Агорафобия - лечение, симптоми, причини и симптоми

Агорафобия е това, което е
Агорафобия - това е психично заболяване, при което има страх от многолюдни места, страх от открити пространства. Агорафобия е един вид защитен механизъм характеризира със загуба на съзнание прояви. Страхът от оживени места там, поради страха от появата на пристъп на паника в обществото. Такъв страх може да се появи поради страх от нещо, което има връзка с хората, или с тези, получени от тяхната емоционална травма. Едно лице, което страда от агорафобия, почти не могат да се чувстват сигурни на публични места, особено в местата за масово събиране.агорафобия причини

Агорафобия често могат да бъдат причинени от някакви травматични ситуации са възникнали преди психика асоциира с хора. Лица, които изпитват страх, когато остане в градския транспорт или да са в многолюдни места, често плаши директно от къщата, намери никакъв придружителен в натоварени зони, които не могат да напуснат веднага.

Това е, което се появява един порочен кръг - страха от симптомите на паника, на обществени места или "публично", принуждавайки лица, страдащи от агорафобия не трябва да излизат от къщата, което води до по-нататъшно влошаване на заболяването. Заедно с това, много от пациентите са в състояние да комуникират успешно агорафобия в голям екип от хора, при условие че това съобщение ще се проведе на нейна територия в позната пространство. Този вид агорафобия често се случва, вече в зряла възраст.

Днес, много учени смятат, че не всички точните причини за агорафобия идентифицирани. Тяхното абсолютно мнозинство вярва, че това е следствие на редица психологически и физически фактори.

Най-честата причина за агорафобия е пристъп на паника. Това означава, агорафобия възниква в резултат на техните усложнения. Това заболяване се характеризира с регулярни периоди от паника, силен страх, което води до тежки физически реакции. Пристъпи на паника може да бъде доста плашещи, тя кара хората да си мислят, че те са загубата на контрол или умира.

Някои хора свързват своите пристъпи на паника съответства на конкретно един или повече ситуации, в които те се случиха. Ето защо, те вярват, че избягването на такива места или ситуации, те ще бъдат в състояние да се избегне пристъпи на паника и да се предотврати възможно повторение на припадъци.

Въпреки това, агорафобия често не възниква в резултат на паническо разстройство. В такива случаи, никой не знае какво е причинило болестта.

Агорафобия може да възникне поради прием на някои лекарства. Например, продължителната употреба на хипнотици или транквилизатори може да доведе до появата на агорафобия.

Също така, има няколко други фактори, които влияят на появата на заболяване, като например:

 • прекомерна консумация на алкохолни напитки;
 • злоупотребата с наркотични вещества;
 • детството травма;
 • тежък стрес, например, загубата на близки, войни, опустошителни бедствия, тежко заболяване и др.;
 • различни заболявания на психиката, като например хранителни разстройства, депресия и други.

агорафобия симптоми

Клиничните прояви на агорафобия е доста динамичен и полиморфни.

Основният симптом на заболяването се счита за появата на пристъпи на паника при пациент по време на посещението си в места, които преди това са му причинили безпокойство. По време на появата на пристъпи на паника при хора е значително освобождаване на адреналин в кръвта, така че човек започва да губи контрол над себе си. Подобни атаки могат да се появят напълно неочаквани и да продължи от 15 минути до 30.

По принцип, пациентите с диагноза агорафобия, по-вероятно да изпитват симптомите, които са в ситуации, които ги причиняват безпокойство. Ето защо, и физически симптоми като хората там са доста редки, тъй като те са склонни да се избегнат ситуации, които ги карат да се паникьосвайте. Но все пак трябва да се разпределят редица физически симптоми:

 • сърцебиене;
 • хипервентилация, състояща се в бързо и повърхностно дишане;
 • зачервяване и усещане за парене;
 • дисфункция на стомашно-чревния тракт, като например диария;
 • нарушение на поглъщане;
 • появата на треперене;
 • нарушение изпотяване, усещане за виене на свят външен вид;
 • шум в ушите.

Различават се също психологически симптоми, които понякога могат да бъдат свързани с физическото:

 • страх, че хората около вас ще забележат атаките на паника и, като следствие, появата на чувство на срам и чувство на унижение;
 • Страхувам се, че в пристъп на сърцето може да спре да работи, би било невъзможно да се диша, или страх от това, което може да умре;
 • страх от загуба причина.

Също така на разположение са и други клинични прояви на психическа агорафобия по: липса на доверие, ниско самочувствие, чувство за загуба на контрол, депресия, постоянно присъстващи фобии, тревожност и безпокойство, чувство за неспособност да се справи с обстоятелствата, без помощта на другите, страх от самотата.

Различават се също четири поведенчески симптоми.

Първият - е да се избегне обстоятелствата или околната среда е грижа. В някои случаи, като това ограничение е умерен. Така например, в случаите, когато пациентът избягва да бъде в претъпкан влак превоз.

Вторият поведенчески симптом е убеждението, че има пред другите. Това означава, че човек може да отиде до магазина, но заедно с приятел или роднина. В екстремни случаи пациентът ще намерите непоносима самота.Трето - това е поведение предупреждение, което е необходимо да има или да вземе всичко, за да бъде в състояние да се противопоставят на обстоятелствата или околната среда е грижа. Например, много пият алкохолни напитки, преди да влезе на оживени места, а други са с изглед към улицата, само когато увереността, че те се нуждаят от хапчета под ръка.

Четвъртият симптом е да се избяга от място или стресова ситуация и да се върне у дома.

лечение агорафобия

Ако човек страда от хронична агорафобия, когато излезе от къщата, той не е в състояние, в такива случаи, психиатрична помощ.

При първите признаци на агорафобия кога да се насиля да изляза трябва да направи известни усилия, и с всеки нов изход убеди себе си да получите повече и по-трудно, можете да използвате техники за управление на гняв.

По принцип агорафобия лечение включва комбинация от психотерапия и медикаментозно лечение. В повечето случаи прогнозата е благоприятна - или пълно излекуване се случи, или ако пациентът се научава да сдържи и симптоми на агорафобията я поддържа под контрол.

Медикаментозно лечение на агорафобия взима антидепресанти и успокоителни в случаи на пристъпи на паника. Най-често се използват антидепресанти са селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRIs). Въпреки това, тези лекарства имат някои странични ефекти, като болка в областта на главата, нарушения на съня, гадене и сексуална дисфункция.

Още повече странични ефекти на инхибитори на моноамин оксидаза също са използвани за лечението на агорафобия.

antitrevozhnye означава, например, бензодиазепини (алпразолам), определени за намаляване на тревожност. Въпреки това, твърде продължителна употреба или употреба в по-големи дози, отколкото е планирано, което води до зависимост. Нежелани реакции: объркване, повишена сънливост, загуба на равновесие, загуба на паметта. Курсът на лечение обикновено започва с малки дози, постепенно ги увеличава. В края на курса дозата отново отиде в упадък.

Терапевтични методи за лечение на агорафобия е въздействието върху психо-емоционалната сфера. Сред най-търсените психотерапевтични методи разграничи вяра, разбиране, предложение. Да се ​​включва и някои инструкции се изпълняват така, че лицето може да себе си и лични проблеми по-реалистично, желанието е разработени, за да се преодолее или да се манипулират ефективно усвоили специални упражнения и поведение, което е необходимо за бързо възстановяване види. Най-често се използва за лечението на агорафобия най-ефективно, структурирани методи, които са ограничени във времето, като когнитивна терапия, поведенческа терапия, рационално-емоционалната терапия и хипнотерапия.

Когнитивна поведенческа терапия се състои от две части. Тя ви позволява да получите повече информация за това, което е агорафобия и пристъпи на паника, че с помощта на които те управляват, когнитивното част от методологията. Помогнете на пациента, за да разберете това, което е най-провокиращи фактори на настъпване на пристъпи на паника, но това напротив подобрява състоянието. Терапевтът помага да конвертирате заплашително интерпретация до сейфа, трансформира катастрофално мислене в по-положителен, което спестява на пациента от силно негативните емоции и негативни прояви. Поведенчески техники включват трансформация част нежелани или вредни поведенчески реакции. Такива промени могат да бъдат осъществени с помощта на обратна връзка имплозия или десенсибилизация. В този случай, пациентът е сравнително безопасно противодейства обстоятелства или на околната среда, който причинява пристъпи на паника.

Поради факта, че често причините за агорафобия са скрити в подсъзнанието, те доста трудно да се открие и изкорени. Така че това е доста успешна в лечението на агорафобия използва хипноза. Терапия с помощта на хипнотични внушения се доказа като отличен в лечението на тревожни разстройства. Тя ви позволява да получите безплатен достъп до пациента в безсъзнание, лекарят е в състояние да направи необходимата трансформация на по-дълбоко ниво. В състояние на хипнотичен сън на пациента може да вдъхнови мисли, които са в разрез мисли, провокиращи паника състояние, напълно или частично се неутрализира застрашаваща ситуация или условия.

лечение агорафобия сам

Както се вижда от дългогодишна практика на лекарствена терапия и психотерапевтична помощ не винаги донесе желания ефект. Заедно с това, много хора, които страдат от пристъпи на паника, когато агорафобия, както помощ означава "народната" медицина. лечение агорафобия сам не може само да намали появата на симптомите, но и да ги намалят напълно в някои случаи не.

Първото нещо, което да се направи в себе си самостоятелно избавление от симптомите е да се спре обсъждането на клиничните прояви на агорафобия с любимите хора. Трябва да спрем с молба за помощ от семейството и приятелите си. Ние трябва да поеме отговорност и да се разбере, че вие ​​сте независими, стеснителен възрастен, който може да се справи с неприятните симптоми. Важно е да вярваш в себе си и силата на собственото си тяло.

Също така, трябва да спрете да посетят различни форуми и им съчувства, обсъждане на причините за болестта и паническо разстройство. Тъй като ярки и колоритни описания на чужди клиники само може да влоши психологическото състояние на пациента.

Трябва да се приема за даденост, че индивидуалното физическо здраве е нормално.

Агорафобия - това не е следствие от страх, а само в безсъзнание опит да се избегне ситуация, която предизвиква страх.

Справяне с клинични симптоми на агорафобията е много добра samootvlechenie и начин на релаксация, като медитация или дихателни техники.

навигация в публикациите

Здравейте Алкохол не пия изобщо. Необходимо е да се отиде на психиатър да се знае мнението му, по-добре да се научи да диша правилно, Sophrology, релаксация. Всичко това помага малко. Някой да помогне антидепресивно и strezam- (ново поколение спокойно, не прави един зеленчук.) Успех.

Благодаря. Регистриран от психиатър е на няколко години. Периодично около веднъж на тримесечие използва Anafranil, още по рядко Atarax. Но редовно на всеки 2 години в гуляи, от които не може да се измъкне от тяхната собствена. Само с капкомер. Това се носят надолу. И съжалявам за лицето, и разбирам, че това е заболяване, а не силата да издържи този безпомощен "дете". Съжалявам, аз не искам да нараня чувствата и нарани някого.

Това е толкова трудно да живееш с един човек, страдащи от това заболяване. Постоянното закриване, избягване на хора, събития, като се избягват пътувания на дълги разстояния, застоял начин на живот. И гневът му върху себе си и върху другите. Гняв, поради невъзможността да се справи с тази болест.

Благодаря за статията, тя ми помогна лекция.

Здравейте, исках да ви попитам, ако решите проблема си.

Zdravstvuite!
Ne znau razreshila ILI мрежа, zastavlyau sebya vixodit Na ulicy, срещу магазини xoju бистро аз staraus СИ stoyat dolgo срещу kasse аз V до Время sutok kogda нетна narody.
Poprobovala seanci gipnoza, Tam uchat pravilno dishat, kontrolirovat tahikardiu ..
Не метро. Bolshoe skoplenie ludei, dlinnie ocheredi. Poka shto tyajelo spravlyaus.
Antidepressanti probovali яма 2-3 dnya. proisxodit срещу organisme shto да nerealnoe, ОЧЕН nepriyatno аз paniki Било Eshe bolshe, так shto СИ ЗИП VSE ETO ..
Staraus сама и soboi borotsya.
У ВАС toje samoe?
vsego xoroshego.

Популярни фобии

 • Агорафобия е това, което е
  Кръв фобия или страх от кръв - това е неконтролируем страх при силен Panich.
 • Агорафобия е това, което е
  Социална фобия - това е ирационален страх, неконтролируем страх всеки obschest.
 • Агорафобия е това, което е
  Ergofobiya - е страхът от работа, което прави всяко съгласувани действия.

консултации

Участвайте в нашето проучване