5 Тайните на растящи цветя разсад

Много градинари предпочитат да си отгледат зеле цветя, съхраняващи никакви усилия и време, а резултатът - красиви цветя. За да направите това, се подготвят засаждане субстрат, сеят семената на цветя и да им предоставят ежедневни грижи - поливане, торене, правят сянка, а след това и raspikirovat разсад и да продължи грижите за тях. Преди разсаждане на постоянно място на пребиваване (цветни) растения се нуждаят от вашето внимание и грижа.Този процес започва с получаването на смес на почвата. Сега на пазара има много различни почвено смеси за разсад и цветя. Но, както е установено от независими експерти от Института по основните биологични проблеми, Руската академия на науките, истинската стойност и хранителната стойност на такова "чудо superpochv", с редки изключения, е много съмнително. Ето защо, нищо не ни пречи да се подготви почвата с ръцете си.

Pochvosmesi главен компонент е основание за разсад (градина, гора, област). Необходимо е да се подготвят от есента и преди употреба, не забравяйте да се дезинфекцират. За да я дезинфекцират достатъчно през зимата да направи почвата 2-3 пъти в топло място в продължение на 7-10 дни, за да покълнат плевелите и вредителите се събудиха, а след това отново да го приведе към студа. След като на студено, вредители и плевели умират.

Преди сеитба, че е много важно да се дезинфекцират и разсад капацитет. Тяхната (дори нов) трябва да се дезинфекцира с разтвор на белина (200 грама в 10 литра вода) или меден сулфат (100 г в 10 литра вода). Контейнер разсад трябва да има добър дренаж, както и дупки, че водата не се застояват и да изгният корените не са.

Преди сеитба на семената се накисва във всички желани стимулатори на растежа: Appin, Циркони, HB101 или някой друг да се ускори тяхното поникване и жизненост.

Важно е да се вземе предвид колко дълбоко семената на растенията. Не ги слагам прекалено дълбоко вложени. Общото правило е, както следва: семена трябва да бъдат покрити с почва, равна на три пъти нейната дебелина.

Е осветен и проветриво

Култури се поливат с вода със стайна температура от лейката с глоба цедка, стъклен капак или фолио и сложи кутията на топло място. Оптималната температура за кълняемост за повечето култури е 20-24 ° С, светлината не е необходимо в този семена. Всеки ден трябва да се проветри културите, или семената могат да се задушат или премахване на конденза от стъклото или филма. След поникване кутия спешно трябва да постави на светло място, понижаване на температурата в първите няколко дни до 16-18 ° САпартаментите с централно отопление обикновено е много сухи. В стаята, където разсад растат, влажността трябва да бъде под постоянно наблюдение и се регулира.

Когато първите истински листа на разсади за гмуркане (седящи). Можете, разбира се, да растат зеле, и без тази процедура, но кореновата система на растенията, които се забиваха по-добре развит, и те са съответно по-силен.

Основното нещо с фехтовка разсад - да се запази кореновата система на растенията. Ето защо, в навечерието на разсад напоени и ние сме сигурни, да се действа внимателно. Разсад леко повишаване на колче долната площадка (малка дървена пръчка) и се поставя в по-просторни дълбоки щайги. В този случай, ние подбираме най-силните, добре оформени растения.

След бране на растения са най-добрите в продължение на 2 - 3 дни pritenit от слънчева светлина, така че разсадът се утвърди по-добре.

За успешното растежа на разсад се нуждае от 2-3 торене с минерални, или органични торове готов. Първото хранене се извършва, когато леторастите се появяват 2-3 листовки, последният - точно преди засаждане на разсад на постоянно място. Ако разсад са болни

Има много случаи на заразени растения от черно краче. В долната част на стъблото така потъмнява и става тънка и гниене. Развитие на болестта се ускорява от внезапното колебанието на температурата на почвата и често поливане, особено студена вода. Когато първите признаци на черно краче внимателно да подбират повредени храсти, изсипете разсад разтвор на калиев перманганат (1, 5 грама в 5 литра вода) и в рамките на няколко дни, не вода. Почва Zamulchiruyte калцинира и се охлажда пясък слой 1-2 см, или смес от пясък и пепел. Ако вашите разсад, отгледани в градината и вече е отминала опасността от слани върне - безопасно засадени в цветни лехи, си предварително закалени, с което след ден и премахване на нощта в топло помещение.

ВИЖ СЪЩО ПО KP.RU:

виж също

Как да се справим с крава пащърнак на сайта

Podmoskovnye градинари се оплакват - пащърнак измъчвани. Не само, че хераклеум изгаря много опасно, особено в слънчев ден, така също и тя се разраства до огради. Как да се справим с крава пащърнак на сайта?

Съберете цариградско грозде и касис първо: тайните на богата реколта

Полезни съвети от главния лято жител на страната Андрей Туманов [Audio]

Какви болести и вредители може да зарази растения след жегата

Как да се отървем от мравки в зеленчукова градина

Защо имаме нужда от тези насекоми в страната и как да се отървем от мравки в зеленчукова градина, отговаря известната градинар Андрей Туманов

Защо листата пожълтяват краставици

Лятото започна! И в оранжерии затоплят веднага, нещата започнаха да се направи бързо и узряват. Но градинари се оплакват, казват те, листата пожълтяват краставици. Защо - обяснява биолог, агроном Михаил Воробьов [Infographic]

Как да запазите предградията на преовлажняване

Казва главен курортист България Андрей Туманов [Audio]

Patisonom от тиквички! Хижа трикове от леля Таня

Чесън стрелки: рецепти за зимата и лятото

Чесън стрели заради дъждовете растат много бързо. Какво да се прави с тях, ако се хвърлят жалко? Събрали сме рецепти за чесън стрели през зимата и лятото

Пет най-вкусните зимните сортове круши

Как да се спаси реколтата в дъждовно лято: 5 най-добри съвети от Андрей Туманов

Земеделските производители в периода на постоянен валежи се очакват много проблеми. Как да се спаси реколтата в дъждовно лято?