Ако косата пада, до каква лекар за справяне

Много жени забелязват как, независимо от предстоящия сезон и за физическото и емоционалното състояние те са все повече и повече коса есен. се отнасят до процеса своевременно за предотвратяване на кой лекар? Нека поговорим за това в нашата статия днес.Има ли правила за косопад?

Просто искам да предупредя читателите, че не се паникьосвайте преди време. Ако загубите всеки ден от 50 до 150 косъма (в зависимост от пищност главата на косата), това е добре. Не забравяйте, че фоликулите на главата ти се актуализират редовно и без значение как ще се опита, не може напълно да се предотврати загуба на коса. Но ако установите, че косата ви изтънява извън мярка, тогава трябва да започнете да се притеснявате. Така че това, което лекар, ако косата падат от корените?

Загубата на коса до каква лекар за справяне

Човекът, който знае всичко за загуба на коса

Trichologist специалист не е добре дошъл в конвенционалния клиниката също се стесни фокуса си. Лекарят изследва проблемите, свързани с увреждане на скалпа и косата на кожни заболявания. А какво да кажем за тези, които нямат финансовата възможност да посетите лекар-специалист в частна клиника за красота или живеят в селските райони? В този случай, ако забележите, че сте започнали да губят косата си, на което лекарят да поиска повече? Алтернативата не съществува. От Триолоджи - част от козметична дерматология, можете да си запишете час при лекар-дерматолог. Този човек е добре дошъл по всяко клиника, включително в селските райони.

Прост тест

Загубата на коса до каква лекар за справяне

През деня, след всяко ресане наблюдаваме колко косми губите допълнително. Не забравяйте да се запознаят с дрехите. В края на деня, измийте главата си, но не забравяйте да затворите дренажния отвор. Всичко, което остава в банята или на ръцете си, тя трябва да бъде преизчислена. Това е процес, доста времеемко, но единственият начин вие ще знаете с абсолютна сигурност, колко косми губят дневно.

В зависимост от възрастта

Така че, ние открихме, че всички хора имат косата падат. До каква лекар да отида, ако дневният прием е превишена загуба? Лекарите trichologist или дерматолог ще разгледа по-подробно проблема си, консултира и да назначи необходимото лечение. Ако редовно посещават салони за красота, както и да се обърнете към един козметик. Но знаете ли, че в зависимост от възрастта, проблеми с хормонални промени, както и пигмент на косъма, дневна тарифа на косопад могат да се различават?

Например, юноши в периода на преход са активно умират до 10% на фоликулите на главата си. Така че въпросът, до каква лекар да отида, ако падането на косата от детето, трябва да се разглежда в контекста на особеностите на функциониране на тялото на детето. Не изпадайте в паника, преди време, ако в срок този проблем, когато решеше дете. В периода на активен растеж на децата (на възраст от 3 до 7 години), повечето от космените фоликули са в активна фаза. Но ако в 10-годишната си дъщеря, все още е налице прекомерна загуба, това е повод да се направи среща с дерматолог или trichologist. Припомнете си, че в прехода към зряла възраст, по време на активните хормонални промени отново увеличи средния процент на загуба на коса. Да не забравяме и за особеностите на хормоналните нива по време на бременност и кърмене. Най-често прекомерната загуба на коса по време на тези периоди - това е временно явление.Загубата на коса до каква лекар за справяне

В зависимост от пигмента на косата

Така че, сте направили процеса на преброяване и е установено, че имате много косата падат. На което лекарят попитам, вие вече разбирате. Знаете ли, че в зависимост от естествена пигментация, всяка жена губи всеки ден различна сума на косата? Така, например, естествени блондинки имат повече общо фоликули по главата - до 150 000 Косите им е доста тънък и затова губят блондинка по природа, жените са по-коса от Брюнетки или червенокоси красавици. Нормално блондинка косопад за диапазона от 100 до 150 косъма на ден. Те имат гъста коса на главата и естествен червенокосите дами. Начело на средна "рижия звяр", има около 80 000 фоликули. Ето защо, на темпа на загуба за тях варира от 70 до 90 косъма на ден. Природни брюнетките са от 100 до 110 хиляди крушки, така че ежедневната им темп на загуба е разположен в с площ от 80 до 110 косъма.

Загубата на коса до каква лекар за справяне

Причините за косопад

Ако косата пада, се обръщат към всеки лекар, сме намерили вън. Сега нека да поговорим за причините за значителни загуби. В действителност, много от тях, ние се изброят само основните от тях.

Загубата на коса до каква лекар за справяне

Научихме за основните причини, поради които косата пада. До каква лекар, за да се свържете, в случай на неприятни симптоми, нали знаете. Във всеки случай, лекарят ще разгледа вътрешното състояние на организма, да предпише необходимите тестове и да предоставя персонализирани препоръки въз основа на резултатите.

Други професионалисти, работещи с този проблем

Знаете ли, че проблемът с прекомерната загуба на коса може да участва при вземането на лекарства? Подробно проучване на инструкциите за наркотици, които приемате, и да разберете дали е имало страничен ефект от казаното. Вече отбелязахме, че в различни периоди (детството, юношеството, след раждането) хормони на тялото е малко променен. С излишък от мъжкия хормон тестостерон плешивост свързани. Въпреки това, жените са намерени подобни проблеми.

Ако не се помогне на лекар-trichologist или дерматолог, и още много косата падат, до каква лекар да се справи в този случай? След това ще помогне на гинеколог-ендокринолог. Фактът, че някои жени могат да бъдат идентифицирани проблеми с щитовидната жлеза. Вие трябва да се тревожи за козметични процедури, ако не се постигне желаният ефект, а самата коса да стане прекалено мазни на следващия ден след измиване. Гинеколог-ендокринолог предпише кръв биохимичен анализ, хормони, както и проверка на щитовидната жлеза.

Загубата на коса до каква лекар за справяне

Общ преглед с прекомерна загуба на коса

Сега, че знаете кой лекар да отиде, ако косата пада върху главата му. При жените този проблем е особено остър. Ако мъжете обикновено не се тревожи за изтъняване на косата, представителят на красивата половина от човечеството не е готово да се сбогува с косата. Сега ще видим на колко прегледа и лечението, предписано от лекар trichologist. Във всеки случай, не може без тестване. Най-очевидният мярка е доставката на кръв биохимия, кръвни тестове допълнително назначени за витамини, минерали и хормони. Също така експерти смятат, че структурата на космите на пациента, за да се определи състоянието на минерална и прави Trichogramma.

общото лечение

Ако косата пада, се обръщат към всеки лекар, вече знаете. След преминаване на тестовете и подходящите изпитвания, trichologist назначи специален препарати хомеопатично лечение, съдържащи minoksidol, лазерна терапия и масаж на главата, както и да даде съвети за специален шампоан, маски за лице и коригиране на диета на пациента.