Акарите в кучета симптоми, профилактика и лечение

Още малко за нашата ветеринарна клиника

Ние сме ангажирани само висококвалифицирани, вашия домашен любимец е в добри ръце!

Нашата ветеринарна клиника е възможно ваксинация на почти всички познати ваксини, както и малко известни (по предварителна заявка).Наблюдавайки пациента денонощно, ветеринари по време видят и оценят най-малките промени в здравословното състояние и динамиката на болести по животните.

Когато кърлежите са опасни за кучета
Когато кърлежите са опасни за кучета
Когато кърлежите са опасни за кучета

Когато кърлежите са опасни за кучета

Пролет, предупреждават ветеринари, началото на сезона пироплазмозата заболяване - смъртоносна болест за кучета, пренасяни от кърлежи. В момента болестта се записва почти цялата територия на България, която има своите основни носители - акари. Територията на Москва и Московска област, също не е свободен от пироплазмозата.

Собствениците на домашни любимци трябва да се грижат за превенция, за да се знае за симптомите на болестта и мерките за първа помощ след ухапване от кърлеж.

Въпреки че заболяването е добре проучено и са много ефективни инструменти за лечение, често завършва летално, обикновено се дължи на факта, че животното е бил отведен в ветеринарната клиника твърде късно.

Колкото по-дълго писти пироплазмозата, по-тежки последици за организма.

агенти причинители на заболяването - едноклетъчни паразити piroplazmy че навлизат в организма чрез ухапване от кърлеж. Паразитът се прехвърля кърлежи родове Dermacentor и Rhipicephalus.

Когато кърлежите са опасни за кучета
Фото кърлежи Dermacentor рода

Piroplazmy намерени в слюнчените жлези на ухапване от кърлеж и заедно със слюнката в кръвоносните кучета. Това е съпроводено с разрушаването на червените кръвни клетки, хемоглобин се освобождава голямо количество, той причинява вътрешни органи на животното не може да се справи с товара. Последиците от всичко това - емисиите на токсични вещества (продукти от разпада). в резултат на което страдат от такива органи като на далака, черния дроб, бъбреците. Тежки последици - е мозъка на мозъка животински хипоксия на (кислород глад).

Обикновено акари атакува кучета по време на разходки в места обрасли с храсти или висока трева. Трябва само да свържете, е не по-голям от една карфица; смуче кръв може да достигне размера на големи зърна.

Къде са акари кучета?

Как да премахнете отметка?

Бъдете сигурни, да се запознаят внимателно кучето си след всеки излет за кърлежи и внимателно сресана коса. Ако забележите, залепен за ухапване на куче, в никакъв случай не се опитвайте да го издърпайте, тъй като това не се откачи само на тялото и главата остава и причинява възпаление. За да се премахне необходимостта да се откажа от някои масло, алкохол, бензин. След няколко минути, или ще изчезне от само себе си или да отслаби хватката, и след това може да се отстрани (предпочитано с пинсети). След отстраняване на раната лечение насекоми 5% разтвор на йод.Не всяко куче се заразява, когато то хапе куче кърлежи. Но, за съжаление, на не е уточнено кърлеж, те могат да заразят или не. Така че, сега вашата основна задача - да следи внимателно за здравето на вашия домашен любимец и по няколко пъти на ден, за да се измери температурата му. Инкубационният период продължава 6 - 10 дни. Заболяването най-често е остро, но може да е хроничен и хипер когато животните са убити в рамките на няколко дни. Поради това, при откриване на първите симптоми трябва незабавно да се свържете с ветеринарен лекар, за да се потвърди диагнозата и приема за лечение.

Симптомите на пироплазмозата, което е необходимо да се обърне внимание са:

  1. Повишаване на температурата до 40-42 ° С Обикновено трябва да е 37,5 - 39 ° C, на малки дъскорезници до 39,5.
  2. Също така на възможно заразяване казва апатия и загуба на апетит.

Това неспецифични симптоми, които са общи за много заболявания.

  • Ако кучето ви се появи кръв в урината, пожълтяване на видимите лигавици и бялото на очите трябва незабавно да го покаже на ветеринарния лекар!

Когато кърлежите са опасни за кучета
Мите napivshiysya кръв на домашното куче

Как да се диагностицира заболяването? Унищожаването на патогена, премахването на интоксикация.

Диагноза - pyroplasmosis, се поставя въз основа на клиничните признаци, история (за кучешки откриване на кожата смучене на вредителите), епизоотичните данни. Важни резултати от микроскопия на кръвни натривки. Но, тъй като паразитът се съдържа в червените кръвни клетки, не са на всички етапи на заболяването, липса на piroplazm в намазка не изключва пироплазмозата. В такива случаи диагнозата въз основа на животното за болестта, данните и резултатите от други лабораторни изследвания (изследване на урината, химия и пълна кръвна картина) на.

Какво трябва да направите, ако в края на краищата, кучето си ухапан от кърлеж?

Лечение на хапки се осъществява в две направления:

  1. Унищожаването на пироплазмозата на патоген
  2. Премахване интоксикация и поддържане на общото състояние на животното

1. За да се елиминира причинител прилагат препарати от органични багрила (Берен azidin, veriben) и производни imidokarba (пиро-Stop). Обща характеристика на тези продукти е, че те са токсични, не само по отношение на патогена, но също така и за пациента. Тъй като все още няма превантивен ефект, те се използват само след диагнозата, под надзора на ветеринарен лекар!

2. За да премахнете токсичност и поддържат тялото с помощта на голям брой лекарства: солеви разтвори, витамини, сърдечни лекарства, и т.н. размера и продължителността на лечението зависи от състоянието на пациента. Във всеки случай, на възстановителния период с продължителност от най-малко един месец и се нуждае от анализ контрол.

Когато кърлежите са опасни за кучета

Превенция, оборудване за безопасност и предпазни мерки.

Превенция пироплазмозата е да се предотврати атаки на животното, за които те са третирани с акарицидни лекарства, които се предлагат под формата на нашийници ( "Kiltiks", "Bolfo" "Харц"). спрейове ( "Front Line", "Defendog" "Барове") и капки за холката ( "Advantix", "Front Line", "Hartz", "Барове", "Circo"). Тези средства се разпределят за кожата и косата, без да се абсорбира в кръвния поток. Връзка с третираната коса и кожа, той умира. Тези средства са, за съжаление, не осигуряват 100% защита срещу паразити, на ефикасността на тези препарати, зависи от това колко време е изминало от прилагането им. Предпазни средства трябва да бъдат използвани по-рано (за 2-3 дни преди заминаването на естеството или на почивка).

Много често се отнася до собствениците на ветеринарна клиника поискаха да ваксинират кучетата си срещу пироплазмозата. В момента, за да се създаде имунен отговор при кучета за причинител на бабезиоза приложимо ваксина Pirodog (Pirodog).

Въпреки вземат предпазни мерки, внимателно наблюдаваме кучето и редовно да го проверява. Ако имате някакви признаци на заболяване, се свържете с вашия ветеринарен лекар. Не забравяйте, че можете да се лекувам самостоятелно да причини непоправими вреди на здравето и живота на вашия домашен любимец!

Ако сте намерили такова куче симптоми - не експериментирате! Наложително е да се свържете с ветеринарната клиника. Ако по някаква причина това не е възможно, използвайте услугата повикване на ветеринар у дома.