Ангора описание и снимка коза порода, домашно стопанство

Ангорски кози, който е известен също като келтския, е един вид вътрешен коза. Ако говорим за качества, които характеризират външния му вид, а след това, те включват големи увиснали уши и дълга коса, която се формира от вълната, се чувства като коприна. Различни видове брилянтни влакна, произведени от вълна ангорски кози. В света те са известни като мохер.От европейски породи кози ангорска коза се характеризира с редица характерни особености. Първо, тя е по-силна и по-големи по размер. Кози от тази порода различни рога, които се виеха наполовина хоризонтално. Името на породата се свързва със старото име на капитала на турската нация - Анкара, която в древността е бил призован като ангорска котка. Около 1554 от първите животни ангорска котка порода са били доведени до Европа. Благодарение на Карл V, докато козите от тази порода се появили в Свещената Римска империя. Въпреки това, опитът на новата порода за разплод в Европа не е твърде успешна.

По отношение на външния вид на кози ангорска котка порода в САЩ, те са били на територията на правителството на САЩ през 1849. С външния си вид тя е участвал в Д-р Джеймс П. Дейвис. Седем животни от тази порода е дар от султан Абдул Medzhida в знак на благодарност за извършената работа, за да се подобри качеството на коприна. Гражданската война между Севера и Юга в САЩ се обърна към смъртта на повечето от стада кози ангорска котка. Въпреки това, по-късно по време на отглеждането ангорски кози правят в юго-западната част на страната. Особено успя в Тексас. Развъждане кози в държавата са допринесли за наличието на нейна територия, в достатъчно количество билки и храсти - основните компоненти за снабдяването с храна. Най-големият производител в САЩ на мохер Тексас остава и до днес. По отношение на производството на тези влакна в света държавата е на второ място.

Козметика ангорски кози се провежда два пъти годишно. Тази порода тези животни се различават от овцете, които, независимо от породата трябва да се намали само веднъж годишно. Ако говорим за производство на мохер страни, в момента е на челни позиции в САЩ, Турция и Южна Америка. Дълго време тя е дифузно разреждане ангорски кози само бял цвят. Днес, заедно с бял и ангажирани в отглеждане на черни, кафяви и червени кози.

Сред домашните животни са ангорска котка порода. Те са широко разпространени. Турция е страна, в която те са най-често срещаните. В допълнение към нея тази порода кози се отглеждат активно в Съединените щати. Fold - характерна черта на тези кози. По отношение на вълната на козела ангорска котка да кажа за голямата дължина на косата и мекотата на пипане. Вълна остригана от животни за използване в производството на мохер. Самата ангорска котка порода е доста голям. Мъжете имат много къдрава рога, които освен, че са ясно очертани и са все още силни.Ако говорим за цвета на ангорски кози, ние се отбележи, че това е сериозно се различава. Животните от тази порода могат да имат много по-различно оцветяване. Те могат да бъдат бяло, черно, а освен сиво, червено. И дори сребро.

Сред всички членове на видове, ангорска коза той е един от най-добрите представители. В същото време това е основната вълна породата. Теглото на коза възрастното тази порода е 57 кг на височина от 76 см при холката. Матката на височина от 66 см е с тегло от 34 кг. Рогата са налице и при двата пола, дадени порода, въпреки че трябва да се отбележи, че в момента провежда активна работа, целта на които е да се създаде hornless линия. Животните ангорска котка по муцуната, ушите и долната част е с къси крака палто. Той е бял и мек и има копринен усещане. Копринено тяло, покрито всички животни. Косата има силен блясък блясък. Направления, която достига 20-25 см, той виси почти до земята. Копито животни кехлибар. По отношение на рогата трябва да се отбележи, че те са доста широк, за отклоняване. Уши от тази порода кози са дълги и висящи и къса опашка.

През 1554 на европейския континент за първи път научих от ангорски кози. Това беше по това време трябваше да се завърнат у дома фламандски дипломат и пътешественик OzheGilen де Byubeka който служи дълго време в Константинопол в двора на Османската султана. На връщане от Турция, като подарък за Свещената Римска император Карл V той представи двойка ангорски кози.

По-късно, през 1838 г., тази порода на животните са били внесени в Южна Африка, където по-късно се превръща в един от водещите отрасли е производството на мохер. Мохер произход на името е свързана с арабската дума, която означава "избран". По-късно през 1849 ангорски кози се появили в Съединените щати. Има един важен отрасъл на животновъдството е станал отглеждането им. Най-големият център за отглеждане ангорски кози в момента е в Тексас.

Main, за които развъждат ангорски кози - заради мохер. В допълнение, тези животни се отглеждат за борба храст посегателство на пасища. Широко разпространено е мнението, че развъждането ангорски кози - е трудно и трудна работа. В действителност обаче това не е така. Животните от тази порода са непретенциозни и лесни за отглеждане.

Дълго, извита - може да бъде описан като главата на козата Angora. Животните на ушите тази порода са дълги и увиснали. Neck къса дължина и кратко торса. Краката са къси, а копитата са достатъчно здрави. Биърд има при животните от двата пола. Цялото тяло се вписва плътен слой на косата. Муцуната, долната част на краката и ушите - са места, където тя липсва. Това покритие външния му вид прилича на дълга снежнобяла копринена козина.

Ако не се намалят разходите кози, пролетта косата се хвърли на напредък по това време на линеене. В ангорски кози кожата е тънка, и мазнини и сочно месо. Тя е приятна на вкус и не съдържа никакви странични миризми. От 14 до 25 кг - е в тези граници в рамките на кланично тегло на животните от тази порода. Освен месо животински труп съдържа още 2-4 кг телесна мазнина. Средната дължина на тялото се характеризира с появата на ангорски кози, и гръдния кош е достатъчно широк животни. Понякога членовете на тази порода има хора, които имат странично сплескано или плосък гръден кош.

Малкият размер на рогата имат матка. Тяхната особеност е, че те са се наведе назад и разнопосочни цели. Но кози са мощни рога спираловидна тип. 1 до 1.5 завъртания около оста си, те правят по цялата й дължина. По отношение на крайниците в кози, ние се отбележи, че те са сравнително малко.

Ако говорим за вълна ангорски кози, ние отбелязваме своята хомогенност и полу-груби. Обикновено това е бял, има силен блясък. Също така да се отбележи, е неговата еластичност и здравина. Брадфорд относно класификацията на нейната средна едрина 40-44-то качество. Това съответства на чистота от 37.1 до 43 микрона.
Всички породи кози.