Актуални стилове в сноуборд

Какво е фрирайд сноуборд

Сноуборд не е просто кънки на борда на склоновете с различни препятствия, или без тях. Не. В света на сноуборд има разделение в различните стилове, чийто избор ще зависи от това как точно ще се вози, какво оборудване е необходимо и какво маршрут и на терена, ние ще бъдем най-доброто за този трансфер. Всеки стил има свои собствени характеристики, техните фенове, фенове, дори и техните видове състезания и, разбира се, техните известни професионалисти. След като научите повече или по-малко уверени, сноуборд, преди да станете избор - какъв стил да изберете за допълнително обучение и развитие. За да направите това, което трябва да стане по-запознати с функциите и характеристиките на основните стилове в сноуборд.Така че, нека да започнем с този стил като фрирайд (фрийрайд). В този случай, може би, името казва всичко за себе си. Основният смисъл на думата и на принципа на стила на каране е да се научите как да се вози (и бързо и уверено) почти всеки терен и пистата. Ако притежавате подобни стилове, можете свободно да се вози, надолу по склоновете на планините и хълмовете, да скачат и да се насладите на абсолютно навсякъде, дори и когато няма специални песни.
Основното нещо - е да се получи максималния размер на забавление и адреналин от процеса на валцоване. Freerider не се страхува от не много стръмни склонове или неочаквани хълмове и скали. Да ви кажа честно, не толкова Freeride фокусирани върху трикове, като например свободен стил (която също ще бъде обсъдено). Все пак, въпреки това, фрийрайд ски също така включва различни скокове, финтове и други трикове, които следват атлетите във въздуха. Това е най-подходящ за този стил на девствена и непокътната снежна покривка, пресни, но пресен сняг - това е истинска радост за freerider.

Мнозина смятат този стил като фрирайд, създаден специално за начинаещи, и затова започва с покупката на сноуборд фрирайд, предназначена за начинаещи. Въпреки това, следва да се отбележи, че в действителност, ако се вгледаме в техническата страна на пистата, се оказва, че това не е най-лесният стил сноуборд. Freeride ски стана най-популярният стил и дори не трябва да се спори с това. Може би това е причината повечето от сноуборд, които се продават днес в специализирани магазини, предназначени специално за фрийрайд ски в стил. Между другото, на голям брой сноуборд той е разработен на базата на фрирайд дъски.

Как е възможно да се направи разграничение на дъската за фрийрайд сноубордове от други стилове езда? Поради факта, че такава сноуборд трябва да се приеме добре от целина, той има правилна структура - обикновено е достатъчно широк и дълъг сноуборд. Най-често в такива модели на лицевата страна на дъската (или на носа) малко по-дълго, но на щанда на ездача е известно компенсира до края на дъската (наречен Tail), тя е направена специално за тази колкото е възможно повече, за да се улесни пързаляне и направи движение на насипни пресен сняг по-удобно и безплатно.

Ако решите да се вози в този стил. След това ще трябва да закупите специални меки обувки, както и обичайните меки скрепителните елементи. Не се предотврати freerider и специална раница, която перфектно побира всичко необходимо за каране на ски (не забравяйте за острието и сонда, която може да бъде много полезно при извънредни ситуации, особено, яде не се вози на специални писти).

Не по-малко популярен стил в света на сноуборд и фристайл взети под внимание. Freestyle - това са реални каскади - той се превключва и скокове и всички видове трикове, че един спортист извършва на доказани маршрути. Това е наистина доста ефектен стил на каране. Такъв стил като дял свободен стил още няколко дисциплини - за разливи стил (включва изпълнение на трикове на специална песен, която е допълнително оборудвана с най-различни препятствия), Биг Еър (тази дисциплина е проектирана да изпълнява акробатични номера във въздуха и скачане), Halfpipe тръба (включва изпълнението на различни трикове в рампата) и jibbing (веднъж, че е необходимо да се каже, че тази тенденция е станал много популярен през последните години. Спортистите, които се возят този стил, и се вози като специално произведена м etallicheskim структури, както и на различните елементи на градското терен, т.е., парапети, пейки, стълби и други места).Вие не може да спори с факта, че за да се вози свободен стил, трябва да имате добра физическа подготовка, това е полезно за вас, за да се развиват по-бързо и изпълнява различни трикове.

По отношение на специално оборудване за свободен стил, тя е малко по-различно от оборудване за други видове езда. Ще започнем с борда - той трябва да бъде достатъчно гъвкава, широк и кратко време (в сравнение със стандартните дъски, сноуборд). Защото сноуборд е гъвкава, можете съвсем спокойно може да се справи с Райли, и тя ще бъде по-лесно да се контролира, при преодоляване на всички препятствия.

Що се отнася до обувките, те трябва да бъдат много мека, тя ще даде възможност по-лесно да се направи завои, предене тяло.

По отношение на сноуборда, свободен стил трябва да се избере според относително кратък, лек и по-дебели дъски, тъй като те са много по-маневрен от другите останалите. Обикновено (в повечето случаи), такива сноуборд са проектирани, кога и на опашката и акъл същото. Такава конструкция се нарича двоен тип (или Twin Съвет).
И все пак искате да спрете малко по този въпрос, тъй като от триковете, които изпълняват Freestylers. В действителност, много от тях, но има и някои основни, които просто трябва да се научим, за да придобият в бъдеще по-трудни трикове. Нека започнем с основния елемент, като например пързаляне fakie (Fakie). Какво означава това? след като тя е да се отбележи, че този елемент е много важно - трябва да се научи да се вози по такъв начин, че крака си, който обикновено се намира на гърба, сега стои пред. Този елемент е важно да се научат един от първите, като доста голям брой трикове или да започнете с него, или те идват към своя край. За първи път, ще бъде доста необичайно, и няма да оставят чувството, че току-що сте се изправи на дъската. Разбира се, трябва да се положат всички усилия, за да се постигне определено ниво на умение, а стил на пързаляне с времето просто да промените стила си драстично. Как се случи всичко това? Старт трябва да бъде внимателно и бавно надолу по склона в малките дъги feki. След като сте добавили доверие - можете да опитате карвинг завои. След известно време ще трябва да завладее всички склоновете, или пътуват в публиката с двата крака напред.
Друг еднакво важен елемент е Уайли (Wheelie). В действителност тя е съвсем проста, за да се изпълни. В този момент, когато се плъзга надолу по склона, ще трябва да вдигне носа сноуборд. След като се научат как да го направите, можете да преминете към по-сложни елементи. Освен това, вие ще трябва да придобие и по този начин подвежда като «опашка каскадата» - тук ще трябва да се вдигне носа на сноуборда и опашката. Изпълнението на този елемент, много се учат много бързо. За да научите как да го направите, трябва да започнете бавно се плъзга надолу, докато се опитва да се вдигне над сняг носа сноуборд и тялото да отхвърли преди малко. С течение на времето, ще се научат да балансират така, че да не смаже обратно на гърба и в същото време да е в това положение от доста дълго време.

В действителност, има много различни вариации на този трик като Уили. Това Blunt акъл Вила (инж. Blunt носа на каскадата), по време на този трик, ездачът трябва да се вдигне носа на сноуборда по време на шофиране от страна на хълма. За този трик, трябва да се вдигне на борда по такъв начин, че две трети от задния си край е над снега, и само една трета от съвета докосва снега. Ако ще се прави този трик с повдигнати носа на сноуборда, а след това може да се нарече превключвател Blunt пързалка акъл (инж. Превключете позиция тъп нос пързалка).

Налице е също така един трик, като оли (инж. Оли). Овладяването на този трик ще ви помогне да научите различни скокове. Той е съюзник да ви помогне да се научите да използвате сноуборд като един вид трамплин за вземане на още по-високо и в същото време мощен отпътуване.

Много често се използва по време на езда Оли релсата. В този случай, за да може той изпълнява, ще се наложи да направите следните стъпки: Първо, трябва да се обадите за най-високата (т.е. горната) част на рампата, тогава ще трябва да седнем и по този начин да бъдат готови за скок. В този случай, нос сноуборд трябва да е във вдигнато положение (но да го възкреся малко). След като носа на сноуборда преминат границата на рампата, трябва незабавно да се премести цялата си тежест върху гърба крак и в същото време да вдигне носа на борда на директорите, колкото е възможно. Остава само колкото е възможно повече, за да ликвидирам гърба крак от рампата. В този случай, ако си направил всичко точно така, както е необходимо, а след това повърна трябва да бъде много по-високо от себе си може да се очаква, също така, ако сте направили верния тласък на гърба крак, рампата ще се върнете съвсем леко и нежно , В действителност, този стил на каране в двете фристайл сноуборд е най-добрият избор за тези, които не мога да си представя живота си без плисък на емоции и много адреналин. Извършване на каскади, невероятни скокове с различна трудност - всичко това създава наслада и възхищение. Освен това, винаги можете да излезе с нещо свое.

Ето и още един стил на каране на ски през сноуборд - frikarv (или както се нарича карвинг и слалом). Какъв е този стил? Всъщност, основната характеристика на този стил е скоростта. скорост слалом предполага, сноубордисти се спускат по определен маршрут, който е специално поставените знамена, че по време на спускането е необходимо да обикалят. Много често, скиори, които започват сноуборд, да избират за себе си този стил на каране, тъй като тя е доста много подобен на същия стил на каране в ски. Защото слалом сноубордист трябва да има достатъчно високо ниво на професионализъм и редица специфични умения, този стил не е предназначен за начинаещи. Такова удоволствие да Ви е необходима много практика, усилия и търпение. Между другото, за да се вози в стил, със сигурност трябва да закупите един дълъг и твърд борд (само имайте предвид, че тези съвети не са подходящи, за да изпълнява трикове, които се предоставят по такъв стил като свободен стил) и тесни обувки и здраво закрепване.