекарството, "Сумамед" включва използването на противогъбични средства.

За да използвате лекарството по време на бременност е забранено, защото от това може да навреди на нероденото дете. Ако искате да започнете използването на средствата "Сумамед" по време на кърмене, бебето по време на лечението е по-добре отбито и прехвърлени на изкуствено хранене.

Начинът, по който актът на инжектиране на лекарството за малки деца, все още не е напълно изяснен. Ето защо, лекарството "Сумамед" в тази форма се назначава само за възрастни и юноши под 16-годишна възраст.

Заслужава да се отбележи, че лекарството има отрицателно въздействие върху нервната система. Ето защо, пациентът може да води нормален живот.

Как да се даде на детето си Сумамед

Лекарството "Сумамед": колеги

За деца и днес, можете да си купите не само лекарството, но и неговите връстници. Те изобилстват днес. Това са лекарства, като например:

При избора на лекарството трябва да се забравя, че някои аналози могат да съдържат малко количество на различни добавки, които са основната разлика от тези лекарства от лекарството "Сумамед".

Цената на лекарството

Колко е наркотик "Сумамед" за деца? Цената на лекарството зависи от количеството на съдържащите се активни вещества. Нека средната стойност: 125 мг таблетки са средно 540 рубли, 500 мг - 581 рублата капсули от 250 мг - 599 рубли. Както можете да видите, цената на лекарството не е прекалено голям, особено като се има предвид това, че има.

Трябва да се помни, че лекарството "Сумамед" за деца (спиране), цената на която е малко по-малък от таблетки също често дават на деца на възраст над 3 години. Следователно, има форми на 100 мг и 200 мг. В този случай, лекарството трябва да се възложат лекар.

В допълнение, медикаментът "Сумамед" произведено под формата на прах за приготвяне на инжекционен разтвор на 500 мг. Нейната цена е около 2100 рубли.

Отзиви специалисти за лекарството

"Сумамед" наркотик е бил създаден преди около двадесет години. През всичките тези години, лекарството печели голяма популярност. Според експерти, е лекарството ефективно лекува голям брой патогенни микроби. Ако се съди по мнения, употребата на лекарството "Сумамед" Ви дава възможност да се ускори процеса на оздравяване. Медикаментът се справя с такива заболявания като възпаление на слуховия апарат, дерматит резултат от инфекции, микробни заболявания на дихателните пътища и така нататък. Струва си да припомним, че лечението продължава около три дни. През това време, това означава, че "Сумамед" ви позволява да се отървете от възпаление на средното ухо, бронхит, микробен произход, както и пневмония. Лекарството в момента се счита за най-ефективни в борбата срещу много заболявания.