А ограда от метални листове с неговите ръце примери на произведения

 • Какво е необходимо, за да се изгради оградата?
 • Първа стъпка: Определете стълбовете
 • Втора стъпка: определяне на закъснение
 • Трета стъпка: монтаж листове

Направете ограда от метални листове с ръцете си на територията на селска къща не е толкова лесно, колкото изглежда. Въпреки това, ако следвате технологията и извършва цялата работа на етапи, вие ще бъдете в състояние да завърши този процес възможно най-бързо и в същото качество. По-долу е подробно описание на това как да се изгради ограда от велпапе със собствените си ръце.Огради от метални листове със собствените си ръце

А ограда от метални листове - това е надежден, практичен и красив.

Какво е необходимо, за да се изгради оградата?

Преди да направите ограда от метални листове, е необходимо да се подготвят всички необходими материали и инструменти. Списъкът е, както следва:

 • боядисана поцинкована велпапе;
 • профилирана метална тръба;
 • пясък;
 • цимент;
 • чакъл;
 • боя;
 • винтове;
 • лопата;
 • капацитет за разтвор;
 • тролей;
 • равнище;
 • нож;
 • градински свредел;
 • гумени шайби;
 • метал четка;
 • машина заваряване.

Обратно към съдържанието

Първа стъпка: Определете стълбовете

Огради от метални листове със собствените си ръце

монтажната схема на велпапе ограда.

Първото нещо, което трябва да отрежете носещите тръби. Предварително необходимо да се извършват изчисления, за да разберете точно колко време те трябва да бъдат. Тук трябва да се използва прост схема: умножете височината на оградата по коефициент 1,3. Веднага се определи колко тръби, което трябва. За да направите това, вземете периметър част и го разделете на 2 m, тъй като тя е това разстояние оттук нататък ще бъде между опори.

Сега трябва да се изкопае дупка под подкрепата. Извършва такъв процес се препоръчва да се използва градина тренировка.

Но първо трябва да се направи марката в сайтовете на стълб, за да се знае какви ценности се справят добре и на какво разстояние. След това, да вземе в ръцете на тренировка и да започне нарушаване дупки в необходимото количество.След това се решение. Това ще изисква голям капацитет и го отведе до добавят 3 части чакъл, 2 части пясък, 1 част вода и една част цимент. Всичко това трябва да се разбърка до получаване на хомогенна маса. След това малко количество от бетон трябва да се излива в първото гнездо и веднага след това да го инсталирате в подпорната тръба. След това трябва да се запълни яма върха до необходимото количество разтвор и се оставя на цимента обстановка. Този процес се извършва за всеки сондажен отвор, докато се инсталират всички колони.

Обратно към съдържанието

Втора стъпка: определяне на закъснение

Огради от метални листове със собствените си ръце

Опции, определящи изоставането на постовете.

Няколко дни по-късно, можете да зададете на греди от метални профилирани тръби. Те са свързани с подпорите чрез заваряване. Необходимият брой напречни реда винаги се определя височината на оградата. Така че, ако фигурата на повече от 1.7 m, е необходимо да се направи серия от 3 закъснение, а ако по-малко, достатъчно за 2 реда. Що се отнася до нивото на тяхната инсталация, съществува определена норма. Според него, разстоянието от върха на оградата до горната изоставането трябва да е 20 см, като от земята до най-ниската изоставането.

Въз основа на тези изчисления и препоръки започне заварени профилирани тръби, за да настроите опори. След това се прави, да вземе телена четка и го почистете щателно кръстовището на стълба и е разположен напречно от ръжда и котлен камък. След това тези места със сигурност ще се рисува върху боя.

Обратно към съдържанието

Трета стъпка: монтаж листове

Огради от метални листове със собствените си ръце

Винтове за фиксиране на трапецовидна лист, изберете цвета на боядисани листа.

Уверете се, надеждно и качествено ограда не може, освен ако не използвате профила. Кога ще бъде създадена рамка за защита на тръбата, продължите с инсталацията на профилирани листове. За закрепване на напречни греди, използвайте поцинкована винтове и гумени шайби. В този случай, не е необходимо да се прилагат голям брой такива скрепителни елементи. Това ще бъде достатъчно, за да ги поправи всички трупи в средата на листа и от краищата, съответно, на велпапе ще проведе 6-те винта и шайби.

За да оградите гладко, трябва да инсталирате всеки лист точно в равнината, която е създадена от гредите. В този случай, не забравяйте да проверите инсталиран профилирани хоризонтално и вертикално ниво. Трябва да се изгради оградата, така че тя не е имала пукнатини. Ето защо, чрез създаването на първия лист, вторият се монтира припокриват.

Ако е необходимо, регулирайте украса под определен размер, използват конвенционални ръчна ножица. Спецконтейнери за използването на машини и различни на абразивни инструменти, те може да доведе до факта, че металния профил е повреден. В резултат на това се изгради трайна ограда, че няма да успее.

За да направите свои ръце е възможно ограда от велпапе. Необходимо е да се подготвят предварително всички материали и инструменти, за да направят правилни изчисления и следват тези указания. Така че не се страхувайте да се поставите на територията на такава бариера. Чувствайте се свободни да стигнем до тази работа. За съжаление ви успех!