7 Интересни факти за котките - faktrum

А котката не може да скочи

Ако сте любител котка или къщата си живее домашен любимец, а след това най-вероятно знаят за многото функции на тези четириноги. Котките могат да бъдат забавни, интуитивни и любящи. Те имат свои собствени съчетания и те могат да бъдат много взискателни, темпераментен и непредсказуема. Ето някои интересни факти. да ви помогне да разберете по-добре котки.1. Котките могат да достигнат големи височини

През 1963 г. Франция е първата котка изпратена в космоса. Говорител на котката, чието име беше Felisett (Felicette), наричан още koshkonavtom, отровен на височина 200 km и успешно се завърна на Земята. По време на полета, електродите са приложени към котката, постоянно наблюдение на състоянието й. И въпреки, че идеята да се освободи една котка с ракета, не е най-доброто, не подценявайте силата на котки, тъй като те често са лесно да скочи от високи шкафове, хладилници и клоните на дърветата, без да се нарушава тяхното здраве.

2. Котките почти човешки емоции

В сивото вещество на котки имат някои прилики с човешкия мозък. Докато експерти дебат за дълбочината и обхвата на емоции, те потвърждават, че котките често имат същите емоции като хора, като щастие, вълнение, игривост, депресия и гняв. Всяка котка любовник може да потвърди наличието на всички тези емоции, ако не и повече, от своите четириноги приятели. Бъдете внимателни на ядосани котки. Недоволен котка може да пише на любимия фотьойл, хвърлят ролка тоалетна хартия, а дори се прекъсне съдовете. Също така, котки urchat не само като се увери, но когато те се чувстват болка и опит стрес.3. ухапване котки могат да бъдат опасни

ухапване Cat може да бъде токсичен и опасен. Според наличните данни за котки и техните собственици, стотици хиляди хора, станали жертви на котка ухапвания всяка година. ухапване Cat може да доведе до сериозно пастьорелоза бактериална инфекция, причинена от патоген Pasteurella multocida. Заразата е лесно да се излекува с пеницилин, но ако не се започне лечение, особено в старческа възраст и тези с отслабена имунна система, инфекцията може да расте под кожата, се разпространява чрез лимфната система и в редки случаи да доведе до смърт. Ето защо трябва да посетите лекар, след ухапване от котка.

4. Котките могат да скачат много високи

Знаете ли, че някои котки могат да скачат на височина от пет пъти си растеж само с един скок? Това е вярно, и ако имате котка в къщата, се уверете, че всички чупливи предмети са на сигурно място, като в един шкаф с заключващи се врати, които ще защитят ценни предмети от акробатични каскади на вашия домашен любимец.

5. Котките могат да бъдат клонирани

6. Визията на котки и най-доброто и най-лошото от човека

Котки по-добре със зрението на лицето, тъй като котките могат да видят по-добре на тъмно и на слабата светлина и те имат много по-широк периферното зрение. Това е по-лошо, защото котките не правят разлика цветове, както и хора. Някои учени смятат, че котките виждат червената трева.

7. Котките Не сладкото

За разлика от кучетата, котките не ядат сладки любовници. Учените смятат, че причината за това е мутация в гена за ключова вкус рецептор. Продукти, които не дават котки включват лук, чесън, зелени или сурови домати, шоколад, грозде и стафиди. Въпреки, че млякото не е токсичен, може да предизвика стомашно разстройство котки и газове. Ако се хранят котката си кучешка храна или консерви от риба тон, това може да доведе до хранителни дефицити.

Подобно на този пост? Подкрепа Faktrum клик: