Ангорски кози, снимки, описание, култивиране

ангорски кози

Снимки, описание ангорски кози, характерни за домашно развъждане и отглеждане.

Граждани ангорски кози принадлежат към най-много видове малки кози. Но въпреки тази порода е високо ценена за качеството надолу. Повечето хора имат снежнобял цвят палто, но също могат да бъдат намерени с черен или сив цвят.Ангорски кози принадлежи към средно-тежък тип, така че средното тегло на възрастен коза е около 55 кг, с височина от 75 см, и козелът малко по-лесно - само на тридесет и две кг с височина от 65 см холката.

Ангорски кози имат рога: при мъжете, те са големи и се използва за собствената си защита и като обект на гордост и сила в малки кози рога. Кози рог имат спираловидна форма рог, който е много различен от прав, леко свити рога на козел. Днес експерти работят върху нов тип ангорски кози, които лицата не биха имали рога.

багажника на животните не е голям, но плътен, мускулест. Ръководителят има дълга форма, центриране профил. Гърди недоразвит врата съкратен, тънка. Очите са големи, блестящи; ушите са доста дълги, така че висят надолу. На гърба няма никакви завои. Крака малки, силни с добра форма, силни копита светъл цвят. Козината е много дебел, тънък и дълъг, 2 отговаря на неговите вариации: чуплива и къдрава, т.нар къдрава (или мохер) Вълна е различно от обикновен чуплива главно дължина, която е 25-35 см тип ангора коза вълна Mahora изглежда невероятно красива .: косата блестяща, униформа висеше почти до земята. Тази вълна е идеален за производство на висококачествени вълнени продукти, както лесно се рециклират.

В наше време, породата има добро търсене и популярен в много страни по света, но се смята за родното място на Турция. Името на породата, свързани с мястото на произхода му, а именно столицата, факт е, че след като прозвуча като името на ангорска котка, а не на Анкара. Първо коза, наречена ангорска котка стана известен в Европа още през средата на 16 век, когато турският султан реши да се позове на папата като подарък от един чифт ангорски кози. Донесох Константинопол животни Ожие Гилен дьо Byubek.

През 19-ти век, ангорски кози за първи път са внесени от други континенти, първият от които е Африка, а 10 години по-късно - Америка. В Африка коза бързо се разпространи в целия район, се присъедини към вътрешния живот на местните жители и да стане добър вариант за печелене на пари. Най-ценни са козите, в която вълна лечение на тип Mahora че в арабски означава "избран." Наистина, вълната на кози е най-ценното, защото търсенето на това високо и по този начин цената. В Америка, в най-голяма степен, ангорски кози са били отглеждани в САЩ и в Тексас развод тези животни формира отделен клон, в който работят по-голямата част от жителите.В допълнение към ценните вълна Ангорска козите може да се използва за почистване на обрасли области. Те са непретенциозни, така че бързо и ефективно облекчаване на всяка област обрасъл с храсти, млади дръвчета, висока трева. Това е двойна полза, както козата и се хранят и района очисти.

Породата е много приятелски, така че може спокойно да пасат с други домашни животни. В малките домакинства, фермерите обикновено продължават не повече от 30 ангорски кози. Ако специализирана институция или голямо ранчо, можете да запазите повече от двеста парчета. Най-подходящ терен - планински, но можете да пасат на равнините. Ангорски кози ядат почти всяка растителност, така че са удобни при всякакви условия. Най-вкусна и питателна храна да се разглежда като дъбови листа и жълъди. Пролет с големи кози удоволствие гризат младите филизи. Трябва да знаете, че някои растения могат да бъдат опасни за козите ангорска котка, например бодлива круша, която не се нуждае от много вода, така че по време на сухите периоди то много. Когато други зелени растения изсъхват в жегата, кози могат да се консумират в храната бодлива круша, която влияе неблагоприятно върху здравето: в устата могат да бъдат болки от грубите растенията.

Известно е, че диетата се отразява много козе висока производителност, а основната мярка за качеството на вълната. Ако животното се храни предимно сено, вълната ще бъде по-малко мазна, и съответно - и по-лесно; ако диетата Буда включва много зеленина, косата става тежък и мазен. Се счита за най-подходящ за зърнени храни, вълна от него не става мазна, но малко по-coarsens.

В идеалния случай ангорски кози трябва да пасат на планинските склонове, където те търсят храната си сами, но ако това не е възможно, то е възможно да се добавят към храната на люцерна, царевица и специална диета, богата на протеини.

Окот ангорски кози има своя специфика: козе сос, само ако това няма да й донесе вреда, която обикновено се прави и да роди дете, може да бъде само добре нахранени коза. Ако женската теглото не е достатъчно висока, тялото му започва да се отхвърли плода, от което се получава спонтанен аборт. Това се случва след това, ако собственикът на добра воля и не се придържа към диетата на животното. Ако кози правилно ухажвани, това е напълно възможно, че козел ангорска котка веднага ще две деца. Козите да растат здрави и не болен, трябва да ги храним майката. Редици от кърменето трябва да продължи до шест месеца, през което време кози стават по-силни, да получат сила и се пригответе за пълноценен живот в стадото. Земеделските производители, които отбиват деца от кози, преди да направи грешка, защото младите хора в повечето случаи и остават за цял живот слаб и малък.

Най-ценни вълна Ангорска козите - мохер, вълна месечни увеличения дължина от 2,5 см и годишно могат да бъдат получени до 6 килограма срязване. В топлите страни срязване продуктивен се дължи на факта, че нарязването се извършва там, 2 пъти в годината, а в страни, където климатът е студен - само 1 път. Това се дължи на факта, че веднага след срязване ангорска коза започва да бъде уязвим към студа и вятъра, така че е невъзможно да се извърши зимна прическа във всеки случай. Дори и клетвите, направени през пролетта или есента, а на улицата е мокра или студено време, животните по-добро време, за да се запази в плевнята. Колкото повече години от ангорски кози, по-голямата началото на изпълнението, за да намалеят с срязване вълна. По-възрастните животни обикновено са заклани за месо и по-нататъшна обработка.

В наше време, ангорски кози могат да бъдат намерени във всяка част на света, почти всички континенти е известно, че тази порода кози. Най-големите центрове за отглеждане на кози за производство мохер са САЩ, Австралия, Турция, Аржентина.