Агорафобия - страх от открити пространства и големи тълпи

Агорафобия е това, което е
Агорафобия (агорафобия) - психично разстройство, което причинява на лице в безсъзнание страх от големи тълпи или открити пространства. В този случай, човек изпитва страх, когато се премества независимо от района, безлюдна улица, голям събиране на хора - тълпата. Phobia служи като защитен механизъм, което води до реалния живот, заради страха, свързани с емоционалните белези от хората.Буквалният превод от гръцки на агорафобията е страх от пазари и тълпата. Към днешна дата, тази фобия е обща, тъй като страхът от открити пространства, тълпи.

Агорафобия е един вид патологично тревожност, която се изразява в страх от открити пространства, тълпи, обществени места и претъпканите улици, търговски центрове, обществени езда транспорт. Много е трудно да се лекува и е придружен от нервни разстройства и психични заболявания.

Как да се отървем от агорафобия? Да започнем с това, ние трябва да разберем как е възникнал. Той се свързва с човешки неразбираемо безсъзнание страх от открити пространства, страх от покрива по-безлюдните места, а сред публиката (претъпкан). Да бъдеш в страх, хората не могат да излязат на вътрешни проблеми или работни моменти.

Агорафобия е страхът от не само е в такива ситуации, но също така и възможност да влязат в такава ситуация. Ill, присъщи на неконтролирано страх, тежка тревожност, паника. Преодоляване на пристъпи на паника, които следват една след друга. Те не могат да понасят пътуването сам, област, паркови, демонстрации, дрехи и хранителни продукти; място, което не може да напусне бързо (кина, бръснарски стол и така нататък.)

Агорафобия - причини

В основата на причините може да бъде агорафобия травма (пиян борба, автомобилна катастрофа, тероризъм). Често фобия се формира в резултат на паническо разстройство. Подчертава, провокират пристъп на паника за първи път успя да изпревари мъжа на улицата, в обществения транспорт, докато пазарувате в оживено място или на работното място. Агорафобия при хората започва през 20-25 години. Комбинация агорафобия с пристъпи на паника, води до тежка болест течове и влошава прогнозата. Лекарите открили връзката между агорафобия и вестибуларния апарат на човека. Хората със слаба вестибуларния апарат не могат да поддържат баланса за дълго време, и те разчитат на визуален или тактилен контактАгорафобия - Симптоми

Ill, присъщи на неконтролирано страх, тежка тревожност, паника. Неговите преодоляване пристъпи на паника, които следват един след друг. Симптомите на агорафобия следните: тремор, силен дишане, изпотяване, тахикардия, задух, високо кръвно налягане, адреналин, желанието да бягат, да се крият, сушене в устата, чувство на задушаване, необяснима тревожност, страх от смъртта и загубата на контрол върху поведението. Атаката започва внезапно и е с продължителност до половин час. За да се избегнат тези симптоми човек реши да останат там, където се чувства в безопасност. Така че хората постепенно пада от живота, макар и да остава постоянно в къщи, комуникация му е много повече от Skype и ICQ.

Подобна тревога може да бъде причинено от страх от обществен срам, докато безпомощни поведение или пристъпи на паника. Страхът, че нападението ще започне пред хората, още повече провокира фобия. Хората с агорафобия опит пристъпи на паника, когато те се чувстват в капан или е далеч от зоната си на комфорт. Сейф зона включва широко понятие. Например, човек не може да издържи погледа на друг човек, и ако това се случи - той изпада в паника. Други агорафобия са в състояние да живеят щастливо в продължение на години, без да се налага да излизате на комфортната зона - вашия дом

Агорафобия - лечение

Как да се излекува агорафобия и преодоляване на страха от открити пространства, както и множеството? Човешкият мозък е бързи поправки, че на улицата може да бъде опасно и там да бъдат опасни. Отивате на около настройката хората избягват излиза навън, защото той чувства, че може да загуби съзнание, припадам при тълпите от хора, или може да бъде нещо, което се случи. Придобити защитен рефлекс, се възлага на болните, а той набра кураж, когато е необходимо, успокоителни и е придружена само от роднини. Страдащи от агорафобия се страхува да привлече вниманието и не е необходимо в бъдеще да не излиза от къщи. По време на обостряне човек се превръща в затворник на собствения си дом.

Хората, страдащи от агорафобия, не обичат внимание от другите. Комбинация агорафобия с пристъпи на паника, води до тежка болест течове и влошава прогнозата.

Най-ефективното лечение на пациент агорафобия се застъпва за постепенното привикване към откритото пространство.

Терапевтът предлага своята помощ, като използва логическите аргументи и убеждения, насърчаващи възхвала на пациента да направи по-дълги пътувания. Подобряване се случва в 80% от случаите, но това обикновено се случва с частично рецидив.

Лечението включва агорафобия транквиланти: Диазепам (Sibazon, I, Seduxen) Fenazepam, Ксанакс (Alprozalam), клоназепам и сътр.

Широко използвани антидепресант серотонин серия: Пароксетин (Paxil), Zoloft (сертралин), Tsipraleks (есциталопрам), флуоксетин (Prozac). Тяхното въздействие върху организма не се случи веднага, но в края на две седмици или повече.

Лекарства, използвани при лечението на protivonevroznogo характер, които включват бензодиазепини, такива като алпразолам.

Поведенческата терапия е широко приложим метод за наводнения, когато лекарят с пациента записва в списъка на ситуации, които причиняват най-страх, възходящ ред. Лекарят след това постепенно ще въвежда болните тези въображаеми ситуации, като се започне с най-малък страх. Пациентът постепенно придобива опит в тези ситуации, страх и тревожност постепенно се отдалечава на заден план, което намалява симптомите на агорафобия. Поведенческа терапия често се комбинира с медитация и мускулна релаксация техники. Един алтернативен метод за лечение действа хипноза.

В друга статия по тази тема: