Алкохолизмът какво е симптоми, диагностика, лечение

Алкохолизмът какво е това? Симптоми, диагностика, лечение.

Алкохолизмът не е просто пристрастяване и тежко психично заболяване, което се развива в резултат на прекомерна консумация на алкохол. За болестта се характеризира с появата на физическо и психологическо и емоционално функция на упойващи напитки.


Основната опасност на редовното пиене е, че тя е най-пагубен ефект върху всички системи на човешкото тяло. Методи на лечение не е толкова много от тях е кодирането на алкохолна зависимост. Заболяването засяга нервната система, което води до появата на психиатрични разстройства и неврологични заболявания. Злоупотреба с алкохол и завършва висцерална, по-специално - на черния дроб, което води до развитие на цироза.
Най-негативното въздействие на алкохолна зависимост има върху функционирането на сърдечно-съдовата система: развитие на атеросклероза, исхемична болест на сърцето и други заболявания, които могат да предизвикат инфаркти и инсулти. Съдови заболявания, сърдечни заболявания и образуването на злокачествени тумори са най-честите причини за смърт алкохолици.
Според статистиката, смъртта в алкохолици се случва 10 години по-рано, отколкото в въздържателите. Смъртността сред зависимост от алкохол в мъжкото население е около 30%, а при жените този процент достига до 15%.
Въпреки факта, че алкохолните напитки разрушителен ефект върху всички жизненоважни системи на организма, характерни за тази опасна зависимост е жаждата за алкохолни напитки. Тъй като експерти смятат, че прекомерната употреба на алкохол, особено на психични разстройства.

Алкохолизмът и нейните симптоми

Основните симптоми на зависимост от алкохол, включват:

 • неустоима атракция за пиене;
 • загуба на контрол поради пиянските;
 • Хронична интоксикация, причинена от постоянната употреба на алкохол;
 • физическо и психо-емоционална зависимост от пристрастяването.

Диагностика са симптомите

Хората, пристрастени към алкохол, постепенно губи интерес към техните обичайни занимания и хобита, любими хобита заместват пиене. В същото време страда от зелена змия хората продължават да пият, без да обръща внимание на опустошителното въздействие на алкохол, не само за собственото си здраве. но също така и в други сфери на живота им.
Тъй като патологията на постоянен интоксикация става самоцел и пациентът престане да контролира приема на алкохол. Първо, това е психически жаждата, и след дълго въздържание човек се опитва да побързам "камшик" и след това се появява и физическа зависимост. В този случай, пациентът не може да се откаже от алкохола, както и желанието му да "да пийнем" се превръща в необходимост.
В развитието на заболяването, които злоупотребяват с пиенето на хора губят своята нравственост. Те проявяват гняв, агресивни изблици, проява на насилие срещу роднини. Често това поведение предизвиква извършването на престъпления, включително такива сериозни като убийство. Много опасни карат коли в нетрезво състояние. Статистиката показва, че около половината от тези инциденти, смъртта на участниците, завършващи произшествия се дължат на приемане на водача на алкохол.
Тежка клинична картина се наблюдава при жените. В женския организъм пристрастяване формира много по-бързо и много по-трудно да го премахнете.

Диагностика на алкохолна зависимостСимптоматиката на алкохолизъм изразен, защото, за да разпознае патология е много проста. Но една успешна диагностика на алкохолизъм може да се дължи на етапа на неговото развитие:

 • За етап I се характеризира с постепенно преминаване от честа употреба за пиене на заболяването, което започва да се проявява физическа нужда да се прикрепят към бутилката. На този етап човек става груб, раздразнителен, а понякога и агресивен.
 • Етап II се характеризира с чести трудно пиенето и алкохола се развива амнезия. т.е. - пропуски в паметта. Addicted човек постепенно губи своята нравственост, а често и не обръща внимание на нормите на поведение. Този етап е присъщо в развитието на синдрома на въздържане, което се характеризира с не само махмурлук, но и на целия комплекс от физически и психически разстройства.
 • В етап III, който експерти наречените крайни дефекти явна психиката, личността постепенно разгражда възникне соматични разстройства и неврологични заболявания.

Разбира се, пристрастен към алкохола в първата стъпка е много по-лесно да се лекува, но това е по-трудно да се признае. Особено, ако пациентът е временно се закрепва с пиенето. Като правило, дълго въздържане от алкохол, човек започва да пие отново, че не се казва нищо за развитието на психологическа зависимост, а оттам и на развитието на болестта.
В процеса на диагностика и трябва да бъдат идентифицирани като засегнати от алкохола върху жизнените функции и органи на системата. Най-малко 3 е метод за лечение на алкохолизъм. Проверява функционирането на нервната и сърдечно-съдовата система, ендокринната система, както и състоянието на черния дроб и сърцето мускул, мозъчната дейност и т.н. Наличието на аномалии ще помогне да се разбере колко далеч отиде на заболяването.
Първото нещо, което лекарят провежда психотерапевтична разговор с пациента, идентифициране на такива метод налични симптоми на заболяването. Освен това изпитва физиологични параметри, която ви позволява да се диагностицират възможно увреждане на вътрешните органи. Разгледали и работата на нервната система. Степента на увреждане на мозъка, причинено от заболяването се определя чрез ядрено-магнитен резонанс (магнитен резонанс), ЕЕГ (електроенцефалография), методът на предизвикани потенциали и така нататък.

лечение на алкохолизъм

Диагностика са симптомите

лечение алкохолно пристрастяване включва редица методи. Особено важно е използването на лекарствена терапия, в която пациентът назначен такива препарати:

 • Медикаменти, предназначени да блокират желанието за пиене;
 • препарати за почистване на организма, облекчаване от алкохолни съединения, които предизвикват хронична интоксикация;
 • лекарства за възстановяване на нормалната функция на засегнатите органи;
 • лекарства, предназначени за подобряване на мозъчната функция.

Сред основните техники на медицинския подход е да се отървем от алкохолизъм включва психотерапия. Целта на метода е да се реши лични проблеми и неприятности, както и адаптирането на пациента в обществото, така че пациентът е отказал напълно питие. В хода на психотерапия професионалисти ползват различните му подвидове: метода на емоционален стрес, поведенчески корекция и т.н. Често това лечение се провежда в групи.
Наред с горните методи се прилагат и други:

 • лазерно лечение;
 • биофидбек - метод, състоящ се от редица процедури.

Лечение на алкохолизъм е не само най-психиатър, но също така и професионалисти като терапевти и психиатри, които могат да се справят с проблема изчерпателно. Често, след като лекарят има няколко специалности.
Сега тя става все по-популярен кодиране от алкохолизъм. Трябва ли да се доверите на този метод, както и дали то е наистина ефективен? Може кодирането характер да бъде заместител на специализирано лечение?

Това, което отличава комплексната терапия на кодиране?

Най-накрая се отърва от разрушителните зависимости с помощта на кодиране, като цяло, това е невъзможно. Ако пациентът се кодира, той просто сложи забрана за чумав действие, но в крайна сметка не можа да потисне страст. Пациентът губи известната си метод за релаксация, а в замяна не дадоха нищо. Защото, за да се насладите на нормален живот за други хора не могат, и само чакат момента да вземете отново едно питие и да се отпуснете. Това желание често води до повреди, а понякога и смърт.
Ефективност на повторно кодиране след прекъсване съмнителна и патология, няма да ходя никъде. Тъй като зависими, трябва да търсят психологическа помощ от специалисти. Въпреки това, кодирането може да се разглежда като метод на лечение в ранните етапи да спре да пие алкохол.
Нашата клиника в продължение на много години успешно осъществява лечение на алкохолна зависимост, практикуване на цялостен подход за да се отървем от разрушителните навици. С упорит труд при лекари от различни специалности: наркотици експерти, психотерапевти и т.н. Ние сме разработили ефективна програма за лечение, при което използваните специално разработена процедури, които дават възможност да се отърве от алкохолизъм за всички.

(Средна оценка: 5 от 5 3 гласа)

домакин