А стол, изработен от дърво с ръцете си - снимки, рисунки и напредък

Рисунки стол с ръце

Закупени мебели не отговарят на всички. В допълнение, производството на стола с ръцете си, е много по-евтино; средно по веднъж на всеки 2 или дори 3 Допълнително предимство е, че тя може да бъде направено в съответствие с техните собствени данни, на който и да е форма, размер и място във връзка с постоянното им "разместване", който е органично се вписват в интериора.Ако разбирате нюансите на обработка на дърво, на главната сцена стол монтаж, направи този незаменим атрибут на много стаи - няма проблем.

Преди да се пристъпи към избора на материали и директна работа, трябва да реши такива моменти:

  • сайт на бъдещото местоположение на стола;
  • неговата цел - мишена (само за седалката) или универсална употреба (например конвертируеми стол лесно се превръща в мини-стълба или какво ли не, "мида", което може да се транспортира лесно в багажника на личен автомобил, магазин и т.н.);
  • Размери на стола и неговите варианти облегалка и седалка (твърд, мек, на правилна форма или с форма);
  • дърво - концепция в мебели бизнес с по-общ. Възможно е да се получи добър стол и от материали (или да се използва частично, за отделните елементи на дизайна) на базата на дървесина. Главно, шперплат;

Рисунки стол с ръце

От мебели да се занимава с бизнес, вие трябва да започнете с най-проста версия. В допълнение, използваните материали и най-евтин. Нищо, ако на стола ще "не много". Тя може да се постави навсякъде в мокро помещение, гараж, и така нататък. Но такова "обучение" ще обогати богатството на опит; това е извън всякакво съмнение.

Преглед на видове столове

Тези модели са най-често, освен това, те са едни от най-лесните за производство. Не са къдрави линии, промени геометрията, защото тя е такава столове се препоръчват за монтаж начинаещите производители майстор на мебели. Те са стабилни, надеждни, трайни и намери подходящо място в интериорното пространство на дървени къщи и жилища, които са направени в стил рустик.

Рисунки стол с ръце

Единственият недостатък на този тип столове - масивност. Но това частично се компенсира от това, ако използвате дърво с ниска плътност. И да го украсят под "тежка" рок, като дъб, това не е толкова трудно. С някои технологии може да се намери, като кликнете върху този линк.

Рисунки стол с ръце

За помещения и столово хранене следва да се съсредоточат върху някоя от версиите на масивна стол, се различава от стандартните опции за мека седалка. При сглобяването на този мебел е полезно да се комбинират материали. Рамката желателно от масивно дърво, при което параметрите на всички елементи за намаляване на някои - издълбани крака, по-доброто почивка (не е твърдо вещество, и от пръти, барове). Seat е на стойност като се шперплат, който се прибра.

Рисунки стол с ръце

Друг вид - стол-стол. За да бъде малко по-сложно, но и за жилищните помещения, стая за отдих, тераса е най-подходящият модел. Такива столове могат да бъдат допълнително удобно да обковавам, да материала възглавница под покритието; много зависи от собствения си въображение.

Рисунки стол с ръце

Ако се вземе стола за детето, тя е "тегло" - най-добрият резултат на неговата устойчивост решение. Какво палав дете няма да се предаде, заедно с изпражненията, гарантирано.

Рисунки стол с ръце

"Мида"

Тези столове са по-подходящи за използване на територията или в селска къща. В допълнение, те са лесни за транспортиране, те са удобни в малка площ на помещенията. Този стол може да се сгъва, за да застане някъде близо до стената, отстрани на корпуса и не заемат много място. В случай на необходимост е лесно да се превърне в "работно положение." Тя е подобна на моделите най-често се използват за градини, лоджии, тераси и други места, където особена роля се играе от малка маса на продукта, размера и преносимостта.

Рисунки стол с ръце

Ако stul- "мида" сглобен от шперплат, ще има допълнително и удобство при работа; то (поради малкия тегло) може да се закачи някъде на стената или на тавана.

Рисунки стол с ръце

Тя може да бъде направена по-лека конструкция. В такава "кошара" седалка (а понякога и обратно), изработени от плат. Например, брезент. За крайградски район, оставяйки на пикник, риболов - добър вариант.

Рисунки стол с ръце


Рисунки стол с ръце

"Трансформатор"

Така наречените столове, които лесно могат да бъдат превърнати в различни нива рейка, стълба или друг (в зависимост от характеристиките на веригата). Тези модели са идеални за апартамента. Независимо дали става дума за почистване, ремонт, определяне нещо на стената (таван) за плъзгащи стълбата изглежда не е необходимо - това е винаги под ръка, под формата stula- "Трансформърс". А за тези, които обичат да се засадят цветя в къщата, летни жители, които в началото на всяка година, има проблеми с настаняване в стаите на контейнерите с разсад - нещо просто незаменим.

Рисунки стол с ръце

Изборът на материали

Един от най-трудните въпроси, на които най-начинаещите майстори и "препъва". Nuance е, че за разлика от много други мебели в производството на стола е такава функция - не всяко дърво е подходящ за тази цел. И това не е нейната сила, текстура, степен на влажност, и в конкретната операция. Стол изпитват динамични натоварвания в различни посоки. Това е, което е различно от същата гардероб, бюро, нощно масата.

Майстори, се препоръчва да не се събират на столове иглолистни дървета, дори и най-високо качество. Причината - тя има зърнеста структура. Постоянно натоварване в хоризонтална равнина (който не обича да "измести" на седалката, особено децата) ще доведе до образуването на множество чипове. В резултат на това на експлоатационния период на стола е драстично намалени; просто е необходимо да се ремонтира доста често. Единственият структурен елемент, където е позволено да се използва като дърво - шперплат седалки (на листовете, които се използват за свързване фурнир иглолистни).

Кое дърво се препоръчва за столове:

Рисунки стол с ръце

  • Дърва за стола не трябва да има видими дефекти. Например, за плотове, някои от тях (къдрава печалба, сърна) може да се превърне в предимство, ако знаете как да се направи лечение. Но за стола, изпитва разнообразни, промяна на посоката и големината на товара, всичко това е неприемливо. Тези кучки, трансформиране на външния вид на таблицата, което го прави оригиналната структура на един стол доста бързо падат.

Специфика на обучението дърво

  • Ако е възможно да се разтвори масив от себе си, а след това на производството на мебели ще струва много по-малко.
  • Степента на заготовки влажност - не повече от 12%.
  • Задължителни импрегниране биоциди. Варианти - воден емулсионен полимер, мебели масло (или восък на основата на състави), акрилни съединения.

Рисунки стол с ръце

Характеристики на структурни части

Общо - те са направени само от масивна дървесина. В дома, правят сложни фасонни елементи е малко вероятно да успее. И това е не само рязане материал. Трябва да променим ъгли (а преди това всичко правилно изчислена), при които трябва да се поставят свързващи щифтове. Освен това, точният проба дървесината на (под каналите) не само изисква специални инструменти и приспособления, но също и много опит. Отклонения от размерите ще доведе до факта, че председателят ще продължи да "играе", и от практическа гледна точка, от предимствата на тези мебели е нула.

Рисунки стол с ръце

За тази цел всички елементи на един и същи тип трябва да бъдат подготвени в този ред. На първо място, например, един преден крак. След лечението й, тя се използва като шаблон за секунда. Същото важи и за страната на чекмедже, греди инкрустиран в гърба и така нататък. Смисълът е ясна - да се постигне пълна информация за самоличност, така че не е нужно да се справят с тях добре.

Крака. Направи задната компонент - не най-доброто решение. Надеждността на този стол е драстично намален.

Seat. Дебелина (в мм) на шперплат съвет или - от 10 до 30, в зависимост от размера на стола. Ако имате намерение да пяна подложка под обшивка материал (седалка облекчаване), на върха трябва да покрива всичко, абсорбира пот. Оптимално - тънък слой от филц. За разлика от всички конструктивни части, подложка не е фиксиран с лепило състав и "закрепен" телбод използване телбод. Това го прави лесно да се замени като тапицерия, ако е необходимо, и "омекотяване".

Помислете по-сложни изпълнения (къдрава, рибарска мрежа, комбиниран), няма смисъл. Причината споменато по-горе. Освен това, ако производителят на мебели и капитанът на професията (както и други други), тогава трябва да започне на принципа "от прост - за да е трудно". Направи си сам, дори и ако не "декоративен" стол, в бъдеще може да се усвои и по-умен модел. Основното нещо - да се разбере принципа на дизайна и всички характеристики на работа с дърво.

Редът на сглобяване на стола

За да направите това е необходимо, най-малко два пъти. Първо се извършва "на сухо" и неговата задача - да се провери пристъп на всички структурни части (същият, както ако на мястото на монтаж измерения на подпори, реи, царгите). На този етап не е възможно да се премахнат недостатъците, нещо, което да се коригира и така нататък.

Вторият комплект - окончателно. Ето всички елементи на стола се държат плътно заедно, и други модификации, като правило, не е възможно.

събиране алгоритъм стол: "престилка" - страничен бар - "престилка".

Рисунки стол с ръце

Това е кратък. Въпреки, че цялата работа е разделена на няколко етапа.

Монтаж на задните крака и облегалката

  • Всички елементи са монтирани на място и връзка направен "нут и перо". Залепване на части, изработени с помощта на лепило за дърво. Това е лесно да се направи у дома, които се интересуват, ще намерите тук подробни насоки.
  • Определени лепене скоба затегнати, и в това положение на стола е оставено празно до пълно изсушаване на състава. Изкуствено се ускори този процес (сешоар строителство, рефлектор и други подобни) не трябва. Резултатът ще бъде отрицателен, тъй като лепилото суха маса става неравномерно в дълбочина и сила на свързване намалява.

Рисунки стол с ръце

Монтаж предните крака

Каналите се добавят странична лента, част на ставата, и след това всичко е подобен.

Свържете предните и задните крака

На този етап страна монтиран страничен бар.

Рисунки стол с ръце

"Screed" стол

Каква е ползата трябва да реши за себе си. Ако ръката не е големи скоби, подходящ и въжета. Задачата - да се постигне пълно изсъхване на лепилото във всички точки, където са били приложени.

Ако е необходимо, допълнително пространство може да подобри залепване тюлени части с винтове. За да направите това, пробити "канали" и скосено монтаж на главата е напълно удави в дървото. Тя може да прикрие шпакловка (мебели), или състава на декоративни капачки (предлаган на пазара, с много и различни нюанси).

Рисунки стол с ръце

закрепване на седалката

Има няколко варианта. Например, за да прикрепите страничен начин чекмедже подготвени дървени трупчета, и за тях (от долната страна през през дупка), за да дръпнете седалката. Един от най-добрите възможности да се осигури добро ремонтопригодност стол.

Красотата на самообучение - способността да се приложат свои собствени идеи. Ето защо, всички изображения, рисунки, насоки трябва да се разглеждат само като основа за създаване на нещо специално, уникално. И ако се разбере смисъла на основните технологични операции, това прави много трудно, както и развиват собствената си рисунка.