Амон - какво е това, рецепта у дома

Испански хамон месо ---- не шунка и дръпна свинско месо. Той е на вкусни домашно деликатеси направени от заден крак прасе, което се подлага на осоляване, сушене, и след това да се суши. Ястието съдържа практически няма холестерол, можете да го ядат всеки den.Otlichaetsya Парма шунка (прошуто), така че вкусът на консервирана шунка солена поради разлика технология. Всеки испанец знае какво хамон.Испански хамон

Амон - какво е това? В Испания са направили такива видове шунка:

 • Серано - евтин бял копито. Изтеглете от месото на бели прасета, тъй като той отлежава от седем месеца до една година.
 • Iberico - ще струва повече, с черни копита. Черно свине на Иберийския породата в ранна възраст, хранени царевица, и след това да пасат на планинските простори, което прави снимки. Преди клане продължение на няколко месеца, хранени с жълъди, постигат особен мирис и вкус. Най-скъпата и beyot resevo. Купи Испания е трудно.

Амон, както е

Как хамон

Това, което прави хамон, тя се осолява и зряло:

 1. Блюдото се състои от задната част на краката, отстраняване на излишната мазнина, е изпълнен с морска сол за две седмици. Налице е процес в студена стая при температура от 0 до + 8 ° С Важно е да се знае как да се готви крака до по-нататъшно процес.
 2. След това се промива без излишната сол, obsushivayut, форма и се суспендира вертикално.
 3. След provyalivayut и изравняване на степента осолени във влажна камера 1 до 2 месеца.
 4. Завършва основно сушене процес рецепта: спряно вертикално зреене шунки. Валидност се определя чрез пробождане с кости от говеждо месо, в съответствие със специална аромат сключи.


С какво се хранят хамон

Даден продукт се смята за диетична храна съдържа здравословни мазнини, ниско калорични. Какво трябва шунка? Към ястието са подходящи маслини, билки, сирене (вкусно с Curado). Испански шунка яхния с скариди, добавя към салати, защото това дава всяко ястие с уникален вкус и аромат. Ежедневните малки порции шунка се считат за диета, когато въпросът за това как да се готви. сблъскват с професионален: вкусът е сухо червено вино, бира. Изтънчеността на топли ястия - добавяне в края на готвенето, мазнината е била леко разтопи.

Амон, както е

Как да си направим шунка у дома

Как да се готви правилно изсушен на слънце шунка дома? За да го готви у дома е да се избере и купи прясно свинско месо (заден крак), добре проветриво хладно място. Важно е, че прасетата са хранени жълъди, след това блюдото се нарича хамон. Вижте шунка ще даде на испански вкус, изпълват стаята с приятен аромат. Готварство храна е дълъг, почти като говеждо месо и шунка да купуват такива скъпи.

 • шунка;
 • морска сол 3 пъти теглото на шунката, малко готварска сол.
 1. Изчистване на свински бут мазнина, поръсва се със сол.
 2. Stand 2 седмици на хладно място за равномерно prosolilos.
 3. Измийте излишната сол във форма.
 4. Дръж в добре проветриво място да изсъхне. Периодично промяна на температурата от ниско до високо в процеса на потене настъпили (показан излишната мазнина и влага).
 5. След това извадете шунката в изба за зреене, около 12 месеца. След това можете да нарежете месото.

Амон, както е

Как да съхранявате хамон

Вътрешен неварени дръпна шунка се съхранява в кухнята, висящи от тавана копито нагоре под 15-20 ° С, като се избягват резки промени в температурата. Поставете разреза след използване намазва с животински мазнини, зехтин (това се вижда на снимката). Когато матрицата избърсване с кърпа, навлажнена с маслиново масло. Като следвате простите условия на съхранение, ще се радвате на този продукт за дълго време. Много е вкусно. Рязане на излекувани свинско съхранява в хладилник, множество снимки потвърждават този факт.